7 puta Banksy je pričao svet | BA.centerar.org

7 puta Banksy je pričao svet

7 puta Banksy je pričao svet

Možda ste čuli da Banksy, provokativne ulični umetnik, ponovo pojavljuju u ratom zahvaćenoj regiji Gaze. I kad god on izdaje nove radove, svet ne može pomoći, ali govoriti o najnedostižnijih čovjek živ. Dođite do vide njegov najnoviji, plus još šest nezaboravnih dela umetnika.

Razigrani Kitten 2015

Banksy nedavno ponovo pojavio u Gazi, gdje je naslikao tri murale, uključujući i jedan iznad. On je također napravio kratak videowith satirična savijena daje uvid u život u regiji ratom razorene.

Crayola Shooter, 2011

Na put u LA, umjetnik je ova slika djeteta vojnik puca šarene krejon metaka. I ubrzo nakon što se pojavio, slika je virusni kao publiku raspravlja njegovo značenje. 

Crazy Horses 2013

Mural od ludi, stampeding konje nosio naočale za noćni vid misteriozno pojavio na Manhattanu Lower East Side u Banksijeve mesec dana boravak u Njujorku. Komad je došao sa pripadajućim audio - snimak od vazdušni napad SAD-a u Bagdadu je objavio Wikileaks.

Cvijet Thrower 2003

U Jerusalimu, slikao je to vapaj za mir (koji bi mogao biti njegov najpoznatiji rad): mural koji prikazuje muškarca bacali cvijeće na mjesto Molotovljev koktel. 

Uvek postoji nada, 2007

U londonskom South Bank, Banksy naslikao Žena gubi svoje crvene u obliku srca balon na vjetru. Budite sigurni da ne previdimo citat urezano u pozadini.

Pomesti pod tepih, 2006

Kada je ovaj komad prvi put pojavio u Chalk Farm, London, ljudi tvrdili da je pokušaj Banksijeve da kritikuju britanske vlade. "Ovo je portret sluškinja zove Leanne koji je čistio moju sobu u Los Angelesu motel. Ona je bila prilično živahna dama", Banksy rebuted u Poston svojoj internet stranici. 

You Have Beautiful Eyes 2005

Tokom Stuntin 2003 Tate muzeja u Londonu, Banksy tajno visio slika u jednoj od galerija. Nekoliko godina kasnije, nastupao je sličan štos i spusti komad prikazan iznad u Metropolitan muzeju u New Yorku umjetnosti u 2005. Godini. 

Povezane vijesti


Post Umetnost

7 filmskih parova koji bi se razbili u stvarnom životu

Post Umetnost

Koji memoir treba da pročitate dalje?

Post Umetnost

16 slavnih slavica

Post Umetnost

9 izuzetno normalne priče o angažovanju slave

Post Umetnost

Novo u Netflix: mart 2018

Post Umetnost

25 načina na koje znate da ste odrasla žena

Post Umetnost

7 muških pisaca koji zapravo mogu pisati ženske likove

Post Umetnost

Razne stvari

Post Umetnost

Novo na Netflix-u: novembar 2017

Post Umetnost

Top 10 ludih trenutaka Davida Lettermana

Post Umetnost

Šokantna slava Bridal stil

Post Umetnost

12 filmova koji će vas odvesti u Njujork