10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje | BA.centerar.org

10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje

10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje

"Ponovo pročita sam ga svakih nekoliko godina, a čini mi se da sam to učinio zauvijek. Svaki put kad sam ga pokupi, nađem nešto novo interes me.maybe novi lirski obrtom fraze ili šta bih Tom Buchanan, ako sam se na njega naletio na Petoj aveniji. Ali uvijek, uvijek, alwaysI sam slomljenog srca koje je glavni lik, čovjek o kome narator kaže: "Ako je ličnost je neprekinutog niza uspješnih gesta, onda je nešto predivno o njemu."

--Dana Dickey, LA Urednik

"Ljeto Sestre" Judy Blume

"Svakih nekoliko godina sam ponovo pročitao Judy Blume Summer Sestre, knjigu koja me inspirisale da spakujem moj život i kreću iz Kentucky Martha vinograda jednog leta u koledžu. Opet Reading uvijek me vraća u svoj mali otok avanture, i iako priča nije sve to revolucionarnim, to centri oko zanimljiv, komplicirano prijateljstvo. Ipak velika plaža čitati! "

--Amalie Drury, Čikago Urednik

"Alice" Calvin Trillin

"To je jedan od rijetkih ljubavne priče koje me ne čini usta. Oh, i to je kratko i ja imaju tendenciju da zaspati kada sam pročitao noću. I u automobilima. I dok pisanje e-pošte."

--Mary Kate McGrath, glavni i odgovorni urednik

"Dolina Dolls" Jacqueline Susann

"Ili ništa Susann, stvarno. Obožavam naivnost je prilično likova, 1960-ih i čudo kako je izgledao život u Hollywoodu u to doba prvi veliki filmske zvijezde."

--Caroline Terry, Dalas Urednik

"A Death in the Family" James Agee

"Ja ponovo pročita James Agee svaki put kad treba podsetiti šta jezik treba da zvuči. (A u mojoj glavi sam koristeći moj najbolji južni naglasak.)"

--Jillian Quint, glavni urednik

"The Perks of Being a Wallflower" Steven Chbosky

"To je samo neverovatna i dirljivu priču da mogu ponovo pročitao stotinu puta bez muka od. Svaki put kada sam čitao to, mislim da se više zanimaju likovi, a ja sam bacio natrag u bizarnost / neprijatnost / amazingness visokog škole i odrastanja. "

--Hannah Loewentheil, Editorial pomoćnik

"Separatni mir" John Knowles

"To je zaista Tugs srčanih. To je tako dirljiva priča o mnogim aspektima prijateljstvo, iz ljubavi i odanosti rivalstva i ogorčenost."

--Allison McCarthy, San Francisco Urednik

"Invisible Man" Ralph Ellison

"Mogao bih reći da sam to ponovo pročitao nekoliko puta, jer je to nevjerovatno knjiga (što je potpuno je). Ali ako sam iskren, to je uglavnom zato što nikada nisam osećam se kao da sam ga u potpunosti razumio. Imam takođe Ponovo pro citaj su svi Hanging Out bez mene? jer je urnebesan i zato Mindy Kaling je moj bestie san. "

--Sarah Stiefvater, pomoćnik urednika

"Sto godina samoće" Gabriel Garcia Marquez

"Ja sam vjerojatno pročitao 100 godina samoće pet puta. Prvi je bio u svom originalnom španskom upaljenu klase, i uprkos rade na fakultetsku diplomu u navedenom jeziku, ja nikad nisam bio tako zbunjen u mom životu. Tako da sam varao (#sorrynotsorry) i istovremeno čitati na engleskom. Ispalo je da sam se zaljubio u sa ludu priču. I pretpostavljam da sam stvarno kao duhovi. "

--Susan Waits, NY Urednik

"On Beauty" od Zadie Smith

"Ja nisam da ponovo pročita romana, ali na Beautyis izuzetak. To je lako da se apsorbira u Smith je zabavna, pametna i pronicljiva prozi. I kao i svaki pravi štreber, ja sam izabrao moju omiljenu prolaza i ponovo ih s vremena na vrijeme ".

Sa toliko nevjerovatan booksbeing objavljen svaki dan, nikada nismo na gubitku za nešto novo za čitanje.

Ali ponekad mi se odreknu novajlije u korist starih hitova.

Povezane vijesti


Post Umetnost

Rock on

Post Umetnost

Novo u Netflix: maj 2018

Post Umetnost

29 najpoznatijih ljetnih filmova

Post Umetnost

Celebi ovog leta vide na Brodveju

Post Umetnost

Novo u Netflixu: Juli 2018

Post Umetnost

Ko je tvoj tata: Poznato izdanje

Post Umetnost

Iris Apfel nas je naučio o stilu (i životu)

Post Umetnost

Top 10 ludih trenutaka Davida Lettermana

Post Umetnost

8 stvari koje Angelenos radi sada

Post Umetnost

8 jednostavnih ideja da iskoristite najviše svog leta

Post Umetnost

Najbolja zvezda kopa iz zlatnih globusa

Post Umetnost

5 jednostavnih načina da se dočekate prijatelji ovog leta