11 načina brže zaspati | BA.centerar.org

11 načina brže zaspati

11 načina brže zaspati

Neprospavanih noći sisati. Većina posebno, u trenutku kada to shvatite 3:30 ujutro i da si lagao budan samo buljio u plafon u posljednjih pet sati.

Srećom, imamo 11 tehnike će vam pomoći da ostavim zabrinjavajuće i da kasni brže.

DIM THE LIGHTS

Kao što je spavanje približava, vaše tijelo počinje proizvoditi melatonin, hormon koji govori vaše tijelo, Hej ti, da je vrijeme za spavanje. Ali svjetlila može ometati i prevariti mozak u razmišljanje, Ups, to nije baš za spavanje još. Tako pogodio dimmer switch (ili još bolje, isključite svjetla koje ne koristite). To je najbrži način da se pokrene proizvodnju hormona i postavite pospano raspoloženje.

Isključite svoj telefon

Ista pravila važe: Save the Instagram listanja za ujutro i nanesu samonametnute zabrane tehnologija za na least60 minuta prije spavanja. Svi elektronski uređaji (da, e-čitači count) emitiraju plavo svjetlo - aka anti-melatonina. Umjesto toga, pokupiti papir kopiju tog bookyou've umire da čita ili uključili starim dobrim TV-a (pod pretpostavkom da ne sjedi deset centimetara od ekrana, naravno).

PROVJERITE sobne temperature

Slatki spot za blaženog sna je cool 65 stepeni. Prilagodite svoj klima uređaj u skladu s tim.

Prikriti vaš sat

Ajde, ima li nešto više sarkastičan i stresan nego stalno bacajući se i vidi neprospavane minuta otkucava strane? Zaštititi vaše oči od sjaj - i pritisak - pokrivanjem brojčanik pre nego ljto popeti u krevet.

U stvari, pokrijemo čitavu ambijentalnog svetla

To je više nego samo svoj sat koji drži te: To je sjaj kablovske televizije, laptop punjenje ili vaš telefon stalno treperi i isključiti upozorenja. Ove teeny-tiny prekidi utiču na vašu cirkadijski ritam i, s druge strane, kvalitetu vašeg sna.

Probajte rutinu uspavljivanja

Nakon dugog i napornog dana, umirujući rutinu pomaže vašem mozgu stop zujanje. Operite lice, stavi na ljepotu masku ili da se istuširam (studiesshow pare uzrokuje privremena tijelo da raste, a zatim pad, što je izazvalo pospano osjećaj).

WEAR COMFY Odjeća - i čarapa

Od tkanine na formi, ono što nosiš u krevet pitanja. Odlučite se za diše tkanine (pamuk u ljeto; flanela u zimi), a gubitnik fit tako da ne pregrijati dok spavate. A ako noge hladno, baci na par čarapa - ekstra sloj poboljšava cirkulaciju u ekstremitetima, zajedničku žalbu sna.

Izaberite boju shemu koja smiruje

Researchshows da smirivanje nijansama pomoći okidač sna pomažući da se opustite. To znači da bi trebalo ukrasiti svoju spavaću sobu u neutralnim i prigušene tonove u odnosu na glasne i živahne nijanse. Mislim zimzelen plave ili lavande, za razliku od Sunshine žute ili svijetle ružičastim.

IMENUJEM HOMEWORK do mozga

No, to ne znači komentar na listu obaveza. Dolaze do kreativnih - i zabava - smetnje da se vaš um off današnje zadatke. Na primjer, karte novu priču linija za omiljenu TV emisiju. Ili još bolje, planirao svoj odmor iz snova.

Mirno meditirati SA CALM

Za trenutke ne možemo spavati, mi smo opsednuti Mirno, aplikaciju koja opskrbljuje opuštajuće zvukove kao što su kiša i pada valova da nadglasa uobičajene zvukove domaćinstvu kao škripa daske... I hrkanje muževa.

PROBAJTE 4-7-8 VJEŽBE

Ako sve drugo propadne, wellness stručnjak dr Andrew Weil kune ovim disanje techniqueto pomoći vaš um i tijelo opustiti. Kako to radi: Dok vi leži u krevetu, izdahnite potpuno kroz usta; onda, zatvori usta i udahnite kroz nos za broj četiri. Zadržite dah sedam tačaka i ponovo izdahnite za osam tačaka. Ponovite još tri puta - pod pretpostavkom da si budan tako dugo.

Povezane vijesti


Post Telo

7 iznenađujuće zdrave hrane

Post Telo

7 najboljih bazena u Los Anđelesu

Post Telo

Uzmi svoje jutro

Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

Koji je čist za tebe?

Post Telo

Kako se masirati sa kućnim predmetima

Post Telo

Najbolji bazeni u Njujorku za letnje vežbe

Post Telo

7 prečica za uštedu vremena ujutro

Post Telo

Na 6 načina joga više nije dosadna

Post Telo

Najcenjenije biciklističke staze u Čikagu

Post Telo

Šumsko kupanje je najlakši novi wellness trend

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju