9 koraka na bolji noćni san | BA.centerar.org

9 koraka na bolji noćni san

9 koraka na bolji noćni san

Podignite ruku ako ne dobije dovoljno kvalitetan san. Svi? Da, to je ono što smo mislili. Između dugi dani i naizgled beskrajne to-do liste, to je gotovo nemoguće dobiti potpuno restorativne osam sati.

Srećom, pronašli smo devet proizvoda, savjete i trikove koji će vam pomoći drastično poboljšati kvalitetu vašeg zatvorenih očiju. Zato što si ti vrijedan toga.

1. Jedite Trešnje

Višnje su odličan prirodni izvor melatonina. Istraživanja pokazuju da pije čašu soka od višanja prije spavanja može poboljšati dužinu i kvalitetu sna.

2. Black Out

No, mi ne mislimo da predloži preteruje na ružu. Blackout shadesare čudo radnika kada je u pitanju zatvaranju od svjetlosti, od kojih je najmanje bitna ometa vašu sposobnost da biste dobili najviše od ono malo vremena imate da se odmori.

3. Get Shady

Ako blackout nijanse nisu opcija u vašem prostoru (ili ako putujete), ulagati u masku sna. Sviđa nam se ova verzija od TEMPUR-Pedicthat kalupe udobno u lice i blokira gotovo sve svjetlo.

4. Stick sa rasporedom

Čak i za vrijeme odmora i vikendom, pokušajte zaspati i probuditi se u isto vrijeme svaki dan. Konzistentnost promovira bolji san noću.

5. Hack jastuk

Kupite patike i sportske grudnjake u skladu sa potrebama vašeg organizma, pa zašto se poravnaju na jedna veličina odgovara svima jastuk? Bedgearpillows i pribor su jedinstveno dizajnirani da odgovaraju različitim san pozicije i tipova tijela, osiguravajući da ćete dobiti najviše restorativne sna moguće.

6. Napravite Ritual

Bilo da svake noći čitati za 20 minuta ili istuširati, stvoriti noćne rutine. Radeći istu stvar svake noći, vaše tijelo će na kraju povezati tu konkretnu akciju stišava i sprema se za odmor.

7. Pratiti

Koristite fitness tracker za praćenje vaše tijelo tokom budnom stanju; zašto ne bi trebalo da se primjenjuju istu tehnologiju da spava? U Aurais zgodan uređaj dizajniran za praćenje i poboljšanje kvaliteta sna pomoću maleni senzor koji biva uvučen ispod madraca i odgovara smartphone aplikaciju.

8. Chill Out

U oba smisla fraze. Očigledno je da bi trebalo da opuštena prije spavanja, ali i pomaže da se spavati u hladnoj prostoriji. Jer vaše tijelo hladi kao da spavaš, niže sobnoj temperaturi AIDS-a u prirodni proces hlađenja, poboljšanje kvaliteta sna.

9. Free Your Mind

Koliko god je to zapravo radi, to je jako važno za očistiti svoj um prije nego što pokušate zaspati. Od oslobađajući naš mozak brige u potpunosti je prilično nemoguće, pokušajte napraviti listu onoga što ti je na umu i zaboravi na to do jutra. Malo sabranost meditacija mogla učiniti čuda i ovdje.

Imate problema zaspi?

Evo kako da zaspati u manje od minute

Povezane vijesti


Post Telo

Dobre vesti: Svako može da razmišlja

Post Telo

Opustite se kao gisele bundchen

Post Telo

Šumsko kupanje je najlakši novi wellness trend

Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

8 stvari koje svaki jogi treba

Post Telo

Na 6 načina joga više nije dosadna

Post Telo

Dajte mami da se uklapa u majčin dan

Post Telo

Kako se masirati sa kućnim predmetima

Post Telo

11 načina brže zaspati

Post Telo

Najlepše biciklističke staze u zalivu

Post Telo

6 načina za rad na vašem stolu

Post Telo

Uzmi svoje jutro