5 ženskih fudbalera koji vladaju | BA.centerar.org

5 ženskih fudbalera koji vladaju

5 ženskih fudbalera koji vladaju

Kao organizacija, FIFA je nekako OfThe najgore. Ali to se nije promijenila našu ljubav za pojedine igrače trenutno takmiči u Svetskom kupu za žene (događa u Kanadi sada do 5. Jula). Ove dame ozbiljno razbijemo, i na terenu i van njega. I oni zaslužuju našu podršku.

Dakle, bez obzira na FIFA vile korupcije i otvoreno seksizma, ovdje su pet surove odbojkašice na sat - i navijaju glasno koliko uzimaju na Lijepa igra.

Miraildes Maciel Mota, zvani "Formiga" (Brazil)

Iako joj je ovo šesti nastup Svjetsko prvenstvo, ovaj veznjak je to šutiranja profesionalno za više od dva desetljeća. Njen ludi brzinu i agilnost njoj zaradio nadimak "Formiga" ( "mrava" na portugalskom).

Sydney Leroux Dwyer (SAD)

The Badass naprijed je na Instagram sa slika od nje ogrebao-up noge, pozivajući se FIFA ne dozvoljava žensko profesionalci da se igra na travi (kao i njihove muške kolege), ali umjesto toga na grubo umjetnom travom. Jednakost u sportu? Hajde momci, to je 2015. Godine.

Asisat Oshoala (Nigerija)

Jedan od najmlađih igrača Svjetskog kupa, ovaj 20-godišnjak vodi naknade za muslimanke u profesionalnom sportu; ona slavno pobunili protiv roditelja od napuštanja škole i nije se osvrnuo od pristupanja međunarodnoj sceni u januaru.

Melissa Barbieri (Australija)

U 2008. Godini "Bubs" je bio prvi Aussie žena koja je ikad igrao na muške stručni tim. Kada ona ne osvajanje Golman godine, ona radi za širenje inclusive poruku fudbala djevojčicama širom svijeta sa Live Your Goalscampaign.

Abby Wambach (SAD)

Ona je vodeća svih vremena međunarodne strijelac (za žene i muškarce), 2012 Svet igrača godine, a jedan od TIME's100 najutjecajnijih ljudi. Šta još ima reći?

povezan

Povezane vijesti


Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

Poznate koje ste zaboravili imali su video snimke sa treninga

Post Telo

Na 6 načina joga više nije dosadna

Post Telo

9 najboljih gradova za vašu kožu, kosu i telo

Post Telo

Kako se masirati sa kućnim predmetima

Post Telo

Dajte mami da se uklapa u majčin dan

Post Telo

7 prečica za uštedu vremena ujutro

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju

Post Telo

Radite sa najboljim trenerima u Njujorku besplatno

Post Telo

Koji je čist za tebe?

Post Telo

Najcenjenije biciklističke staze u Čikagu

Post Telo

7 grickalica koje su tajno nezdrave