12 filmova koji će vas opet zaljubiti u Čikago | BA.centerar.org

12 filmova koji će vas opet zaljubiti u Čikago

12 filmova koji će vas opet zaljubiti u Čikago

U redu, tako da Čikagu ne dobiti što više vremena na ekranu kao New York ili LA, ali filmove i TV emisija koje se odvijaju ovdje imaju poseban, odlučan kvalitet koji je sve svoje. Od buzziest Netflix serije ove sezone na klasične '80 lagane udarce, u Windy City čini savršenu pozadinu za sve vrste drame (i Lols).

"While You Were Sleeping"

Prije nego što Peter Gallagher i njegove na fleek čelo igra (mi koristiti taj sleng ispravno?) Zarobljeni našim srcima u OC, on nam je odnijela u While You Were Sleeping. Lucy (Sandra Bullock u nju rom-com vrhuncu) spašava unaprijed Sandy Cohen iz muggers koji ga je gurnuo na "L" staze. Zar to nije kako pokrenuti svi veliki Čikagu ljubavne priče?

"Easy"

Ne samo da će vam padne na to preko zvezde glumce (Emily Ratajkowski igra provokativnu umjetnost student), bit ćete razbudi svaki put kad prepozna spotove mi mještani zapravo često, kao što su tamna materija Coffeeand revolucije Brewing.

"Happy Endings"

Otkazano prerano, to je bio Friendsfor hiljadugodišnje dobi, nakon šest mladih Čikaga pokušavaju da ga u Windy City. Savršen miks pametnih još glupo, ovaj glumački ansambl će vas podsjetiti na sve ljude koji su pomogli da dobijete kroz 20-ih.

"Ferris Bueller Dan Off"

Mladi Matthew Broderick radi vrhunski posao pokazuje publici ono što igralište Čikaga može biti kad si mlad (i igranje hooky). Također, Sloane stil ubica je nešto što treba njegovati i studirao svaki put kada gledate.

"Drinking Buddies"

Ovaj dugometražni vitrine u Chicagu da svi znamo postoji, ali rijetko vidjeti na velikom ekranu. Vidjet ćete Olivia Wilde visi na tom prljavom kauču na Empty Bottlelike to nije velika stvar i Jake Johnson New Girl savršeno igra ulogu svakog sporo-to-raste-momak si upoznao jer žive ovdje.

Tristar slike

"My Best Friend vjenčanje"

Da, mi ćemo uzeti naređenju Dermot Mulroney sa strane rijeke Chicago. Ovaj 90-omiljena ima toliko kultni scene koje nismo mogli početi da ih pokriti u ovoj rundi-up. Wrigley Field, turneje Drake Hotel i arhitekture brod? Ovaj film je dobio ste pokriveni.

"Risky Business"

To sparno scenu na "L" vlak čini nas misle o našim svakodnevnu potpuno drugačije.

Fox 2000 Slike

"Never Been Kissed"

Drew Barrymore je Josie otišao u Northwestern, copyedits za Chicago Sun-Times, živi u Lincoln Park i osvaja više od Michael Vartan. Kad bi samo svi Čikaga moglo imati na taj način.

TriStar Slike

"About Last Night"

Chicago vodi duboko u onaj film. Ne samo da je pucao po gradu (Wrigley Field, Bootleggers), ali je prilagođen iz predstave koju je napisao David Mamet, što je u režiji Edward Zwick i costars John Belushi-sve Čikaga.

"Porodične stvari"

Čak je i uvodne špice ove dugotrajne TGIF isticao da nam na toplom divljake za naš oh-tako-hladno grada. Ako zaista želite da se vaše punjenje nostalgije, možete uzeti selfije od Family Matters kući kad god žele, kao što je i dalje stoji u svim svojim 'slavi 90-ih godina na Near North Side.

Universal Pictures

"ŠESNAEST SVIJEĆE"

OK, ovo se održava u predgrađu. Ali mi smo Molly Ringwald, i Molly Ringwald nas je.

Universal Pictures

"Braća Bluz"

"To je 106 km do Čikaga, imamo pun rezervoar gasa, pola kutije cigareta, to je mrak. I nosimo sunčane naočale."

Povezane vijesti


Post Zabava

10 velikih citata koji govore sve o Čikagu

Post Zabava

12 činjenica o bachelorette koja će uništiti tvoju iluziju o ljubavi

Post Zabava

13 tv emisija je zapravo dobilo pravo u New Yorku

Post Zabava

5 zabavnih načina da se vratite u New York za koji verovatno niste mislili

Post Zabava

Najbolji (i najgori) momenat iz nagrada zlatnog glasa 2018

Post Zabava

Najstrašnije čestitke za Božićne sličice

Post Zabava

11 trikova koji olakšavaju život u Njujorku

Post Zabava

30 razloga za ljubav prema Njujorku jeseni

Post Zabava

5 stvari koje možda ne znate da kažete da haljini

Post Zabava

Zbog toga je bolje da budete osnovni

Post Zabava

30 stvari koje će ovo leto učiniti u Čikagu od sada do septembra

Post Zabava

Los Anđeles najbolji 8 mesta za gledanje neverovatne komedije