9 mesta u gradu koje verovatno uzimate zdravo za gotovo | BA.centerar.org

9 mesta u gradu koje verovatno uzimate zdravo za gotovo

9 mesta u gradu koje verovatno uzimate zdravo za gotovo

U New Yorku, tu je jeza novo vino bar, to-die-za restaurantor mačke kafiću (da) otvara svaki dan.

Ali u potrazi za sljedeći najbolja stvar, to je lako da biste nesmetano odmah pored neke od najboljih dragulja u cijelom gradu, a posebno kada su prepuni turista.

Zapamti biblioteci? Da li ste zapravo otišao unutra i divio se kako prokleto gorgeousthat mjesto je nedavno?

Vratimo se na osnove: Evo devet NYC klasike verovatno uzimaju zdravo za gotovo.

NEW YORK JAVNA BIBLIOTEKA

U digitalnom dobu, to je lako pokupiti svoj Kindle i zaboraviti biblioteke čak i postoji. U slučaju New Yorku vodeći institucija, to je velika greška. Više od fizičkog knjiga-skladište, biblioteka domaćini besplatne dnevne događaje, ploče, izložbe i ture.

Fifth Ave. (Na 42. St.); 917-275-6975 ili nypl.org

Ozbiljan Eats

DOMINIQUE ANSEL PEKARA

Turisti i dalje mobing mjesto za probati najpoznatijih svjetskih peciva mash-up, ali ne dozvoli da u ranim jutarnjim linije oterati - ovo Soho pekara je još uvijek dom za neke od najboljih pekarskih proizvoda naći ćete u gradu. Plus, Njujorčani sa Cronut žudnje znam da ne treba da čekaju u redu za postavljanje tvoje fix (i ako ne uzimajući Cronut, možete zaobići linija ukupno).

189 Spring St. (u Sullivan St.); 212-219-2773 ili dominiqueansel.com

Komedija PODRUM

Ovo West Village institucija uspeva da bude legendarni bez osećaja gimmicky. Više nego samo mjesto u emisiji Louie, to je dugo bio mjesto za New York omiljeni komičare da testiraju novi materijal sa intimnim publike. Mještani koji je pogodio Podrum na Navečer radnim danom imaju najbolje šanse za uočavanje nefakturisana drop-ins kao što su Louis CK, Aziz Ansari, pa čak i Jon Stewart.

177 MacDougal St. (u Vašingtonu Sq W..); 212-254-3480 ili comedycellar.com

The Boston Globe

EATALY

Mario Batali Italian meka u Flatiron District privlači tona evropskih turista, ali mještani koji znaju cijeniti emporium hranu za izvanredan izbor charcuterie i jedan od najboljih i najvećih šalterima sira u gradu. Samo izbjeći ručka žurbe.

200 Fifth Ave. (U 24. St.); 212-229-2560 ili eataly.com

"SLEEP NEMA VIŠE"

Prošlo je oko za nekoliko godina, a svi znate da je već u to (uključujući i tetka u Duluth). Ali ovaj nekonvencionalni pogled na Macbeth, izvedena u jeziv McKittrickovu Hotel je dio izabrati-vaše-vlastite-avanturu, deo ukletoj kući i puna na čudno fantasy - nikada ne stari, čak i za teško impresionirati New Yorker.

430 W. 27. St. (na 11. Ave.); 212-904-1883 ili mckittrickhotel.com

Katz DELI

Ranije, kada je Harry Met Sally pretvorena u turističku destinaciju, Katz je bio jedan od rijetkih preostalih stare škole jevrejski delikatese dalje dotting Lower East Side. Iako je i dalje vidi njegove fer udio out-of-grad gosti, ona i dalje ostaje omiljena među noćne slavljenika i sve one koji traže toranj kuće-made pastrami i kiseli krastavci.

205 E. Houston (u Ludlow St.); 212-254-2246 ili katzsdelicatessen.com

Grand Central TERMINAL

Čudno je da razmišlja o hub kao turistička destinacija, ali ovaj istorijski grad orijentir je mnogo više od željezničke stanice. Nedavno renoviran plafon - prikazuju niz konstelacija visoko iznad zauzet glavnom holu - je dovoljan razlog da svratim, ali slobodan izložbi u Shuttle prolaz nude kulturnu alternativu većina mještani ne uzeti vremena za cijeniti. Upiti na istorijskom Campbell Apartman ili jesti u poznatom Oyster Barto dobiti okus starog New York magije.

89 E. 42. St. (na Park Ave.); 212-340-2583 ili grandcentralterminal.com

NY Habitat

Coney Island

Mi volimo energiju i haos u gradu, ali budimo iskreni - ponekad nam je potreban bijeg. Unesite Coney Island, dom New York Aquarium, zabavnim parkovima, Brooklyn Cyclones Minor League Baseball tim i, naravno, plaže. Smješten direktno sa Stillwell Avenue metro stanice, to je jedan od najlakših plaže do od grada, što ga čini idealnim izborom da se izvuku čini, posebno tokom tiši van sezone.

Coneyisland.com

NY Daily News

One World OBSERVATORY

Stajao unutar opservatorija najviše zgrade u gradu i gleda na užurban, nevjerojatna i neuporedivo mjesto zovete dom je iskustvo koje samo lokalna može cijeniti u potpunosti. Nakon diveći se nevjerojatan pogled, glava na Mix bar jedan i slaviti najveći grad na svijetu po ispijajući Manhattan među oblacima.

285 Fulton St. (na Vesey St.); 800-416-7192 ili oneworldobservatory.com

Povezane vijesti


Post Zabava

7 ideje za datum i noć koje nisu iste stare večere i piće

Post Zabava

Vaš savršeni Los Anđeles komšiluk, prema vašem horoskopu

Post Zabava

11 filmova koji su bolji od knjiga na kojima se zasniva

Post Zabava

10 trendova pinterest kaže da će biti ogroman 2018

Post Zabava

10 stvari koje treba uraditi kada vam je dosadno ali je 100 stepeni napolju

Post Zabava

Šta gledati i jesti u izgledu bioskopa

Post Zabava

4 odlična tržišta na otvorenom gde nećete ometati od toplote

Post Zabava

6 stvari koje se možda ne dešavaju na dan venčanja

Post Zabava

6 najintenzibilnija mesta u hamptonima

Post Zabava

12 bebi Bjorn kostima koji dokazuju da imaju dete je vredan toga

Post Zabava

30 stvari koje ćete dobiti samo ako ste iz novog dresa

Post Zabava

Najbolja 8 mesta za širenje pletenice, pucati malo vina i opustiti ceo dan