10 najvažnijih knjiga postavljenih u Čikagu | BA.centerar.org

10 najvažnijih knjiga postavljenih u Čikagu

10 najvažnijih knjiga postavljenih u Čikagu

Stormy, promukao, tuče... Carl Sandberg riječi, a ne naša. Ali kako istina da su i dalje su u Chicagu, koji je prepun vrstama ličnosti i detalji koje se razmnožavaju zadivljujuće stories.It ni cudo neke od najboljih američkih pisaca su svoje likove u našem lijepom, komplikovano grada. Bez nekog posebnog reda - ona su suviše različiti da rangiraju - ovdje su 10 velika Čikagu knjige da svako ko živi ovdje needsto pročitati.

"The Time Traveler Supruga" (Audrey Niffenegger, 2003)

A klinac iz grube West Side susjedstvu raste tokom Velike depresije i pada u šeme, poslove, skandali i promašaja u izobilju. Pročitajte ako volite podrivanje pređe.

"The Devil u White City" (Erik Larson, 2003)

Najluđa stvar o ovom bestseleru storyof ubica koji plijen su posjetiteljima na Svjetskom sajmu 1893? To se zaista dogodilo.

"U Studs Lonigan trilogija" (James T. Farrell, 1932-1935)

Chicago i Rimokatoličke crkve ne silazi lako u ovom tri dijela talethat jame mladi irski-američki iz Washington Park protiv kapitalističkog i duhovnog zla Velike depresije.

"Divergent" (Veronica Roth, 2011-2013)

U redu, tako da nismo svi koji je oduševio sa filmom. Ali mlada osoba naučne fantastike novelsthat inspiriran to su pune ivice svoje mesto akcija u zastrašujuće, post-apokaliptični verzija u Chicagu.

"The Jungle" (Upton Sinclair, 1906)

Sinclair je radio na tajnom zadatku u Chicagu klaničnu postrojenja za prikupljanje istraživanja za ovu igru ​​menja roman, koji izloženi (i kasnije pomogao regulirati) eksploatacije imigranata i užasnim uslovima za rad u industriji.

"Jimmy Corrigan: najpametniji Kid on Earth" (Chris Ware, 2003.)

Set djelomično u 1890. Čikagu, ovaj revolucionarni grafički NOVELIS druga priča utemeljena na Svjetskom sajmu 1893. Prekrasne, arhitektonski bogat crteža krenula je doduše depresivna priča o usamljenom, čovek srednjih godina koji sanja o sebi kao nešto više.

"Osam Men Out" (Eliot Asinof, 1963)

Čak i bejzbol nije mogao pobjeći Chicago put kada je, 1919. Godine, osam White Sox igrača zaveru sa kockarima da popravi World Series. Ovaj klasični bookdigs u priču u fascinantan detalj.

"A Raisin in the Sun" (Lorraine Hansberry, 1959)

Ako ga niste vidjeli, pročitali. Hansberry kritički priznatih playabout porodice Washington Park bori da raste iz siromaštva zasnovana je na diskriminirajući stambenog tužbu porodice pisca je prošla 1940. Godine.

"Oštre predmete" (Gillian Flynn, 2006)

The Gone Girlauthor i prvi novelwas rodni grad književnog junaka samo djelomično postavljena u Chicagu, ali to je tako hlađenje i nezaboravna priča, mi ćemo to tvrde kao srednjeg zapada trijumf.

Povezane vijesti


Post Umetnost

Ima li sestru da vas čini konkurentnijim?

Post Umetnost

10 knjiga dovoljno kratkih da čitaju u jednoj sednici

Post Umetnost

Download-vredne pesme koje smo otkrili na tv-u

Post Umetnost

Bill Hader je novi Paul rudd

Post Umetnost

Stvari koje nisi znala za Audrey Hepburn

Post Umetnost

8 načina da provedete ljetne petke u Dalasu

Post Umetnost

Kontroverze iza Harper Li-ja su postavile čuvara

Post Umetnost

Šokantna slava Bridal stil

Post Umetnost

Prijateljske razvode u Holivudu

Post Umetnost

Umjetnost puzi

Post Umetnost

9 britanskih emisija na Netflix-u koje nisu opatije u Downtonu

Post Umetnost

5 varanje skandala iz nedavne sportske istorije