Sve stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za njenu kožu (prema dermatologu) | BA.centerar.org

Sve stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za njenu kožu (prema dermatologu)

Sve stvari koje svaki novi Jorker treba da uradi za njenu kožu (prema dermatologu)

Ako sve što je bilo dobre namjere da se brine naše kože, što bi zablistao vlastitog rosne ten. (Mi bi također teoretski dobiti pristojnu količinu sna i oslanjaju se na bešavne manje od tri dana u sedmici.) U stvarnosti, međutim, teško je prosijati kroz obilje savjeta za negu kože tamo i znaju šta je zapravo neophodno.

Da ga suzim, pitali smo dr Neal Schultz, dermatolog koji je vežbao u New Yorku za više od 30 godina, da nam kaže ne može pregovarati koraka za čuvanje naše kože zdravom. I ispostavilo se da smo definitivno dobija pogrešne nekoliko stvari sve ovo vreme.

Koristite TonerNews flash: Imamo veće od prosječnog iznosa od prljavštine u zraku, zahvaljujući non-stop gradnju na svaki blok (između ostalog). I rekao prljavštine neminovno završava na vašoj koži. Možda mislite da pranje lice je dovoljno, ali, kako objašnjava dr Schultz, "Većina sredstva za čišćenje lica su previše blage ukloniti sve prljavštine, ulja i otpadaka. Oni će morati biti mnogo jači dobiti sve junk isključen, i to snage sredstvo za čišćenje bi bilo iritantno. "Rješenje? A prevlačenja bezalkoholnih tonerto ukloniti sve preostale prljavštine nakon čišćenja.

Piling DailyDead ćelije-kože neprijatelj priželjkivani sjaj-gomilaju na licu stalno, i da ih uklanjanje svakodnevno je jedini način da vaša koža svoj najsvježijim. Ali mnogi oblici piling (kao priručnik ribanje) može biti previše iritirajuće za tu vrstu frekvencije. Tretman sadrži glikolne kiseline (šta Dr. Schultz naziva "zlatni standard piling") povećava promet ćeliju bez iritacije.

Nosite RealSunscreen-AlwaysBefore vam kreda ovaj se kao zdrav razum, slušajte: Ne samo da morate primijeniti SPF svaki dan (da, čak i kada pada kiša), potrebno je da ga primijeniti prije nego bilo koji drugi korak u svoju rutinu, uključujući i ovlaživač. (Acne Spot tretmani su jedan izuzetak.) I to tonirana BB krema sa ugrađenim u zaštitu od sunca možda neće biti rezanja it-misliti o vrat, kose, kapke... Dr. Schultz preporučuje primjenu odgovarajuće sunscreenover širokog spektra svaki centimetar kože prve i sve dodatne SPF je samo dodatni bonus.

Nanesite Antioksidansi u NightBy sada ste vjerojatno čuli o tome kako su svi razmazivanje vitamina C na licu-pomaže fade ožiljaka i spotova i stimulira proizvodnju kolagena. Ali whenyou primijeniti to je jednako važno kao i zašto. UV zračenja (aka sunce) uništava antioksidans ako nije imao priliku još da upije, pa spavanje je najbolje vrijeme da se prijave. Za maksimalnu korist, potražite serum koji sadrži Tetrahexyldecyl askorbat, oblik vitamina C mastima koja se najlakše apsorbira u kožu.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Otkrijte koji trend kose je zvanično izašao (i koji zauzima njegovo mesto)

Post Ljepota

Da li je lek za bore u proizvodnji?

Post Ljepota

7 najboljih proizvoda za drogu za masnu kožu

Post Ljepota

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako prestate da bojite kosu

Post Ljepota

Slatko olakšanje! Najbolji šamponi za prhanje za kosu obrađenu kosom

Post Ljepota

5 iznenađujućih načina borbe protiv suve kože

Post Ljepota

5 najboljih proizvoda za kovrčavu kosu za sušenje duvanjem

Post Ljepota

11 najboljih garderoba za lepotu (koje takođe prave odlične poklone)

Post Ljepota

Najbolja ljepota se bavi dobitkom tokom prodaje Dermstore-a

Post Ljepota

7 najsnažnijih boja za nošenje ovog proleća

Post Ljepota

Dallasov vodič za ljetnu lepotu

Post Ljepota

Casual je kralj, kaže ove 5 lepotnih trendova iz Njujorške modne sedmice