Tajna imena za šećer treba da znate | BA.centerar.org

Tajna imena za šećer treba da znate

Tajna imena za šećer treba da znate

Ti si osoba brinu o svom zdravlju. Vi znate da je šećer je štetan u velikim količinama, ali u redu u umjerenosti. Znate i da uključuje i manje očigledne izvora kao što su med, agava i javorov sirup.

Ali, da li ste znali da ste nesvjesno može biti svaki dan jede broj šećera bombi? Slatki stvari ide brojni alijasa, od kojih svi mogu biti šunja u svoju ishranu.

Evo, osam alternativna imena za šećer što trebate znati kako bi još više informisani zdravlje izbora.

Ječmeni slad

Šta je to: A sušeni žitarica, slada ječma je glavni sastojak piva, kao i slatkiše kao Whoppers.

Sirup

Šta je to: Samo u slučaju da je sastojak "maslacem sirup" nije bilo dovoljno crvene zastave, podalje od bilo sa "sirup" u svoje ime. Istaknuti primjeri uključuju rogača sirup, zlatni sirup, riža sirup i šećerne trske, sirup.

Maltodekstrin

Šta je to: Pronađeno u sodu i bombona, maltodekstrin se koristi u svjetlu maslac od kikirikija da smanji masti, ali zadrži svoju teksturu. To je također koristi za poboljšanje ustima piva.

Muscovado

Šta je to: Muscovado je djelomično rafiniran da nerafinirani smeđi šećer. Ima ukus vrlo sličan melase. Zbog svog profila duboko ukus, često naći u marinade, roštilj umaka i drugih slanih pakirana stavke.

Riječi koje završavaju na "-ose"

Šta je to: Slično sastojaka koje sadrže reč "sirup", nastavak "-ose" (kao u fruktozu, glukozu, maltozu, saharozu i više) često označava šećer neke vrste.

Melasa

Šta je to: Treacle je uncrystallized sirup napravljene tokom rafiniranju šećera. To se često koristi u britanskom deserti - pre svega melasa puding i melasu tart, miljenici izmišljeni čarobnjak po imenu Harry Potter.

Etil maltol

Šta je to: Beli čvrsta sa mirisom sličan karamel, etil maltol je obično koristi zaslađivač i često se može naći u žvakaćih guma.

Dekstran

Šta je to: Dok je ime zvuči kao sastojak u ishrani pilula, dekstran je zapravo šećer koji se prirodno javlja u rafinirani kristalni šećer, javorov sirup i med.

Povezane vijesti


Post Telo

6 načina za rad na vašem stolu

Post Telo

Dajte mami da se uklapa u majčin dan

Post Telo

7 prečica za uštedu vremena ujutro

Post Telo

7 načina za sprečavanje nadimanja stomaka

Post Telo

7 iznenađujuće zdrave hrane

Post Telo

7 načina za poboljšanje vaše memorije

Post Telo

Radite sa najboljim trenerima u Njujorku besplatno

Post Telo

Šumsko kupanje je najlakši novi wellness trend

Post Telo

Opustite se kao gisele bundchen

Post Telo

Kakav si ti pijan?

Post Telo

Najbolji bazeni u Njujorku za letnje vežbe

Post Telo

Vežbe treninga koje možete strimovati kod kuće