7 načina za poboljšanje vaše memorije | BA.centerar.org

7 načina za poboljšanje vaše memorije

7 načina za poboljšanje vaše memorije

Zaboravite imena. Ovih dana jedva da se šta si jeo za ručak 20 minuta. Prvo, trebalo bi da uspori. Tada pogledajte ovih sedam savjeta za povećanje vaše BrainPower. (PS Vi ste na žaru sir, sjećaš se?)

Podsetim

Pogodi šta? Vaš mozak koristi od fizičke aktivnosti baš kao i vaše tijelo. Studije iz British Journal of Sports Medicineshow da aerobne vježbe, one vrste koja dobiva svoj pumpanje srca, čini se da poveća veličinu hipokampusa, područja mozga uključenih u verbalno pamćenje i učenje.

@CoffeePhotos

Break rutine

Autor Paulo Coelho jednom tvitovala, "Ako mislite avantura je opasno, pokušajte rutina;. Je smrtonosan" Pada u obrazac je pouzdan način da postane zaboravan. Nova iskustva su ono što pomaže vašem mozgu zadržati više informacija. Dakle, sljedeći put kada pokupiti papir, pokušajte čitanje sekcija bi normalno preskočite; uzeti alternativni put kada se vozi kući s posla ili glave na drugu dućana za pokretanje veče poslove.

"Seks i grad"

Come Together

Socijalne interakcije pomaže obranu od depresije i stresa, a oba mogu doprinijeti gubitka pamćenja. Tražiti mogućnosti da se zajedno s prijateljima, čak i ako je to samo jednom tjedno. Postavljanje članaka knjigu clubis jedan od naših omiljenih načina da sustigne bez brige o bilo većih put predanosti.

Izazov se

Ispostavilo se, malo kofeina može povećati svoj dugoročnu memoriju. Ali, prije nego što dole šest-shot Americano a, budite svjesni da postoji sweet spot: A 200 miligrama doze - o količini u velikom šalicu kave - će učiniti trik.

Atlantik

Smeta vina

Žao nam je što ti kvarim, ali nekoliko čaša vina svake noći možda neće biti najbolji navika. Nedavna studija je pokazala srednji sposobnih muškaraca koji piju više od dva i pol pića dnevno iskustvo gubitka pamćenja i kognitivnih problema do ranije od onih koji piju više umjereno šest godina.

Huffington post

Kažu "Om"

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, odvojite trenutak da se i dalje. Meditacija, ili čin koncentriše na disanje, dokazano da ublaži stres, koji je vezan za gubitak memorije. Ne može zastrašiti - meditacija se može dogoditi bilo gdje, u bilo koje vrijeme. Jednostavno zatvorite oči i fokusirajte jednu stvar koja čini sretnom. Slušajte svoje disanje i pustite stres nestane.

Povezane vijesti


Post Telo

Na 6 načina joga više nije dosadna

Post Telo

9 koraka na bolji noćni san

Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

Opustite se kao gisele bundchen

Post Telo

8 pametnih, smešnih dama koje ne mogu vjerovati da još uvek pričate o svojim telima

Post Telo

7 mita za trening da prestane da veruju

Post Telo

Najbolji bazeni u Njujorku za letnje vežbe

Post Telo

Najveće teniske drame u istoriji

Post Telo

7 grickalica koje su tajno nezdrave

Post Telo

Poznate koje ste zaboravili imali su video snimke sa treninga

Post Telo

Najcenjenije biciklističke staze u Čikagu

Post Telo

9 najboljih gradova za vašu kožu, kosu i telo