5 filmova koji će vas odvesti do Irske | BA.centerar.org

5 filmova koji će vas odvesti do Irske

5 filmova koji će vas odvesti do Irske

Svi su Irci 17. Marta - ali to ne znači da su svi dole sa pijanim horde i jeftini bacača zelenog piva. Za više low-ključ slavlje, preporučujemo izmirenje sa obilno jede, savršeno sipao pintu Guinness i film koji ste prevozi irskoj prekrasna smaragd brda. Evo pet naših omiljenih.

  • SHARE
  • PIN

"Jednom"

Ako postoji više savršen ljubavnu pjesmu od "Polako pada," nismo našli. Ponovo slatku priču koja je uspjela da poznati - dva Dublin muzičara bore da to bude na svoju ruku, koji smatraju savršenoj harmoniji zajedno.

  • SHARE
  • PIN

"Waking Ned Divine"

Ned Divine je mrtav. Problem je, on je samo dobio na lutriji, a novac bi zaista pomoći prijateljima i obitelji je ostavio za sobom. Da svoj mali grad bend zajedno kako bi zavarao lutriji tvrdnja inspektor? Kao što se moglo i očekivati, neke urnebesne gluposti uslijediti.

  • SHARE
  • PIN

"Moje levo stopalo"

1989 classic staviti višegodišnjih oskarovac Daniel Day-Lewis na karti. On je osvojio svoj prvi prikazivanju Christy Brown, Irac s cerebralnom paralizom koji prkosi svemu, postaje pisac i umjetnik sa samo korištenje navedenih lijevo stopalo. Verujte nam, da ćete želite zadržati tkiva na dohvat ruke.

  • SHARE
  • PIN

"Philomena"

Ah, Dame Judi, stvarno može učiniti ništa loše. Evo, ona stolova joj oštre pamet da se pozabavi drugačiju vrstu karaktera - jednostavna žena koja je bila primorana kao tinejdžer da se odrekne svog sina na usvajanje. Pedeset godina kasnije, ona se udružuje s Steve Coogan (čudno savršen par) na misiji da je sin. To je zakivanje priča, puna topline i humanosti, a neki zli monahinje za dobru mjeru.

  • SHARE
  • PIN

"Krug prijatelja"

Mi ne možemo dovoljno poteći o ovom savršen mali dragulj filma, koji parova uvek simpatičnog Minnie Driver sa adorably u-njegov-prime Chris O'Donnell (dalje biti naša srca). To nas je osvojio više od kada se prvi put izašla 1995. Godine, i dalje nam pomaže da zapamtite da dobre stvari ponekad mogu, eventualno, događaju dobrim ljudima. Onaj nedostatak: Iako njegovo ime, O'Donnell je irski naglasak je zaista užasno.

Povezane vijesti


Post Umetnost

11 New York spotovi za koje verovatno ne znate postoje

Post Umetnost

Najbolja zvezda kopa iz zlatnih globusa

Post Umetnost

7 filmova snimljenih u hamptonima

Post Umetnost

Iris Apfel nas je naučio o stilu (i životu)

Post Umetnost

8 stvari koje Angelenos radi sada

Post Umetnost

7 spotirajte liste pesama koje biste trebali slušati sada

Post Umetnost

10 filmova koji treba popraviti sa ženskim vodovima

Post Umetnost

10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje

Post Umetnost

Šokantna slava Bridal stil

Post Umetnost

Razgovarajte o prodavnici

Post Umetnost

Učinite mamu posebnu pažnju sa datumom muzeja

Post Umetnost

10 puta Tina fei i Amy Poehler su potpuna savršenstva