11 filmova koji su bolji od knjiga na kojima se zasniva | BA.centerar.org

11 filmova koji su bolji od knjiga na kojima se zasniva

11 filmova koji su bolji od knjiga na kojima se zasniva

Film adaptacije knjiga često dobiti loš rap. I često, to je zaslužio. Ozbiljno, čak i ne da nas je počeo The Great Gatsby. (I dalje te volim, Lav.) Ili sestre, Keeper? Nismo samo platiti $ 12 da vidi ih potpuno uništiti kraj. Srećom, sljedeći 11 filmova protiviti trend i da su zapravo bolji od knjiga o kojima oni na bazi.

Alfran Productions

"Kum"

Nemojte da nas pogrešno, Mario Puzo iz 1969. NOVELIS divno. To je samo da 1972 filmskoj adaptaciji Francis Ford Coppola je prokleto remek-djelo. (Ne osjećati loše za Puzo, međutim, on je ko-scenarista sa Coppola.)

20th Century Fox

'Đavo nosi pradu'

Na Lauren Weisberger iz 2003. Accountof svoje vrijeme radi za Vogue Anna Wintour zasnovan, film 2006. Godine po sebi quotable i prilično blizu do savršenih (u našem skromnom mišljenju). Meryl Streep i Anne Hathaway su nepogrešivi kao Miranda Priestly i Andy Sachs-hladno editrix i njen dalje naivni novozaposlenog.

Miramax Films

'Nema zemlje za starce'

Cormac McCarthy iz 2005. Godine novelwas veliki, ali ponekad zbunjujuće (zahvaljujući McCarthy slavno interpunkcija nesklone proze). Baciti u povećanom smislu zemljište jasnoće uz Javier Bardem je krajnje jezivo prikazivanja Anton Chigurh i imate svoj akademije Nagrađivani film. Adaptacija 2007 uzima tortu u našem umu.

Walt Disney Pictures

'Mala sirena'

Prvobitno je 1.837 bajke Hans Christian Andersen, priča Ariel sirena je wayless tamno 1989. Film adaptacije. Također, ono što bismo mi bez takve kobasice kao "dio svog svijeta" i "pod morem"?

Paramount Pictures

"Forrest Gump"

Napisan 1986. Winston Groom, Forrest Gump romana gotovo identificiran kao osnova za hit 1994 film. Osim ime naslova lika, film je potpuno drugačiji entitet, a ne možemo biti više zahvalan. U knjizi, Forrest raste zdrav i postaje astronaut koji se sprijatelji majmuna po imenu Sue u svemiru.

20th Century Fox

'Klub boraca'

Čak i Chuck Palahaniuk, koji je napisao roman u 1996. Godine, voli 1999 filmskoj adaptaciji David Fincher ovog kultnog klasika. On je citirao hvaleći Fincher za njegovu sposobnost da pojednostavi parcele i da veze koje se Palahniuk nikada nisam mislio da bi. Slažemo se, i pozdravljam sve neopravdano bez majice snimke Brad Pitt.

20th Century Fox

'The Princess Bride'

Rob Reiner majstorski pravcu voljene 1987 komičan klasični nadmašio William Goldman 1973. Textby samo kosu. Osim toga, kao što su The Godfather, Goldman je služio kao scenarist na projektu, osiguravajući na placu nije odlutati predaleko od prekrasnih izvornog teksta.

Universal Pictures

'Jurassic Park'

Michael Crichton 1990. Bookwas zaštitni znak našeg djetinjstva, ali u smislu djelovanja sekvenci i zapravo vidimo dinosaurusi dolaze u život (dobro, na neki način), Steven Spielberg je 1993 film malo ivice svojih književnih prethodnika.

Avco Ambasada Slike

'Diplomac'

Charles Webb iz 1963. Godine bookis super, ali to ne drži svijeću za film 1967 (ako za ništa drugo nego rezultat drugom Simon i Garfunkel).

Universal Pictures

'Jaws'

Spielberg dodir osvaja opet, ovaj put sa svojom adaptaciju 1974. Romana Peter Benchley je 1975. Dodaj u njegovom pravcu sljedeći nivo drugačiji kraj i da Musicand imate potpuno kultni komad filma.

New Line Cinema

'Sveska'

Nicholas Sparks '1996 novelabout bezvremenske ljubavi između Noah i Allie nije svačija šolja čaja (u osnovi, to je run-of-the-mlin ljubavna priča), ali iz nekog razloga, film 2004 odjeka sa mnogo široj publici. Mi smo spremni da se kladim razlog je električna hemija između Ryan Gosling i Rachel McAdams.

Povezane vijesti


Post Zabava

U Dalasu ove jeseni u Dalasu

Post Zabava

Ikone holivudske uloge koje su gotovo otišle različitim glumcima

Post Zabava

Kako se pretvarati da si francuski za dan u miami

Post Zabava

7 briljantnih filmskih halja

Post Zabava

20 slobodnih stvari koje ćete zaista učiniti u SF

Post Zabava

4 blokovi u Njujorku gde možete jesti, kupovati i provoditi celo popodne

Post Zabava

23 stvari koje razumete samo ako ste iz Kentakija

Post Zabava

8 najboljih haunted kuća u gradu (uključujući jedno za mršave mačke)

Post Zabava

10 tv emisija da gledaju kada vam je potreban dobar plač

Post Zabava

10 najkvalitetnijih duhova tatice-ćerke poznate ličnosti

Post Zabava

6 stvari bridesmaids nikada ne bi trebalo objaviti u društvenim medijima

Post Zabava

21 stvari će razumeti samo texani