7 iznenađujuće zdrave hrane | BA.centerar.org

7 iznenađujuće zdrave hrane

7 iznenađujuće zdrave hrane

Prije nekoliko tjedana smo vam pričao sedam "zdrav" foodsthat su zapravo prilično usran za vas. To nije sve loše, iako. Ispostavilo se da, neki hranu smo mislili da je van granica su zapravo pune zdravstvene prednosti.

Radujte se, a zatim jesti jedan od ovih sedam ne-tako-grešno grickalice.

Ćudljiv

Prirodni sok od grožđa (koja ne dolazi iz kutiju soka vrtića) ima mnoge iste zdravstvene beneficije kao crveno vino: Njegova "flavonoidi" pomoći spriječiti oksidaciju lošeg holesterola, a može smanjiti rizik od razvoja krvnih ugrušaka.

Žumanca

Kao i svako ko je ikada pretrpio kroz -Bez bjelanjak zna, žumance je definitivno najukusniji dio. I, ispostavilo se, nije loše ni za tebe. Da skratimo priču: Jaja ne sadrže kolesterol koji izaziva bolesti srca, ali ti se esencijalne vitamine i minerale (poput vitamina A, D i B12), kao i folne kiseline i željeza.

Čips

Prije nego što se previše uzbuđen i pijanka na tom vreća pržene Ruffles, znamo da nisu svi čipovi su stvoreni jednaki. Dok većina sadrži popis veš štetnih sastojaka, neki, poput ovih bebe, napravljeni su od nekoliko jednostavnih sastojaka (u ovom slučaju, slatki krumpir, suncokretovo ulje i morska sol). Dobri momci su također prepun vitamina A (kao što je, 90 posto preporučene dnevne količine).

Peanut Butter

Ne bi trebalo da jede cijelu teglu stvari, jer je bogata mastima i kalorijama. Ali, odaberite jednu sa samo jednom sastojak (kikiriki, duh), i jednoj porciji ili dva je zapravo prilično zdravo. To je odličan izvor kalija, što smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka, moždanog udara i bolesti srca.

Smrznuto voće i povrće

Nije da si mislio smrznuto povrće su aktivno badfor vas. Ali da li ste znali da su, na neki način, oni su bolji od sorte sobnoj temperaturi? Zašto? Pa, s obzirom da voće i povrće su flash-smrznute na vrhuncu svježine, oni pakirani u njihove nutritivne najbolje - za razliku od "svježe" voće na vašem lokalnom supermarketu, koji je vjerojatno izabrali pre nego što je u potpunosti zreli.

Kikiriki maslac kupova

Govoreći o maslac od kikirikija, ispostavilo se da je prilično dobro za tebe čak i kada je umotan u čokoladi. Tamna čokolada kikiriki maslac kupova nestvarno Candy pružaju zdravu dozu antioksidanata i su Gluten-, soje i GMO-free kao dobro. Hajde, upuštati.

Povezane vijesti


Post Telo

7 najboljih bazena u Los Anđelesu

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju

Post Telo

8 pametnih, smešnih dama koje ne mogu vjerovati da još uvek pričate o svojim telima

Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

Dobre vesti: Svako može da razmišlja

Post Telo

5 ženskih fudbalera koji vladaju

Post Telo

Najbolji bazeni u Njujorku za letnje vežbe

Post Telo

7 grickalica koje su tajno nezdrave

Post Telo

Kakav si ti pijan?

Post Telo

Kako se masirati sa kućnim predmetima

Post Telo

Šumsko kupanje je najlakši novi wellness trend

Post Telo

Najveće teniske drame u istoriji