26 stvari koje treba učiniti u San Francisku ove jeseni | BA.centerar.org

26 stvari koje treba učiniti u San Francisku ove jeseni

26 stvari koje treba učiniti u San Francisku ove jeseni

Živimo u veliki grad za umjetnost i kulturu, ali je teško držati korak. Toliko posla, a tako malo time.That Zato smo smanjivani događanja ove jeseni je pao na listu 26 stvari koje ne smijete propustiti. Dobiti svoje prste karata klikom spreman.

Warner Bros. Entertainment Inc.

1. Slušaj, ljubitelje filma: Vi ste samo dobili još nekoliko sedmica za obradu 900-plus-komad collectionfrom Stanley Kubrick e Londonu nekretnine?. Ići duboko u direktora? E uma-postavio brlja preko rukom pisane bilješke o The Shining? E originalnom scenariju i diveći preko rekvizite kao što su Korova Milk Bar statue od A Clockwork Orange. (Do 30. Listopada u suvremene Jevrejski muzej.)

2. V. Koji celebs pojavio na crvenom tepihu na ovogodišnjem Mill Valley Film Festival (do 16. Oktobra)? E. Ewan McGregor, zar ne? Imam oči na vas.

3. Abbi Jacobson Broad Cityfame poprima San Francisku u ovom Gradski umjetnički i predavanja conversationon 29. Oktobra križa prstima za dan-otkazivanja na sebe postići kartu.

Eric Madeja / California Academy of Sciences

4. Odlazak zastaje dah prirode Photography Cal Akademije BigPicture winnersthrough 30. Oktobar.

5. Budite dio razgovora u "Oakland, želim da znaš...", pravovremeno exhibitthat uzima vizualni pristup na ono što se događa u cijeloj Bay Area. (Do 30. Listopada u Oakland Muzej Kalifornije.)

6. Od 5. Novembra New York ikona Frank Stella će dobiti svoju mnogo zasluženo retrospektiva na De Young. Kladimo se njegov zaštitni znak u boji oblika će biti u centru pažnje.

7. Bookworms može izgikuje preko Emma Cline, dobitnik Pulitzerove nagrade Jane Smiley i Michael Krasni (Swoon) na ovogodišnjem Litquake festival (do oktobra 15).

Cowboys and Boots

8. Skinite prašinu sa kaubojske čizme i dobiti svoje nepce spreman za tri-tip sendviča na vrijeme za Grand National Rodeoat Cow Palace (14. Oktobar do 22).

9. Nisu svi ulici sajmovima stvoreni jednaki (ahem, preskočite Haight Street-a). Ali Potrero Hill Festival-uz živu muziku, ulica hranu i obilje zabave za djecu-15. Oktobra je jedan smo dobili uzbuđeni.

10. Ovo je prošle godine za Treasure Island Music Festival (15. I 16. Oktobra), kao što znamo (RIP), tako da svoje dupe tamo za Ice Cube i Sigur Rós.

Jewish Community Center

11. Jewish Community Center dobiva hip ove jeseni sa izložbe Skin Deep: The Art of Tattoo, koja se proteže sve od nastanka ovog drevnog tradicije u opsesiju današnje kuvari imaju sa svojim tintom. (Studeni 2. Do 20. Januara)

12. Lokalne umjetnik Karii Rurup-Coleman želi da stvori svoj narativ za svaku crtanje u svojoj kolekciji A Thousand sitne komadiće, na pogled na 611 Hyde Galerija oktobra 22. Misli o tome kao Choose Your Own Adventure na osnovu onoga što vidite.

13. Dve reči: Amy Šumer. Ona će biti u Oracle Areni 20. Oktobra.

14. Hippie, punk, realista, nadrealistički-umjetnik Bruce Conner uklapa u tu. Provjeriti svoju širinu posla, od eksperimentalnog filma konceptualnim radovima na SFMOMA početi od 29. Oktobra.

15. Bili smo na nešto sa prilično etiketa vina. Beyond the Pour II: The Creative Processat Muzej zanata i dizajna (do 22. Januara) gleda umjetnika (uključujući i Sol LeWitt) koji su stvorili etikete za Imagery Estate Winery u posljednjih 30 godina.

San Francisco BBQ Festival

16. Izlazi za akciju i vlažne maramice. Drugi godišnji San Francisco BBQ Festival dolazi u grad 22. Oktobra.

17. Lokalni umjetnici po cijelom gradu Pozivamo vas iza scene u toku ove godine? E Otvoreni studio. To vam daje četiri vikenda da pokupi neke nove komade za rastuću kolekciju (15 Oktobar - 6. Novembar).

18. Koreograf Alonzo King uvijek ima nešto spektakularno u rukavu za LINIJE balet. Čujemo tu pozadinu? Sa vodom koja? S nekako sinhronizovan za ples i glazbu. Vi? Imam šest šansi (novembar 2 do 6) da vidite i sami pred trupe počinje turneja.

19. Jedite facu na James Beard Foundation? E Taste Americaevent na 4. I 5. Novembra.

20. Darren Criss (da, Gleefame) da li je ubijanje u Hedwig i Angry Inch. Dobiti $ 40 Rush karte kroz TodayTix appbefore šou završava 30. Oktobra.

21. Šesnaest umjetnici bave implikacije nadzor vlade, prisilna migracija i rat u Home Land sigurnost, multi-mjesto izložbu u Presidio po FOR-SITE Foundation (do 18. Decembra).

22. Znamo Anthony Bourdain voli posjetiti u San Francisku zarona i fino blagovaonom mjesta, ali ovaj put je stupio na scenu u War Memorial Opera Houseon 16. Novembar za The Hunger turneju. Još uvijek možete osvojiti tix na StubHub.

Promijeniti Performing Arts

23. On može biti 68, ali mi i dalje padne na to više ništa Mikhail Baryshnikov radi. Vidjeti ga u proganja performanse u Pismo a Man (novembar 10 do 13).

24. Potreba za opremu za skijaške sezone? Onda ne propustite ovogodišnji SnowBomb (5 i 6. Novembra) u Fort Mason centar, gdje će čak biti poklanja besplatne lift karte.

25. Svi muškarci u vašem životu će ti se zahvalim za pozivajući ih da u San Franciscu međunarodnom sajmu automobila (od novembra 19 do 27), ali evo ono što je u njemu za vas: priliku da pronađete šta tih automobila bez vozača su sve o.

26. Zaradite svoj zahvalnosti blagdan potpisivanjem za jutarnje Turska Trotthrough Golden Gate Park 24. Novembar (Mi ćemo uzeti drugi parče pitu od bundeve, puno vam hvala.)

Povezane vijesti


Post Zabava

9 najlepših ulica u gradu Njujorku

Post Zabava

8 poznatih ličnosti sa jedinstvenim skrivenim talentima i hobijima

Post Zabava

15 godišnjih citata za širenje nekih ozbiljnih božićnih navijača

Post Zabava

Najbolja turistička destinacija za spotove

Post Zabava

7 puta je u redu da razbiješ svoja Pravila roditeljstva

Post Zabava

9 riječi u Los Angelesu, verovatno ste pogrešno izgovorili

Post Zabava

15 najboljih dvorišta za restoran na otvorenom

Post Zabava

Ikone holivudske uloge koje su gotovo otišle različitim glumcima

Post Zabava

10 milenijumskih termina za upoznavanje koje trebate znati

Post Zabava

17 stvari koje bi trebalo da se usredsredite na ovu prazničnu sezonu

Post Zabava

4 Čikago bazeni možete plivati tokom cele zime

Post Zabava

10 najkvalitetnijih duhova tatice-ćerke poznate ličnosti