Priče iza 6 zgrada Dallasa | BA.centerar.org

Priče iza 6 zgrada Dallasa

Priče iza 6 zgrada Dallasa

Nova gradnja je u redu i sve - da, od nehrđajućeg čelika, još uvijek te volim - ali ima nešto stvarno super o starim zgradama koje su bogate povijesti. I Dalas ima ih.

Check out ove šest povijesne lokacije da vidimo šta mislimo.

Adam Hats Building

Uvučen u području Deep Ellum, Adam Hats Building - sada poznat kao Adam Hats Lofts - je bogat u industrijskoj povijesti. Prvobitno sagrađena 1914. Godine Henry Ford kao proizvodni pogon za Model T, vlasništvo je onda postala fabrike šešir 1955-1986 i na kraju je ostavljen prazan za deset godina prije nego što je pretvorena u 90-jedinice tavanski prostor u 1997. Možete sada rent a 676 kvadratnih metara studio za 1,200 $ mjesečno.

Adam Šeširi Lofts, 2700 kantona St.; deepellum-lofts.com

Continental Gin Building

Izgradnja ovog masivnog četiri-kompleks zgrada počela je 1888. Godine i nije završio sve do 1914. Godine Continental Gin Kompanija je nekada bila vodeća pamuka kompanija za proizvodnju u zemlji. Ovih dana, predivno održavana nekretnina (dalje možete hodati na originalnim drvenim daskama) služi kao umjetnik zajednica za takve fotografa Leonard Volk i Heather Helen Ray.

Continental Gin Building, 3309 Elm St.; continentalginbuilding.com

Dallas Coffin Building Company

Izgrađen 1911. Godine, ova klasična struktura jednom napravio sve što ima veze sa sahrane poslovanje - kovčege, kutije, pogrebna i mrtvačnica zalihe. Budući da je bio otvoren 24 sata dnevno, sahrane-home direktora mogli kontaktirati Dallas Coffin kompanija putem telefona ili telegrafski i imaju zalihe poslani da ih gotovo odmah. Danas, zgrada je mesto šik NYLO Dallas South Side Hotel, koji se može pohvaliti bazen na krovu, zanatske koktele i zadivljujući pogled.

Dallas Coffin Building Company, 1325 S. Lamar St.; http://www.nylohotels.com/dallassouthside

Bluitt Sanitarium

Zgrada je 1905. Podigao prvi afro-američki kirurg u Teksasu i djelovao kao jedina bolnica na području za crnce u vrijeme segregacije. Ovih dana, to je poslovna zgrada.

Bluitt Sanitarium, 2036 Commerce St.

Turtle Creek Pump Station

Sada poznat kao Sammons Center for the Arts, pumpa kuća (koja je završena 1909. Godine) je nekada bio jedini izvor vode za grad Dalas. Zgrada je napuštena već više od 30 godina, dok je zajednički napor od strane grada i filantropa pretvorio ga u umjetnika kolektivne i za komercijalne i neprofitne umjetnosti organizacija.

Turtle Creek Pump Station, 3630 Harry Hines Blvd.; sammonsartcenter.org

Lee Park

Ovih dana možete iznajmiti Arlington Hallfor vaše vjenčanje ili humanitarnom događaju. Ali važno je znati vili je podignut u čast Roberta E. Lee i posvećuje FDR 1936. FDR predstavio monumentalne statue na uglu parka do najpoznatijih vojnika Juga, koja je izgrađena za 50.000 $ tada.

Lee Park, 3333 Turtle Creek Blvd.; leeparkconservancy.org

Povezane vijesti


Post Umetnost

Čikago je 9 najhladnijih murala

Post Umetnost

10 knjiga za čitanje i ponovno čitanje

Post Umetnost

Novo u Netflix: jun 2018

Post Umetnost

10 knjiga dovoljno kratkih da čitaju u jednoj sednici

Post Umetnost

Jimmy fallon je omiljeni autor vašeg djeteta

Post Umetnost

8 najboljih tv zahvalničkih specijalaca

Post Umetnost

90-ih tinejdžerske zvezde: gde su sada?

Post Umetnost

7 puta Banksy je pričao svet

Post Umetnost

Vodič za poklon majke

Post Umetnost

9 načina da prestane da kasni za sve

Post Umetnost

5 najboljih stvari koje će se videti u Los Angelesu Ovog leta

Post Umetnost

Novo na Netflix-u: decembar 2017