Velike nekretnine | BA.centerar.org

Velike nekretnine

Velike nekretnine

Nakon što je kompanija koja je vlasnik Norme restoran na samom rubu West Hollywood je dobio dozvolu da sruši početkom januara, Los Angeles ljubavnici zgrade? E su u rukama o gubitku jednog grada? E najbolje primjere Jet Age arhitekture stil. To prepoznatljiv mjesto nije samo lokalni zgrade postavljen da se podvrgne ax; pogledajte naš popis jedinstvenih lokacija za posjetiti prije uništava loptice spušta.

Parker Center, 150 N. Los Angeles St.

Koristiti do 2009. Godine kao sjedište LAPD, ovaj 1955 zgrada, koji je postao poznat na Dragnet TV, je klasičan primjer građanske arhitekture sredine stoljeća. U proteklih godinu dana, to je bio zakazan za rušenje, ali preservationists prave poslednjem trenutku effortto save to. Zgrada ima prošlost: To je bio jedan od prvih koji su okupljenima u znak protesta zbog odluke 1992 ne osuditi oficire snimljen tuku Rodney King.

Villa Carlotta, 5959 Franklin Ave.

Ovaj italijanskim stambena zgrada podignuta je 1926. Godine, a priča se da je finansirao William Randolph Hearst u isplata udovica čovjeka je ubio u napadu ljubomore. Tokom godina, to je bio dom ogovaraju kolumnista Louella Parsons, pjevačica Rickie Lee Jones, Jim Morrison i Neil Patrick Harris. Sada stari stanari se ispraznila i luksuznim konverzije su u toku, brisanje šarmantan "Hotel California" vibracije.

Elizabeth Daniels

Norme, 470 N. La Cienega Blvd.

Norme La Cienega, izgrađen 1957. Godine, je dobila odgodu izvršenja za sada: Komisija za kulturne baštine Los Angeles je odložila svoju suza-dole za nekoliko mjeseci dok se smatra da više trajnu zaštitu.

Početna štedionica 2600 Wilshire Blvd.

Pomona-rođen umjetnik Millard Sheetsdesigned i instaliran između 70 i 100 živopisne murala na banke u našem području. Ovo Santa Monica lokacija, sa svojim šarenim pločicama mural plaže frolickers, bio određen orijentir od Santa Monica povijesni spomenik biroa u prosincu, ali je njegov status je apelovao na Gradskom vijeću, tako da je budućnost murala i banke ga krasi je neizvjesna.

Bell, 7112 Firestone Blvd., Downey

Širom zemlje meksički lanac restorana čiji je osnivač Glen Bell Mar 1962 prvi put otvorena na ovoj lokaciji. U posljednjih nekoliko godina, još jedan restoran brze hrane radi ovdje, ali budući da je zatvoren u decembru, olupini je na pomolu veliki. Zanimljiva činjenica: Downey je ujedno i mjesto najstarijih operativnih McDonald zemlje a.

Povezane vijesti


Post Umetnost

Prijateljske razvode u Holivudu

Post Umetnost

14 puta poznate ličnosti su morale biti i djeveruše

Post Umetnost

10 filmova koji treba popraviti sa ženskim vodovima

Post Umetnost

Ko je tvoj tata: Poznato izdanje

Post Umetnost

15 celebi koji kažu Ne za plastičnu hirurgiju

Post Umetnost

7 puta Banksy je pričao svet

Post Umetnost

Najbolja zvezda kopa iz zlatnih globusa

Post Umetnost

Naših 10 omiljenih Beck pjesama svih vremena

Post Umetnost

8 stvari koje Angelenos radi sada

Post Umetnost

10 nastavaka knjiga koje želimo postojale

Post Umetnost

Novo na Netflix-u: decembar 2017

Post Umetnost

Dobra čita