Najbolje u emisiji | BA.centerar.org

Najbolje u emisiji

Najbolje u emisiji

OK, ljudi, to je tačno mjesec dana prije nego što je najveći noć u godini. Govorimo o Oskara, taj poznati noći kada glavešine holivudskih čast najboljih filmova ove godine, a mi se gledati Neil Patrick Harris objaviti prezenteri preko pevanje uz. Nominacije je izašao prošle sedmice, a mi smo suzio Flicks morate vidjeti prije 22. Februara Smatraj se pobjednik te kancelarije bazen.

 • SHARE
 • PIN

Najbolja glumica: Julianne Moore u "Still Alice"

A zakasnio na trku, ovaj film (koji je otvoren u petak) oko profesor na koledžu bori rani početak Alzheimerove bolesti je i poražavajući i veličanstven, zahvaljujući najbolji Julianne Moore Glumica-dostojan performanse. Moore je nominiran za Oskara četiri puta, ali tek treba da kući kip. Ovo je njena godina.

 • SHARE
 • PIN

Najbolji glumac: Michael Keaton u "Birdman"

Ova tamna satireabout glumac starenja bori sa svojom superheroj prošlosti dobio nevjerojatnih devet nominacija, uključujući i Emma Stone prvi ikada (za najbolju sporednu glumicu). Michael Keaton, koji igra propalom filmska zvijezda pokušava da se iznova kao ozbiljan pozorišni glumac, je favorit za hapšenje za najboljeg glumca.

 • SHARE
 • PIN

Najbolju sporednu glumicu: Laura Dern u "Wild"

Ako još niste vidjeli Wild, da ti u kino ASAP. Oba Reese Witherspoon i Laura Dern pokupio nominacije (za najbolju glumicu i najbolju sporednu glumicu, respektivno), izgleda direktor Jean-Marc Vallée imati Golden Touch: Režirao je Dallas Buyers Club, koji zaradio Oscara za oba Matthew McConaughey i Jared leto prošle godine.

 • SHARE
 • PIN

Najbolji strani film: "Ida" (Poljska)

Poljske '60s ere dramaabout početnik časna sestra koja otkriva mračnu porodična tajna koja datira iz nacističke okupacije je naš omiljeni nominaciju u kategoriji najbolji strani film. U samo 84 minuta igre, Idadoesn't površno u tonu razgovora, ali dobiva pravo na stvar sa hlađenja scene pucao u potpunosti u crno-bijeloj. Ne brinite ako ne možete naći u bioskopima: To je trenutno streaming na Amazonu.

 • SHARE
 • PIN

Najbolji film: "Selma"

Iako Ava Njeno remek o Dr. Martin Luther King Jr. Epski marš od Selme do Montgomery je otresao u najbolju režiju i najbolji kategorije glumca, Selmastill dobio nominaciju za najbolji film. Odvija se prije 50 godina, ali oseća nezaboravno relevantni u 2015. Mi volimo da je film je prikazan besplatno na Selma Walton pozorištu u Selma, Alabama.

 • SHARE
 • PIN

Najbolji dokumentarni film: "Građanin Četiri"

Ovo tajno pucao movieabout zviždača Edward Snowden je iš-u za najbolji dokumentarni film. U junu 2013. Godine, režiser / novinarka Laura Poitras otputovao u Hong Kong nakon dobijanja niza bizarnih e-poštu od nekoga tvrdi da ima dokaze da je američka vlada špijunira građane. Snimak kada Snowden je i dalje nepoznata, Citizen Fouris ukrštanjem Svi predsjednika Menand The Fugitive - i nekako luđi od oboje.

 • SHARE
 • PIN

Za najbolju režiju: Wes Anderson "The Grand Budapest Hotel"

Wes Anderson je zamišljen filmabout je 1930. Evropskih skijališta i njegove divlje apsurdno osoblje je vezana uz Birdmanfor najviše nominacija za Oskara (za najbolji film, najbolju režiju i najbolji originalni scenarij među njima). Nakon otvaranja u SAD-u ovog proljeća, The Grand Budapest hotelis vraća za odabir kina do kraja februara. Vidim da ni zbog čega drugog nego sve bogata detaljima: magenta portir uniforme, starice kaplje u dijamantima i Vratar koji može zadovoljiti potrebe gostiju, hm, everyneed.

 • SHARE
 • PIN

Za najbolju režiju: Richard Linklater za "Odrastanje"

Za najbolju režiju kandidat Richard Linklater pucao Boyhoodover 12 godina, što sam je nagrada-dostojan feat. Film prati Mason, divan 6-godišnjak koji je pretvara u jedan 18-godišnjak odlazi na koledž pravo pred našim očima. Odrastanje je jednostavna prostor - chronicling običan djetinjstvo u realnom vremenu - je ono što ga čini tako dirljivo, da ne spominjemo zvjezdani nastupa Ethan Hawke i Patricia Arquette (koji su obojica dobili najbolju sporednu nominacija za svoj rad).

Povezane vijesti


Post Umetnost

5 najboljih stvari koje će se videti u Los Angelesu Ovog leta

Post Umetnost

6 Britanci (i australijanci) koji nagovore američke akcente

Post Umetnost

Kako izaći iz neugodnih situacija

Post Umetnost

8 načina da provedete ljetne petke u Dalasu

Post Umetnost

Konačna lista za odmor: 25 stvari koje treba uraditi u Čikagu

Post Umetnost

5 jednostavnih načina da se dočekate prijatelji ovog leta

Post Umetnost

9 izuzetno normalne priče o angažovanju slave

Post Umetnost

Dobra čita

Post Umetnost

7 muških pisaca koji zapravo mogu pisati ženske likove

Post Umetnost

Naših 10 omiljenih Beck pjesama svih vremena

Post Umetnost

Devojčice koje su eksplodirale 2018

Post Umetnost

Top 10 ludih trenutaka Davida Lettermana