Umjetnost puzi | BA.centerar.org

Umjetnost puzi

Umjetnost puzi

Kako bi bilo that.the dani su duži. Sunce sija. I odjednom se osjećate potrebu da izađe iz tog humka pokrivača da učini nešto društvene.

Savršen tajming, jer neke sjajne povijesti i umjetnosti niču.

Evo deset NYC eksponati da vidi ovog proljeća.

"Bjork" u MoMA

Nesumnjivo buzziest izložba sezone, ova 20-godišnja retrospectiveon islandske pjevač i slikar otvorio nedjelja previše, hm, zanimljivo recenzije. Očekujte muziku, video, kostima i puno robota. (Do 7 juna)

"Sinatra: američka ikona" na NYPL za scenske umjetnosti

Hoboken rođen Ol 'Blue Eyes bi bilo 100 ove godine, tako da je lokacija New York Public Library u Lincoln Center plaća svoje respectsby pokazujući njegovu odjeću, 11 Gremija i druge osobne stvari iz nota i porodične fotografije na svoj umetnički rad. (Do 4 septembra)

"Lauren Bacall: The Look" u Muzeju na FIT

Sensing temu ove sezone? Ali ovo retrospectiveis super specifična: studija o Lauren Bacall čisto kao ikona stila. Između 1968. I 1986. Godine, ona je donirala više od 700 komada odjeće na modnu školu, a za ovu izložbu, on je odabrao 12 najboljih iz 60-ih i 70-ih godina. (Do 4 april)

"Richard Estes: Slikarstvo New York" u Muzeju za umjetnost i dizajn

OK, sada na neke tradicionalne umjetnosti. Spremite se da Ogle slika naše stomping groundsso precizno umalo mogli proći kao fotografije. (Do 20 septembra)

"Hip-Hop revolucija" u Muzeju grada New York

Ponovo rođenje hip-hop, dokumentirani u više od 80 istorijskih photosfrom Njujorčani Janette Beckman, Joe conzo i Martha Cooper. (April 1 do 15 septembra)

"Gustav Klimt i Adele Bloch-Bauer: Žena u Gold" Neue Galerie

Sljedećeg mjeseca, dobiti izbliza sa originalnim paintingthat Helen Mirren novi movieis na osnovu. (April od 2. Do 7. Septembra)

"Basquiat: The Unknown sveske" u: Brooklyn Museum

Onda dole u Prospect Heights, korak unutar mozga Brooklyn rođen umjetnik Jean-Michel Basquiat. Ćete biti u mogućnosti da vidite sve, od velikih radi na oko 160 stranica iz svog ličnog sveske, sadrži skice, poeziju i dnevnik unosa. (April 3 do 23. Avgusta)

"Amerika je teško vidjeti" u Whitney

Označite svoje kalendare: The Whitney otvara vrata svoje nove Downtown Home 1. Maja Konstitutivna Izložba će biti veliki izbor radova (oko 650 komada od 400 umjetnika) iz stalne kolekcije, uključujući i mnoge koji nikada nisu bili prikazani u javnosti. 

"Kina: Kroz Looking Glass" u Metu

Ko još broji dane til na Met Ball? Ovogodišnji gala i odgovarajuće exhibitwill fokusirati na kineskog utjecaja na globalnu stilu. (Maj 07-16 avgust)

"Frida Kahlo: Art, Vrt, život" u Botanički vrt New York

Nakon što ste proučavali Kina i mode, prebaciti fokus u Meksiko i prirode. The Bronx institucija ima ogromnu exhibitplanned da se prikažu Frida Kahlo umjetnosti i ponovno njene lične vrt, iz koje je izvukao inspiraciju. (16 maj do 1. Novembra)

Povezane vijesti


Post Umetnost

Top 10 ludih trenutaka Davida Lettermana

Post Umetnost

8 jednostavnih ideja da iskoristite najviše svog leta

Post Umetnost

Najlepši koledž u Americi

Post Umetnost

7 razloga zašto ne bi trebalo da brinete o napadima na Shark

Post Umetnost

90-ih tinejdžerske zvezde: gde su sada?

Post Umetnost

Čikago je 9 najhladnijih murala

Post Umetnost

6 poklona majčinog dana u zadnjem trenutku

Post Umetnost

8 stvari koje Angelenos radi sada

Post Umetnost

Iris Apfel nas je naučio o stilu (i životu)

Post Umetnost

Ko je tvoj tata: Poznato izdanje

Post Umetnost

Članovi pune kuće: Gdje su sada?

Post Umetnost

8 načina da provedete ljetne petke u Dalasu