8 klasičnih filmova snimljenih u Dalasu | BA.centerar.org

8 klasičnih filmova snimljenih u Dalasu

8 klasičnih filmova snimljenih u Dalasu

U pokušaju da se cijeniti naš veliki grad istovremeno ostati cool u zatvorenom prostoru, mi smo preskačući naših uobičajenih Netflix pijanka noći i opredjeljuju za preopterećenja laganih udaraca sniman u i Dalas. (Zato što... Rodni grad ponos.)

"JFK"

Ovaj film je prepuno zvijezda A-liste (Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Kevin Bacon). Ali ovo: Direktor Oliver Stone održan casting poziva za dodatke na Stoneleigh Hotel, gdje jedan dan više od stotinu Jackie O. Imitatore ispunjen predvorju u roze odijela i bunkeru šeširi bore za priliku da igraju udovica Prva dama.

"Bonnie i Clyde"

Iako su dva krivična golupčići - igra Warren Beatty i Faye Dunaway - upoznao fatalan ishod u Louisiani, oboje su bili zakopani u različitim grobljima u Dallasu, što je izazvalo Hollywood snimi 1967. Godine film u našem dvorištu. I to je bio pravi demagog za svoje vreme sa svim nasilje i seks i tako to.

"RoboCop"

Prvi film u RoboCop franšize je postavljen u Detroitu, ali je zapravo sniman u Dallasu zbog gradskih zgrada futurističkog izgleda, od Vijećnice do Reunion toranj. (Mi smo soahead našeg vremena.)

"Rođen četvrtog jula"

Još jedna Oliver Stone film, ova ratna drama osvojio brojne nagrade - uključujući dva Oscara - i zacementirali Tom Cruise kao ozbiljan glumac. Film je sniman na lokacijama širom grada, uključujući SMU i poznate dive bar Milo Butterfingers off Greenville. (Tako je, Tom Cruise je bio u ronjenje BAR Dallas.)

"Boys Do not Cry"

Sniman u Greenville (s glumcima i posada često boravi u Dallas kao što su Anatole i Fairmont), ovaj film je bio prvi mainstream pričanje iskušenja i nevolje za transrodne zajednice. Hilary Swank osvojila Oscara, a od Oskara 2000. Godine, svaka žena u gradu je radila je ruke da izgleda kao Swank je.

"Dr. T & žena "

Ovaj pod-the-radar film stavio mnogo Dalas visokog društva na filmskom platnu (uočili smo svi, Holly Pellham Davis i Janine Turner) i dali nam zapanjujuće scene postavljen na NorthPark centar, Dallas Arboretum i travnatog brežuljka. Takođe donio Richard Gere, a onda-anđeoski Tara Reid, Farrah Fawcett, Liv Tyler, Kate Hudson, Shelley Long i Laura Dern u naš fer grada.

"The Rookie"

Slatki Disney flick o starenju bejzbol igrač igrao Dennis Quaid je sniman na stadion u Arlington (sada Park Globe Life) i ima bivši Ranger Alex Rodriguez. Mnoge scene su snimljene nakon službene Rangers igre, što navijači na stadionu izgledaju autentično.

"Problem Child"

Znate da volim ovaj jedan. A zašto ne, sa svim tim scenama Dallas, Farmers Branch, Fort Worth, Irving i veći od života "Big Ben" sportske opreme prodavnica, što je neobično slična mnogi naši Texas veličine na otvorenom-entuzijasta prodavnicama. (Bass Pro Shops, anyone?)

Povezane vijesti


Post Zabava

17 SF-Inspirisana beba imena koja zapravo želimo da koristimo

Post Zabava

5 glumaca koji tvrde da su veći imaju navijača od tebe

Post Zabava

12 turističkih Los Anđelesa Stvari koje pošteno stvarno vredi

Post Zabava

Od drevne Grčke do najtračenijih teretana u Njujorku: Kako je boksanje postao najgoreg sporta u istoriji

Post Zabava

6 psećih mesta za uzimanje pasa u šaptone

Post Zabava

10 najboljih mesta za snimanje vaše slike u Los Angelesu

Post Zabava

Vest o zlatnim globama: Ovo je mi da preuzmemo zapadni svet

Post Zabava

26 stvari koje treba učiniti u San Francisku ove jeseni

Post Zabava

6 novih albuma za slušanje ovog meseca

Post Zabava

Svaka zabavna stvar koju treba uraditi u Čikagu ove zime

Post Zabava

Svakog reese-a lisnate filma, rangiran

Post Zabava

Vaš put za najočuvenije moguće nedjelje