Kako rehab oštetiti curls | BA.centerar.org

Kako rehab oštetiti curls

Kako rehab oštetiti curls

Zar ne bi bilo sjajno ako bi ofarbala kosu na redovnoj osnovi, ostati na suncu cijeli dan i stalno koristiti stan željeza bez ikada štete vaše lokne? Zvuči predobro da bi bilo istinito-OK, nekako je ali postoje koraci koje možete preduzeti da umanji štetu i da one uvojke da se oporave, bez potrebe da ih odrezati. Evo, nekoliko načina za odvikavanje krhke kose.

Promisle Upotreba TowelsNews blica: Ručnik-sušenje vaša kosa je jedan od glavnih razloga zašto se lom. Gruba vlakna mogu napraviti split završava gore i stvoriti više od toga neželjenih kovrče pokušavate da se oslobodimo. Koristite stari T-shirtto osušite kosu umjesto. To će apsorbirati vodu bez ometanja vašeg pregib obrazac.

Nanesite DIY MasksIf vaše kovrče su u očajnički treba TLC, zamijenite svoje redovne uređaj sa DIY masku za kosu. Ne znam odakle da počnem? Otići u vašoj kuhinji. Da biste dodali natrag vlage, napravite mešavinu od žumanca od nekoliko jaja, a grumen jogurta i mlaz vode meda; i glatke neposlušne kovrče, nanesite pire od avokada čistu kosu i pustite da odstoji 15 do 20 minuta prije nego ispiranje.

Otpuštaju se HeatThe najbolji način da se oživi oštećeni lokne se otpustiti sa sušilo za kosu (da, čak i ako koristite najnižu postavku) i prihvate pranje-i-go stil-inače poznat kao šamponiranja kose, dodajući malo ostavi u conditionerand dopustite da kovrče da rade svoj posao. Feniranja kosu možete dodatno isušuje lokne i izazvati ih da postanu krhki. Još bolje, izbjeći sve vruće alati za nekoliko mjeseci ako možeš.

Dobiti Trims OftenThe krajevi su najstariji dio vaše kose i obično najviše oštećeni. Ever primijetiti kako je teško otpetljati ispucale vrhove? Spasi sebe malo vremena i energije za podrezivanje ih svakih nekoliko mjeseci. Osloboditi se izlizan krajevima ne samo da će vam dati neposredne rezultate (zbogom, klupka), ali će se smanjiti lom tokom vremena.

Koristite ovlaživač zatvoreni grijanje i hlađenje sistemi mogu biti tajno sušenje, što je dovelo do prženog kosu i peruta, svrbi vlasište. Jedan od načina da dodate vlagu natrag u svoj dom (i kosu) je da koristite ovlaživač noću. Naravno, to oslobađa zakrčenim sinusa u zimi, ali i znatno umanjuje pojavu dosadan niti. Break jedno od kad god je potrebno gašenje-u bilo koje doba godine.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolje boje za usne pokušati proleće

Post Ljepota

Jedinstvena boja boje za svaki ton kože

Post Ljepota

10 načina korištenja suvog šampona o kojem nikada niste razmišljali

Post Ljepota

28 poklona za opsednutost ljepote

Post Ljepota

Najbolji oblik obrva za vaše lice

Post Ljepota

Najbrži piling i lica u Njujorku

Post Ljepota

7 načina da vaš manikir traje duže

Post Ljepota

To je zvanično: ovo treba da bude red vaših proizvoda za njegu kože

Post Ljepota

7 načina skidanja šminke bez uklanjanja šminke

Post Ljepota

Kako napraviti vašu odbacivanje traju čitavu nedelju

Post Ljepota

7 najboljih seruma za drogu ispod 30 EUR

Post Ljepota

8 lepotnih trendova koji će biti ogromni u 2018