8 najlepših ulica u Los Anđelesu | BA.centerar.org

8 najlepših ulica u Los Anđelesu

8 najlepših ulica u Los Anđelesu

Tvoje oči je potreban odmor od strip centrima, autoputevima i drive-throughs. Umjesto toga uzeti trenutak da zuri u saobraćajnica hladu smokava i obložena ljubičaste cvetova. Ahhh, to je razlog zašto volimo ovaj grad. Evo, osam najljepših ulica u Los Angelesu.

Terranea Resort

Palos Verdes Drive

Znate 110, zvani Harbor Freeway, koji koristite da biste dobili iz jedne auto-puta na drugi? Pa, uzmi sve na jug do luke gdje je dobila ime, Luka Los Angelesu, te da u pravu. Naći ćete se u enklavi ekskluzivne zajednice koje nude killer pogled na okean, ekskluzivni Terranea golf terena javnosti Donalda Trampa.

Lacitypix

Del Mar Boulevard, Pasadena

Poklopac sezonske oblak poznat u junu Gloom donosi sive dana u maju i junu, ali postoji i kontra-agent kako bi nas bolje - u garishly divno Jacaranda stabala koja linija Del Mar Boulevard. Ove visokih stabala eksplodirati u tako divne ljubičaste pupoljke da čak i ljudi koji parkiraju ispod njih i pate pao cvjetovi na svojim automobilima ne može biti previše ljuta.

Ken Hively / Los Angeles Times

La Mesa Drive, Santa Monica

U kasnim 1800-ih, više od stotinu Moreton Bay smokve su greškom zasađeno umjesto magnolije. Danas su veličanstvene prašume domoroci sa napadan korijeni su cijenjeni od strane stanovnika i zaštićeni od strane grada, što je rezultiralo sanjive sedam blokova zemljišta-vrijednosti-podizanje nadstrešnice preko ulice.

Robert Kerian

Mulholland Drive

Šta je dugačak 21 milja, uglavnom dvije trake i odgovoran je za slavu Naomi Watts? To je Mulholland Drive. Ovo krivudavi put koji ide od istoka prema zapadu na grebena u planinama Santa Monica nudi wow-dostojan vidici na svim sati, ali je najseksi način da se vidi je bičevati oko Hollywoodu dio noću. Vrha prema dolje, naravno.

Maringatova

San Vicente Boulevard, Brentwood

The Coral Tree je službeni stablo u Los Angelesu. I baš kao i većina nas, to je za transplantaciju. Ovaj rođeni South African ima prekrasan čvornovate prtljažnik, i na proljeće, klasteri cvijeća od naranče dot svoje uvrnutom udova. Ovaj pet milja protežu od njih je zasađeno 1950. Godine i bio je proglašen spomenik kulture. Svi zajedno, oni su dovoljno skoro da te prebolim tvoje nezadovoljstvo West Side saobraćaja.

David Zymkowitz

Pacific Coast Highway

Također se zove Highway 1, ovo mora Byway prati dužinu Kalifornije obale. To je najljepši kao zora pauzama preko Palisades i Malibu litica, prije nego što postane previše vruće i trafficky. Mora kuće ovdje pripadaju filmske zvijezde i moguli, ali je još uvijek pospana, plaža-grad vibe na potezu neposredno iznad Santa Monica. (Hvala ti, zagrižene surfere.)

LA Weekly

Sunset Boulevard

Ima toliko mnogo da se vidi na ovoj 22-kilometara dug put koji počinje u centru grada i rezove kroz Echo Park, Srebrno jezero, Los Feliz, Hollywood, West Hollywood, Beverly Hills, Bel-Air, Holmby Hills, UCLA, Brentwood i Pacific Palisades. Sve je privlačan na svoj način, ali murala sekcije Echo Parku dodirivati ​​ljubitelj umjetnosti u nama.

Ilovelabut

Windsor Boulevard

Između Četvrti i šesta ulica, tu je malo rastezanje neba obložene mršave palmi koja ukazuje direktno na Hollywood znak. To je savršena pozadina za out-of-Towner snimaka - i možda autoportret ili dva.

Povezane vijesti


Post Zabava

11 razloga zbog kojih volimo Joan Didiona

Post Zabava

6 moraju pogledati izložbe za ljubitelje kulture iz Čikaga

Post Zabava

6 najžešćih mesta u San Francisku

Post Zabava

Odgovaraj na ooo odgovor: 8 ekstravagantnih destinacija za medeni mesec slave

Post Zabava

Najsmjereniji stend-up komedija specijalci na Netflix-u su rangirani nivoom

Post Zabava

11 trikova koji olakšavaju život u Njujorku

Post Zabava

10 riječi u New Yorku koje verovatno izgovarate

Post Zabava

9 stvari koje treba da se pozdravite sa svojim 30-tim

Post Zabava

7 trendova Hamptons vrućih tačaka za prikaz i vidjeti ovog leta

Post Zabava

18 stvari koje niste znali za Inu garten

Post Zabava

6 načina da živite kao Ina garten u hamptons-u

Post Zabava

19 stvari koje treba uraditi pre leta