Razne stvari | BA.centerar.org

Razne stvari

Razne stvari

Bez obzira da li ili ne? Ponovno arhitekture Buff, ti? Ll želite vidjeti nedavno obnovljene Hollyhock Kuća u Silverlakeu. Ovaj 1921 Frank Lloyd Wright-dizajniran struktura je podignut kao privatnoj kući za Pennsylvania ulje nasljednica Aline Barnsdall, ali 1927. Godine je donirala prebivalište 5.000 kvadratnih metara u grad.

Sada se nalazi u sredini Barnsdall Art Park, a nakon što je bio zatvoren tri godine popraviti curenje, problemi odvodnje i arhitektonskih detalja, mjesto je ponovo videti posjetitelja. To je otvoren od četvrtka do Nedjelja 11:00-16:00 Idi sad jer:

1. To je Frank u svom najboljih

Dok je Frank Lloyd Wright dizajnirao broj kuća na našem području, oni nisu otvorene za javnost. Ne samo da je to jedina šansa da hoda unutar Frank Lloyd Wright, to je posebno zanimljivo - on eksperimenti sa što manje unutarnje zidove i dovođenje na otvorenom u.

2. Vi ćete dobiti uvid u stvarno radikalne pokućstvo

Barnsdall - a slobodarskom anarhista i kolekcionar - unajmio Wright, jer je mislila da je njegov rad nervozan. Za razliku od mnogih arhitekata, njegov veliki vizija uključen namještaj dizajniranje dnevni boravak s jakim horizontalnim linijama koje odražavaju same zgrade.

3. To je samo bio nominovan kao UNESCO-a

Američki državni sekretar za unutrašnje poslove Sally Jewell samo predložio 10 FLW zgrade-uključujući Hollyhock kuća za globalnu zaštitu zbog Wright se "koji se smatra najvećim američki arhitekta 20. Stoljeća." Evo, unutrašnjeg dvorišta gdje istoimeni cvijet strukture raste pored kolone imajući svoje zahvaćene slika.

4. Srešćete kul ljudi i uče artsy stvari

Interijeri ovako pozlaćenim ekran neće biti tvoja jedina inspiracija: Hollyhock Kuća s 12 jutara osnova su pretvorena u Arts Center, mjesto gdje stanovnici Silverlakeu e uzeti nastavu na sve, od kamena postavku za crtanje?.

Russell Gearhart Photography

5. Možete piti puno dobrog vina

Počevši krajem maja, svakog petka uveče Barnsdall Art Park fondacija sponzorira degustaciju vina ($ 25). Možete Tipple najnovije berbi dok šeta brdu mjestu, sa svojim panoramskim pogledom na Hollywood.

Povezane vijesti


Post Umetnost

Ono što vaš omiljeni pas pasa kaže o tebi

Post Umetnost

7 muških pisaca koji zapravo mogu pisati ženske likove

Post Umetnost

10 epskih trenutaka od američkog idola

Post Umetnost

Ko je tvoj tata: Poznato izdanje

Post Umetnost

Prolećna dešavanja

Post Umetnost

Vodič za poklon majke

Post Umetnost

Novo u Netflix: april 2018

Post Umetnost

8 načina da provedete ljetne petke u Dalasu

Post Umetnost

10 knjiga dovoljno kratkih da čitaju u jednoj sednici

Post Umetnost

Novo u Netflixu: Juli 2018

Post Umetnost

Dobra čita

Post Umetnost

Orange je novi crni osvežitelj