Najbolje i najgore pice za zube | BA.centerar.org

Najbolje i najgore pice za zube

Najbolje i najgore pice za zube

Bez obzira da li pate od osjetljivosti zuba ili samo želite bjelji osmijeh, određena pića može pomoći (ili boli) vaše zdravlje zuba i izgled neizmjerno. Konsultovali smo Dr. Brian Kantor, stomatolog u Lowenberg, Lituči i Kantor u New Yorku, za konačan popis od pet najboljih (i pet najgorih) piće za zube.

Twenty20

Najbolji

1.Milk. To čini tijelo (i vaša chompers) dobro. Sa mnogo kalcijuma i vitamina D, mliječne drži ih jaka i zdrava. Mlijeko ima nešto što se zove kazein, vrsta proteina koji stvara zaštitni film na caklinu zuba za sprečavanje propadanja.

2. Vodka soda.If vam naređuje piće u baru, traži jasne stvari. To neće obojiti zube, andit zapravo ubija neke od bakterija koje su odgovorne za loš zadah.

3.Green ili biljnih čajeva. Uzmite fix kofeina (i tona antioksidanata) bez mrlja zube.

4. Mineralna water.As ime govori, ima visok sadržaj minerala, kao i kalcij fosfat, koji zapravo pomaže u obnovi zuba caklinu.

5. Dodirnite vode. Plain ol 'H2O i dalje suvereno vlada kada je u pitanju vaše zdravlje - stomatološke i drugačije. Ne samo to držati hidratizirana, ali i ispiranje daleko bilo ostatke čestice hrane. Plus, sve iz slavine treba da fluorida u njoj, što pomaže u smanjenju karijesa i spriječiti karijes.

Twenty20

Najgori

1.Soda. Možda najveći prekršitelj od svih njih, ovo slatko piće ima emajl-uništava kiselina i zub-bojenje karamel boje za hranu. I dijeta stvari nije mnogo bolja. Ipak, dobili smo da ste ponekad žude konzervu pop. Samo budite sigurni da peder malo vode nakon toga.

2. Kava i crni tea.The tamnije piće, više će se obojiti. Uvijek pokušavaju da pijuckati ovih kofeinom pića na slamku i odlučiti za lakši boje čaja - poput navedenih zeleni ili biljni - kad god je to moguće.

3.Wine. Vidi gore re: mrlje. A budući da bi u suštini bogohuljenje za nas da nikad ne reci da ga ponovo imati, predlaže smo da ste peder malo vode nakon svakih nekoliko gutljaja - ili da se ti malo vina maramice, koje su upravo ono što zvuči kao. Vole bijelo? Iako to neće ostaviti mrlje, to je još uvijek vrlo kisela. Uparite Pinot Grigio sa malo sira (yay!) Za vraćanje pH ravnotežu u ustima.

4. Voćni juices.Especially citrusno one poput naranče ili limete jer su jako kisele i (opet) nose niz cakline tokom vremena.

5. Flaširana voda. U redu, tako da to nije "najgori" po recimo. To nije dobar kao slavine jer se javljaju u prirodi (i dobro za zube) fluorida se uklanja tokom procesa pročišćavanja.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolji način za sušenje kose (i ne izgledaju kao pudlica)

Post Ljepota

7 najzdravijih lakova za nokte možete nositi

Post Ljepota

5 stvari koje bi mogle da se dogode ako prestanete da koristite klima uređaj svaki dan

Post Ljepota

7 načina da ojačate nokte za 30 dana

Post Ljepota

Kako brže rastati kosu (u 6 savjeta)

Post Ljepota

Ovo je stvarno koliko košta botox (plus, 8 drugih buzzy usluga koze)

Post Ljepota

Frizz, Chafing, Acne: Evo kako da tretirate sve vaše ljetne probleme s ljepotom

Post Ljepota

Zaboravite probno i grešku: Ovo su 10 najboljih korejera za tamnu kožu

Post Ljepota

Najbolja ljetna frizura

Post Ljepota

Najbolji saveti za lepotu koje smo naučili od majki

Post Ljepota

Kako se stvarno izvlačiti siva, prema vrhu kolorista

Post Ljepota

Psa: Dobri dani kose zavise od toga koju četku koristite