6 greške maskara koje možete napraviti | BA.centerar.org

6 greške maskara koje možete napraviti

6 greške maskara koje možete napraviti

Čak i za šminku minimalistima, maskara je imperativ. I iako je jedan od najčešće korištenih proizvoda, to je i jedan od najčešće zloupotrebljava. Evo, neke manje greške možda se čini (i super jednostavan način da ih popraviti).

Zyabich / Getty Images

Ti Pumpanje WandWe to, znamo, ti si samo pokušava dobiti više maskara iz cijevi. Ali svaki put kad to radite, vi gura mjehurići zraka u (koji isušuje formulu brže). Za oblaganje četku ravnomjerno sa pigment, kovitlaju se oko unutar cijevi umjesto.

Ti si izvukao Too Much Pigment na WandAnd to je najveći krivac za pramenovima. Nakon vrte svoj štapić oko unutrašnjost cijevi, izvucite štapić protiv otvaranja tube da uklonite sve velike grudve u prilogu (posebno na vrhu).

Voyagerix / Getty Images

Nisi Udaranje Both Sides of Your LashesMost nas se odnose samo maskaru na donje naše trepavice, ali da se tamnija, puniji tražim resa, trebalo bi da počne prevlačenjem vrhove njih. (Nešto kao da si ih sendvič u boji.) Ovo će napraviti veliku razliku, posebno ako imate svijetle boje trepavice.

Ti si jurila ItWe're ne ukazuje na to da ste dodali još pet minuta sa svojim jutarnju rutinu. Mi tražimo još deset sekundi vašeg vremena-max. Da biste dobili trajne lift, držite štap u podnožju trepavice maleni malo duže nego što to inače radili.

@ BenefitCosmetics / Instagram

Koristite samo jednu vrstu MascaraIf duže, puniji i curlier trepavice su svoj cilj (to je svima, zar ne?), Onda bi trebalo sloj nekoliko različitih formula bi to postigli. Da razjasnimo: To ne znači da biste trebali koristiti pet različitih maskara. Govorimo dva, najviše. Na primjer, pokušajte za volumen formulafor prvi sloj i sloj je produženje jedan preko toga do kraja.

Ti koristeći stare MascaraIf ste pronašli da ste stalno brišući mrlje od maskare iz vašeg lica, verovatno znači da je vaša maskara osuši i treba da se zameni. Generalno govoreći, trebalo bi da zamjene tvoju cijevi svakih tri do šest mjeseci. Ne samo da će ovo dobiti osloboditi od onih dosadnih pahuljice, ali također će vam dati sredstvo za čišćenje, masu bez grudica aplikacija svaki put.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Ljepota

7 najsnažnijih lakova za lakove za ljeto

Post Ljepota

5 lica za zaštitu od sunca koja vas neće učiniti da izbacite (obećavamo)

Post Ljepota

8 lepotnih trendova koji će biti ogromni u 2018

Post Ljepota

Najbolji proizvodi za ljepotu za ljeto

Post Ljepota

7 noćnih ljepota za ljepotu kako biste se probudili prekrasni

Post Ljepota

15 brendova za lepotu možete biti pogrešno izgovorili

Post Ljepota

7 neobičnih trendova lepote koju jednostavno morate pokušati

Post Ljepota

13 hlađeni proizvodi za hlađenje koji će vam biti uštedjeti Grace za leto

Post Ljepota

5 brzih stvari koje su vam potrebne pred ljetom

Post Ljepota

7 najboljih otkrića za ljepotu koje su napravile našu godinu

Post Ljepota

4 lica koja su zaista odlična za masnu kožu

Post Ljepota

9 koža je i nema od Dallasovog facialista do zvezda