5 pametnih podcasta koji će vas obavestiti | BA.centerar.org

5 pametnih podcasta koji će vas obavestiti

5 pametnih podcasta koji će vas obavestiti

Uz vijesti kreće tako brzo ovih dana, čini se nemoguće ostati povrh svega bez trajno zalijepljen na internet. S obzirom da to nije izvodljivo (ili zabava) za većinu nas, postoji još jedan način: da li ste dobili svako jutro ili samo sat ili dva svake sedmice 15 minuta, ove bitne podcastove će vas držati u toku onoga što se dešava u svijetu, bez uzimanja preko života i bonus, oni su zapravo prilično zabavan, previše.

"NPR politika"

Dugogodišnji politika narkomana i onih koji tek zanima šta se dešava u Vašingtonu će svi vole pridružiti dopisnik Bijela kuća Tamara Keith i NPR drugim političkim novinarima dva puta tjedno za uravnotežen pogled najkasnije u DC epizoda, koje se kreću od 20 do 50 minuta, uključuju nedeljni roundups, brzo se, slušalac pošte i šta je iskusna ekipa jednostavno "ne mogu prepustiti".

Slušajte sada

NPR: "Up Prva"

Potreban munje brzine Roundup od najvećih novosti u jutra? NPR Up Prva kondenzuje buzziest priča dana je u epizode 13 minuta, dostupan po 06:00 Hosted by Rachel Martin, David Greene i Steve Inskeep, prvi, koji često ima goste iz NPR Politika tim, je savršen podcast da nastave u pozadini dok vi gutajući niz ostatak kave prije nego što zip kroz vrata.

Slušajte sada

New York Times

NYT: "The Daily"

Zone se na jutarnje putovanje s The Daily Michael Barbaro, bivši voditelj The New York Times "izbora podcast The Run-Up. Svakog radnog dana, za 20 minuta, on prenosi najnovije naslove i poziva svoje Times kolege (poput ISIS stručnjak Rukmini Callimachi ili dopisnika Bijele kuće Glenn drozd) za dublje ronjenje. To nije sve politika, iako; nedavni kratki funkcije uključene ekspandirani pokrivenost na Times priče poput zakona pomogao smrti u Kanadi i uspon noncompete klauzula među ne-direktorima.

Slušajte sada

Crooked Media

"Pod Save Americi"

Ako imate vremena za samo jedan vijesti podcast (i dogoditi da bude krvarenja liberalne) provjeri Crooked Media Pod Save America, koji poruke epizode između 60 do 90 minuta u dužini dva puta tjedno. Ovo "ne-BS razgovor o politici" je domaćin četiri bivša Obama zaposlena, Jon Favreau, Jon Lovett, Dan Pfeiffer i Tommy Vietor. Past gosti su uključeni Senator Elizabeth Warren, Katie Couric, Trevor Noa i, da, čak i nedavni šef, bivši predsjednik Barack Obama.

Slušajte sada

Poziva Vaš Girlfriend

"Call Your Girlfriend"

Slušanje novinar Ann Friedman i digitalni strateg Aminatou Sow Gab svakog petka za sat vremena o svemu iz Beltway da Beyoncé će učiniti da želite da pozovete svoju najbolju drugaricu da joj vruće viđenje sedmice prica poena. Iako je de rigueur razgovor o aktuelnim događajima, Friedman i Sow fokusirati prvenstveno na to kako se smatra žena (ili ne) u stalno mijenja vijesti ciklusa. Upozorenje: Oni se ne plaše da odustane od F-riječ (feministkinja, naravno).

Slušajte sada

Povezane vijesti


Post Zabava

Na listi su prikazane 25 najboljih TV emisija postavljenih u New Yorku

Post Zabava

10 zabavnih filmova će se svi obožavati

Post Zabava

18 stvari koje niste znali za Inu garten

Post Zabava

Svaka zabavna stvar koju treba uraditi u Čikagu ove zime

Post Zabava

4 Los Angeles porodični skandali pre kardašijanaca

Post Zabava

30 neverovatnih stvari koje će se raditi ovog proleća

Post Zabava

13 netradicionalnih imena beba koja nisu čudna i nestabilna

Post Zabava

10 najboljih božićnih filmova kojima trenutno možete da krenete

Post Zabava

9 najgora mama da prate na Facebooku

Post Zabava

7 aktivnosti u gradu New York (koje nisu turističke zamke)

Post Zabava

6 divnih mesta za zabavu Totsa u Čikagu

Post Zabava

12 božićnih filmova koje možete trenutno proći