7 grickalica koje su tajno nezdrave | BA.centerar.org

7 grickalica koje su tajno nezdrave

7 grickalica koje su tajno nezdrave

Ideš u redovno vrti klase, pijete preporučene unci vode dnevno i osim povremenih parče ureda rođendansku tortu, sebe smatrate prilično vrli snacker. Ili si ti?

Ispostavilo se, puno tzv zdrave hrane kriju mnogo više loše-za-vas stvari nego što shvatiti. Evo, sedam "zdravu" hranu koja nisu toliko hranljiva kao što tvrde da su, zajedno sa nadomjesci koji zapravo isporučiti robu bez loše.

Kupovni zeleni sok

Dobro za tebe - si kupio bocu zelenog soka. Nažalost, većina pakirani verzije pokušati prikriti zemljani ukus sa tona šećera. (Da, to uključuje i šećer iz voća).

Probaj: Kada možete, ili napraviti svoj vlastiti ili ga je svježe. U svakom slučaju, kontrolirati ono što ide u njega. Držite se spoj to je otprilike sve zelje, dodajući limuna stisnuti ako žudite nešto dodir slađi.

Sušeno voće

Više na voće temu. U mnogim slučajevima, da šačica banana čips ili suhe marelice može biti i bombone, na osnovu toga koliko šećera se dodaje.

Probaj: Svježe voće. I dalje ima prirodni šećer, naravno, ali umjereno, svježe je alwaysthe put.

Granola

Shvatili smo: Granola je sogood. Ali, ono što ga čini dobro su velike količine nafte i maslac koji se često koriste kako bi one oh-tako-divna gomilama držati zajedno. Povrh toga, tu je vrlo malo vlakana ili druge prepoznatljive nutritivne vrijednosti u kupovni vrste.

Probaj: Healthify jutarnju parfait od dopunjavanja grčki jogurt sa sirovim orasima i sjemenkama i šaku svježe bobice. Ćete dobiti slast bobica plus krckanje oraha i semenki, minus obrađuju, loše-za-vas stvari.

Fat-Free Anything

Hajde da rastjerati popularni mit: Fat ne znači nužno da te masti. Umjerenu količinu masti je zapravo bitno zdrave ishrane. Fat-free ili po sniženoj masti grickalice su opasni iz dva razloga: prvo, verovatno ćete završiti jeli više od misliš da je zdrav. Drugo, ove grickalice su često puni šećera da nadoknadi izgubljeno okus i teksturu. Slučaj u točki: Nemasni čips. Kalorija razlika je manja, a verzija sa smanjenim masti često ima više natrija.

Probaj: Whole Foods, čak i oni sa masti, u umjerenosti. Razmislite o tome na ovaj način: jednu kašiku punomasnog maslac od kikirikija je beskrajno bolje za tebe od pet žlice vrste nemasnog.

Pripremljeni Salate

Baš kada pomislite da si čestiti naručivanjem salatu za ručak, ona se pojavljuje prekrivena popustljiva dodataka i prelivene vrlo obrađuju dresingom. Nije tako vrijedan više.

Probaj: Idi golih kostiju. Pitajte za preliva sa strane, a zatim dodajte u štedljivo. Umjesto flaširane oblačenja, pitajte umjesto za ekstra djevičansko maslinovo ulje i sirće. (Ne zaboravite ono što smo rekli o zdravom masti?)

Rice Cakes

Ahh, riža kolača. Frenemies na dijeti svuda. Dok su ovi diskovi kartona nisu aktivno loše za vas, oni su potpuno bez nutritivnih prednosti - iu osnovi najdosadniji hrane u cijelom svijetu.

Probaj: krekere Cijela zrna. Ćete dobiti iste krize, ali sa tona zdravih proteina i vlakana.

Vegan ili bez glutena junk food

Samo zato što je kompatibilan sa zdravom zvuči dijeta ne znači da nije super-obrađeni i natovareni loše-za-vas, iako cruelty- i pšenice bez sastojaka. Vegan cupcakes su još cupcakes, momci. Vegan ne nužno jednake struk-prijateljski.

Probaj: Povratak na umjerenost. Dokle god se ne grickanje na kolače redovno, stvarno je u redu da se počastiti povremeno popustljivost. Ponekad je bolje da jede prokleti kolačić.

Povezane vijesti


Post Telo

6 načina za rad na vašem stolu

Post Telo

Dobre vesti: Svako može da razmišlja

Post Telo

Najveće teniske drame u istoriji

Post Telo

11 načina brže zaspati

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju

Post Telo

Najcenjenije biciklističke staze u Čikagu

Post Telo

Najlepše biciklističke staze u zalivu

Post Telo

Kako se masirati sa kućnim predmetima

Post Telo

Opustite se kao gisele bundchen

Post Telo

9 najboljih gradova za vašu kožu, kosu i telo

Post Telo

Na 6 načina joga više nije dosadna

Post Telo

Koji je čist za tebe?