Marulino ulje je najbolja stvar koja se desi vašoj rutini lepote | BA.centerar.org

Marulino ulje je najbolja stvar koja se desi vašoj rutini lepote

Marulino ulje je najbolja stvar koja se desi vašoj rutini lepote

AJ_Watt / Getty Images

Dakle, ti si u sredini Sephora, gledajući tupo u svim lica i kose ulja poput eeny, peci je, pec... Koja ti izabrati? Ako ste u potrazi za nešto što posjeduje jedan-dva (Tri) punch, posegnuti za Marula ulje. To je hidratantna elektrana koja čini zavidan kože, kose i noktiju. Ovdje je sve što trebate znati.

Što je Marula ulje? Ovaj super-hidratantna i brzo upija ulje je napravljeno od ploda afričkog Marula drvo. To neće začepiti pore i prilično ne-oiliest ulje ikad, jer ne ostavlja kožu ili kosu masna. (Score!)

Koje su prednosti korištenja Marula ulje? To je bogato esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-6 i omega-9, koji oponaša prirodna ulja vaše tijelo stvara. Budući da molekule su puno manji nego u drugim hidratantna ulja, upija sve dublje i brže pomoći u borbi protiv starenja kože i povećati kosu elastičnost. I zahvaljujući antimikrobna svojstva, može čak i pomoći da se očistiti bubuljice i usporiti hiperprodukcije nafte za manje nepravilnosti tokom vremena.

Kako koristiti Marula ulje za hidrataciju kože: Pokušajte primjenom 2-3 kapi čistog Marula ulje na vaše lice odmah nakon čišćenja. Jer ulje upija u kožu tako dobro, pomaže sve što staviti na vrhu to (kao što su kreme ili kreme za oči) potonuti u bolje. Štiti i od životne stresore-zdravo, sunca, vjetra i zagađenja tako pospem ga ujutro da se bore kao šampion.

Za ravnanje kose: Na vlažnu kosu, nanesite 2-6 kapi (ovisno o koliko je tanka ili gruba vaše vlasi su), sa početkom u krajevima i rade svoj put prema vlasište. To će zapečatiti i kaput kosu zanoktice za zaštitu od kovrča i oštećenja od sunca, a sve to bez otežavanja čak i najtanji brave.

Za liječenje lomljive nokte: Pokušajte masirati kap ili dva Marula ulje u nokat kreveta i zanoktice. Zbog svojih malih molekula šminke, ona prodire u kožu brže vlaže i ojačati bez ostavljajući iza sebe mastan trag.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Ljepota

8 ideja za odmor kose za svaku priliku

Post Ljepota

8 najsnažnijih lakova za nokte koji nose ove jeseni

Post Ljepota

Saveti za šminku koja se menjaju u igri za žene koje nose naočare

Post Ljepota

7 frizura sa niskim održavanjem koja neće jesti vašu jutarnju rutinu

Post Ljepota

5 tehnika obrva koju treba da savladate jednom za svagda

Post Ljepota

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dobijete invisalign

Post Ljepota

Stvari koje vam mogu prouzrokovati da izbacite

Post Ljepota

Od pužnih kutijaka do slonova laktova, evo najboljeg načina da se sve ove zime uvlači

Post Ljepota

5 najboljih saveta za šminku za zimu

Post Ljepota

7 najboljih tekućih ruževa (koje ne čine usne poput grožđica)

Post Ljepota

7 tajni žena sa lijepim rukama

Post Ljepota

Želeli bismo zahvaliti akademiji