12 filmova koji će vas odvesti u Njujork | BA.centerar.org

12 filmova koji će vas odvesti u Njujork

12 filmova koji će vas odvesti u Njujork

Vi znate da je toplo-i-fuzzy osjećaj da se kada vidite Menhetna iz aviona?

News flash: možete rekreirati osjećaj kad god želite. (To je lako kao streaming klasična 80-flick).

Opkolili smo 12 legendarne komedije ponovnog pokretanja svoju ljubav aferu sa NYC.

"Moonstruck"

Jedan od svih vremena veliki rom-coms, onaj film nokti Brooklyn Heights u 1980 - i prilično specifičnu dinamiku jedne porodice talijansko-američki New York. Pazi sada vidi kako Brownstone-postrojilo ulicama i stvarnog života Cammareri Bros. Pekara (gdje Nicolas Cage je Ronny ispunjava Cher Loretta), su se razvile.

"Dolazi u Ameriku"

New York (dobro, Queens uglavnom) je prljav, grafiti-ed betonske džungle u Eddie Murphy 1988. Komedija. Ali to je autentičan grad ličnosti koji kradu šou - iz ugla brijačnicu frajera (svi igraju Murphy i Arsenio Hall) na njuškalo metro straphangers (kada Akeem priznaje Lisi da je afrički princ).

"Ghostbusters"

Nemojte da nas pogrešno: Mi smo oduševljen za Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones i Kate McKinnon da preuzme. Ali mi ćemo uvijek biti se za ponovo gledajte od 1984. Originalne, koja uključuje Public Library uklet New York, original Tavern on the Green, besmislena terasasti stan (Sigourney Weaver je mjesto bilo na 55 Central Park West) i stare škole Tribeca vatrogasnog doma (hm, na uglu North Moore i Varick ulica).

"Očajnički traže Susan"

Ovaj "Get u Groove" lansirnu platformu upravo slavi 30 godina postojanja (da, mi se staro, previše), pa čak i dalje, sve što želim je da šetaju oko St. Marks, Battery Park i Dancetaria (sada stambene zgrade) pretvarajući se da je 27-godišnji Madonna.

"Annie Hall"

Woody Allen je u svom neurotična i zajedljiv najbolje u 1977 klasičan, sa New York City - Central Park, selo, Battery Park City - igra kao velika uloga kao muškarača-šik Annie (Diane Keaton) i Alvy (Allen).

"Manhattan"

1979 Flick objedinjuje Woody Allen i Diane Keaton, ponovo kao ljubavnici, ali ovaj put su uključeni u mrežu poslova između prijatelja. (Također glumi Mariel Hemingway i Meryl Streep.), Ali ne dozvolite da vas vara budalo; to je još uvijek jedan od Allen je najoštrije romantične komedije i koristi NYC pejzaž kao sopstveni karakter. Kultni Queensboro Bridge pucao, snimljen u 5 ujutro, se smatra jednim od najvećih filmskih scena u istoriji.

"Velikih"

Prizor sa jezivo Zoltar gatara mašina je sniman u Westchester (ne Coney Island), ali u suštini sve ostalo u 1988 Tom Hanks hit snimljen je ovde - od Hanks i njegov mladi prijatelj istražuje tada Semenska Times Square prijave u James Hotel St. (koja još uvijek stoji danas) legendarnom tastaturu scenu nedavno zapuštene FAO Schwartz (RIP).

"Kad je Harry sreo Sally"

Dvije riječi: Katz Deli. (A li se ostatak.)

"Doručak kod Tiffanyja"

Holly Golightly je Carrie Bradshaw iz '60 -ih. Totalno vragolast, basnoslovno obučen i žive u Brownstone na Upper East Side. Beauty snimke Petoj aveniji u zoru ne boli ni.

"poznat"

1980. Godine, svijet filma blagoslovio sve nas Broadway Wannabes sa Fame, postavite na Visokoj školi za scenske umjetnosti (pravi školi koja se nalazi na West 46th Street). To je 134 minuta nogu Grijači, off-the-ramena dukserice i saobraćaja zaustavljanja street-plesa.

"Nakon radnog vremena"

Martin Skorseze je najpoznatiji po svojim gangstera drame, od kojih su mnogi (Goodfellas, Gangs of New York, Taxi Driver, Mean Streets) je pucano u New Yorku. Ali to često zaboravlja 1985 crna komedija je apsolutno vrijedan sat. U redu, Paul Hackett (Griffin Dunne), što je Upper East Side kompjuterski programer, ide na putovanje do tada opasne Soho tražim Marcy (Patricia Arquette), koju je upoznao ranije tog dana. Urnebesna i apsurdno miks iskustva over-the-top, samo-in-New York proizlazi, uključujući i dva uhvaćeni u sredini rulja na čelu sa sladoledom-vozača kamiona.

"Muppets uzeti Manhattan"

Nekako Lučka uprava i dalje liči na 1982. Reminisce o tome, uz životinje "Ja srce NY" T-shirt, i Kermit i Miss Piggy vožnje kočijom kroz Central Park. (Nećemo pokvariti ono što se dešava dalje.)

Povezane vijesti


Post Umetnost

Velike nekretnine

Post Umetnost

10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje

Post Umetnost

7 puta Banksy je pričao svet

Post Umetnost

7 muških pisaca koji zapravo mogu pisati ženske likove

Post Umetnost

Vodič za poklon majke

Post Umetnost

7 filmskih parova koji bi se razbili u stvarnom životu

Post Umetnost

6 Britanci (i australijanci) koji nagovore američke akcente

Post Umetnost

8 lokacija tv i filmova koje možete zapravo posjetiti u stvarnom životu

Post Umetnost

Mtv VJs: Gde su sada?

Post Umetnost

10 priča postavljenih u kuhinji

Post Umetnost

9 načina da prestane da kasni za sve

Post Umetnost

Iris Apfel nas je naučio o stilu (i životu)