Kontroverze iza Harper Li-ja su postavile čuvara | BA.centerar.org

Kontroverze iza Harper Li-ja su postavile čuvara

Kontroverze iza Harper Li-ja su postavile čuvara

Naredni na dnevnom redu ljetni knjigu kluba: Idi Podesite Watchman, potpuno neočekivano drugi roman iz Amerike voljena Harper Lee, koji je danas objavljen.

Pozadina: Prošlo je 55 godina od objavljivanja njenog jedan hit čudo, je dobitnik Pulitzerove nagrade Ubiti pticu rugalicu, koji je prodat u 40 miliona primjeraka. Watchmanreunites Scout i njen otac, Atticus, pokupiti 20 godina, odakle rugalicu stao. Ali nešto je sumnjivo o dolasku ove knjige iz 89-godišnji autor koji se zakleo da nikad, nikad, nikad više objaviti.

Evo, potpunog sloma tračeva i teorije zavjere vrte oko iznenađenje tome - sve tako da ste do brzine ispred vaše knjige-klub Pals.

"Čuvar" je bilo prvo, NE "MOCKINGBIRD"

Lee navodno ga je napisao dvije godine prije Ubiti pticu rugalicu, ali kad joj izdavača rekao joj da je potreban revidiraju, ona pakuje dalje i počeo svježe. Prema Lee, njen urednik također joj je dao neke savjete: preinačuje likovi, kao što je pretvaranje Scout (a 26-godišnji odraslih u Watchman) u klinac. Mockingbirdwas rezultat.

Knjiga je otkrivena nakon LEE'S je sestra umrla

Alice Finch Lee (Harper stariji sis i pravni zaštitnik) umro je u 2014. Godini u dobi od 103. U jednom intervjuu, ona je tvrdila Harper nije imala druge knjige. Lažna. Ponavljanja od HarperCollins tvrde da je Lee sadašnji advokat, Tonja Carter, pronašao Watchmanmanuscript dok flipping kroz originalni rukopis za Mockingbirdat tajnoj lokaciji u Monroeville, Alabama, prošle godine. Prema Carter, Watchmanwas - jednostavno - priključen na leđa. I glavni razvoj: Može biti čak i treće, navodi se u kolumni napisao Carter u Wall Street Journal.

ALI WHOA, Li rekao Nikada OBJAVLJUJEMO AGAIN

Članovi obitelji i prijatelji su i dalje zabrinuti zbog Lee predomislio, pogotovo od kad je decenijama ostati izvan reflektora. (Ona nije dao formalni intervju od 1964.) Vijest o knjizi čak zatraži Mia Farrow na tweet, "Da li je neko iskorištavanje našeg nacionalnog blaga, 88-godišnji Harper Lee?" Vidite, 2007. Godine, Lee patio moždani udar koji je ostavio djelomično slijepi, gluhi i (po mnogima) lako manipulirati. Anonimne prijave zlostavljanja starih je podignuta oko Lee uzalud. Nakon istrage, država Alabama, vratio u martu potvrdili: Lee je bio koherentan i na brodu sa objavljivanjem knjige.

SADA je knjiga OUT I Ogroman

Objavljenom danas, početni tiraž iznosi 2 milijuna primjeraka. (To je 750.000 primjeraka više od ovogodišnjeg najprodavaniji roman, Greyfrom EL James.) Reese Witherspoon izrazio audiobook. Već je broj 1 na Amazonu listi bestseler i bio je u top 10 od februara, kada su Watchmanpresales prvi objavio.

UPOZORENJE: NE MOŽETE mi se kako je ispalo

Watchmandoes sadrži jedan ogromni spojler: Atticus Finch - heroj advokat u Mockingbirdwho borio nejednakosti i zagrejati našim srcima - sada je starenje rasista. On je čak i na sastanku Ku Klux Klan. Cue njegove kćeri Scout (i vlastitim) razočaranje. Međutim, statementreleased Lee (preko svog advokata) potraživanja februara: ". Ja sam živ i nogama i sretan kao pakao sa reakcijama Watchman" Mi se nadamo da znači društveni napredak....

Povezane vijesti


Post Umetnost

Priče iza 6 zgrada Dallasa

Post Umetnost

9 britanskih emisija na Netflix-u koje nisu opatije u Downtonu

Post Umetnost

Ovi 11 glumaca su imali šokantno skromne prve poslove

Post Umetnost

Novo u Netflixu: Juli 2018

Post Umetnost

8 prikolica koje su bile bolje od filma

Post Umetnost

15 celebi koji kažu Ne za plastičnu hirurgiju

Post Umetnost

Vaš šahovit list 2018

Post Umetnost

6 poklona majčinog dana u zadnjem trenutku

Post Umetnost

7 filmskih parova koji bi se razbili u stvarnom životu

Post Umetnost

Vodič za poklon majke

Post Umetnost

Gdje naći mir i tišinu u Čikagu

Post Umetnost

Novo u Netflix: avgust 2018