11 poznatih ličnosti koje verovatno niste znali iz grada | BA.centerar.org

11 poznatih ličnosti koje verovatno niste znali iz grada

11 poznatih ličnosti koje verovatno niste znali iz grada

Svi znaju šačica zvijezda koje emituju svoje korijene u Bay Area - James Franco, Billie Joe Armstrong, Carlos Santana i George Lucas, da navedemo samo neke. Ali, prije nego što su bili poznati, i dobro prije nego što su unovčili miliona dolara provjera, ovih 11 poznatih živio u San Franciscu. Neki nikada nisu vratili, ali nekoliko se i dalje može vidjeti pored terena na Golden State Warriors domaće utakmice.

John Shearer / Getty

Leslie Mann

Jagoda plava ljepota (to je 40, a uskoro-to-hit-kina How to Be Single), čiji je mužić je sjajan Judd Apatow, rođen je u San Franciscu prije prelaska do Orange County, gdje je podignuta od strane samohrana majka.

John Shearer / Getty

Liev Schreiber

Veliki pozorišni glumac, i X-Men je Sabretooth, rođen je ovdje prije nego što njegova porodica se preselila u Kanadu, a zatim New Yorku.

JC Olivera / Getty

Jeffrey Tambor

The Transparent zvijezda je rođena i odrasla u San Franciscu. Iako je uglavnom živi u LA sada, otkrio je svoju strast za djelovanje, dok u SF i diplomirao sa dramu diplomu State University u San Franciscu.

Frazer Harrison / Getty

Alicia Silverstone

Stvarnom životu odgoj u Silverstoneu možda ogleda da je njen lik Cher u Clueless. Glumica je odrasla u vrlo posh naselju Hillsborough, gdje San Francisku visokog društva i Silikonskoj dolini milionera imaju izvaljen vile.

Alexander Tamargo / Getty

Benjamin Bratt

San Francisco native i Lowell završili srednju školu i vratio u grad da snimi njegov brat Peter iz 2009. Film La Mission. On je često primećen na Giants igre i događaje u zajednici da podrži Misije, četvrti u kojoj je odrastao.

Dimitrios Kambouris / Getty

Tom Hanks

Najomiljenijih po ulogama u Big, Forrest Gumpand Philadelphia, Hanks ima korijene u cijelom Bay Area. Glumac je rođen u predgrađu Concord (oko sat vremena od SF), upisao srednju školu Skyline High u Oaklandu, studirao je teatar u Chabot koledžu u Hayward, a zatim prebačen u State University Kaliforniji u Sakramentu.

Al Bello / Getty

Tom Brady

Swoon. Klin quarterback za New England Patriots (i suprug Gisele Bündchen) rođen je i odrastao u San Mateo. Kao dječak, on je redovno prisustvovao 49ers igre na sada Mrtav Candlestick Park, gdje je gledao svog idola, Joe Montana. On je primljen u Junipero Serra gimnazije Hall of Fame, zajedno s kolegama diplomirani Barry Bonds.

Tommaso Boddi / Getty

Andy Samberg

Bivši SNL cast član i sadašnji zvijezda Brooklyn Nine-Nine (koji je bio jedan od rijetkih vrhunaca ovogodišnjeg Golden Globes) je odrastao u Berkeley i diplomirao Berkeley High, gdje je sipao sve svoje vrijeme i trud u njegovo pisanje klase.

NBC / Getty

Stevie Nicks

Aktuelni kraljica rock and roll se puno selili kao klinac, ali je provela visoke školske godine u South Bay u Menlo-Atherton High. Upravo tu je upoznala budućnost muzičke i ljubavnog partnera Lindsey Buckingham. Nakon što je diplomirao, dva prisustvovali San Jose State University zajedno.

Michael Bezjian / Getty

MC Hammer

Harem-pants-nosi 1980 hip-hop ikona poznata po "U ne sme da dira ove" odrastao u Istočnom Oakland i na turneji sa Oakland A kao voditelj (to je gdje je MC u svojoj fazi ime dolazi). On sada živi u Tracy i - šok svih shockers - je tech mogul i konsultant Silikonskoj dolini poduzetnicima. On je također veliki Warriors ventilator i često mogu biti primećen pored terena na domaće utakmice.

JB Lacroix / Getty

Clint Eastwood

Film legenda i politička figura (i stvarnog života kauboj, u našim glavama) rođen je u SF, ali sada provodi puno vremena u Carmel-by-the-Sea, gdje je nekada imao dvogodišnje kao gradonačelnika.

Povezane vijesti


Post Zabava

Najbolji rom-coms na Netflix-u za valentin dan

Post Zabava

15 poznatih ličnosti koje su totalno pobedile 2018

Post Zabava

Kako imati najbolju sobotnu noć ikada u hamptons-u

Post Zabava

Sve bravo stvarne domaćice, rangirane su

Post Zabava

19 potpuno postavljenih ciljeva za postavljanje za 2018

Post Zabava

5 stvari koje Čikanci trenutno rade

Post Zabava

8 razloga Melrose mjesto je vaše novo sretno mjesto

Post Zabava

Airbnb je upravo pokrenuo genijalan način za turiste da istraže grad

Post Zabava

7 stvari koje sada rade Angelenos: April 2018

Post Zabava

25 stvari koje treba obaviti u području zaliva ovog leta

Post Zabava

Apsolutno sve što je zabavno raditi u SF od sada do leta

Post Zabava

10 razloga što apsolutno volimo ginu rodriguez