9 najlepših ulica u gradu Njujorku | BA.centerar.org

9 najlepših ulica u gradu Njujorku

9 najlepših ulica u gradu Njujorku

Momci, znamo da žive u centru svemira može biti teško ponekad. Posebno u Times Square. Tokom špica. Na smeće dan.

Ali kada mi je bilo do ovde sa linije na Trader Joe-a i off-brand Elmos, uzeti drugi da zuri u ulicama drvoredima, prekrasan pogled i skrivene privatne staze ovaj prekrasan grad ima za ponuditi.

Ovdje su devet najdivnijih ulica u New Yorku. New York, je t'aime.

Jeff Dobbins / Walks New York

BRUSNICA STREET, BROOKLYN

Ne samo da ovom živopisnom stambenoj ulici u Brooklyn Heights imaju najslađi naziv ulice u svim NYC, to je bila i podešavanje za film Moonstruck. (Kladim se da je najam bio wayyyyy jeftiniji u 1987.)

Douglas Elliman Nekretnine

Bank Street

Ikada zapitali kako je to slatko-as-a-button NYC ulica dobila ime? 1798., Bank of New York kupio osam mjesta da služi kao hitan lokacija kada je službenik u glavnom uredu na Wall Streetu ugovorenih žute groznice. Naučite nešto novo svaki dan.

Flickr / PilotGirl

Pomander WALK

Ova privatna mali predah off 94th Street na Upper West Side je doživjela ogroman transformaciju u proteklih 100 godina. Parcela je prvobitno kupio 1910. Godine za izgradnju hotela, ali kada finansiranje propali, domovima su izgrađene umjesto. Nakon gotovo razoren, prostor je nedavno renovirana i kao prekrasna kao i uvijek. To je ograđeno, ali ako donose na žaru sendviče sa sirom, možda neko će te pustiti u.

Brownstoner.com

WASHINGTON STREET, BROOKLYN

Žao nam je, Empire State Building, ali ova mala ulica u DUMBO je definitivno najbolje mjesto da uzme Instagram fotografija u svim NYC. (Pro tip: Pobrinite se ubaciti zgrade Clocktower odmah ispod mosta kada prelomite sl.)

Flickr / Kenneth Garcia

BARROW STREET

Prošetajte ovaj čudan drvoredom u West Village, a vi ćete u osnovi korak u vremensku kapsulu - neki Brownstones ljubav davne 1850. Godine, a to je ulica Aaron Burr (da, od Hamilton) živjeli na leđima kada NYC je u osnovi div farmi.

Flickr / dickuhne

Irving Place

Iako je tehnički samo Lexington Avenue prerušeni, Irving Place (u periodu od 14. Do 20. Ulice u Gramercy Park) je savršen combo starog i novog. Tu je Pete Tavern, najstariji NYC je preživljavanje salon, gdje O. Henry je očigledno inspiraciju da napiše The Gift mudraca, kao i Dragi Irving, a bahate newish koktel bar inspiriran Woodyja Allena Ponoć u Parizu.

Daytonianinmanhattan.blogspot.com

SNIFFEN SUD

Ćete morati znati Muškarac koji zna momka da šetaju niz ovaj privatni put off East 36. Streetin Murray Hill - čak i Amaterski Comedy Club, koji je u vlasništvu jedne od kočija kuće na Sniffen suda od 1918. Godine, je samo članovima. U suprotnom, samo ćete morati stajati na vratima i zuri čeznutljivo.

GREENWAY TERASA, FOREST HILLS

Malo je off the beaten path u Queensu, ali ovaj čudan susjedstvu puna Tudor kuća je definitivno vrijedi trek. Šetnja kroz miran, drvoredom ulicama Forest Hills Gardens, a vi ćete zaboraviti Times Square čak i postoji.

Flickr / Horsepunchkid

ALBEMARLE ROAD, BROOKLYN

Ne, to nije screenshot iz Prohujalo s vihorom. Ova ulica je Majestic, turn-of-the-stoljeća vile je samo oko pola sata od Midtown Ditmas Park (aka Prospect Park South). Oh, i Jesmo li spomenuti da ako živite ovdje, vi ćete biti susjedi s Michelle Williams? Tako da je to.

Povezane vijesti


Post Zabava

4 načina dodavanja nekog luksuza u vaš život (u budžetu, naravno)

Post Zabava

5 najlepših kancelarija u Čikagu

Post Zabava

6 skrivenih barova u Čikagu (koji nisu sat Violeta)

Post Zabava

9 stvari koje morate učiniti u Los Angelesu Pre nego što završi leto

Post Zabava

16 stvari koje vam se događaju tokom boravka u Njujorku

Post Zabava

4 najbolja mesta za klizanje leda u Čikagu

Post Zabava

5 ideje za dan i noć koje nisu samo večera i pića

Post Zabava

4 blokovi u Njujorku gde možete jesti, kupovati i provoditi celo popodne

Post Zabava

Novi Vestfild vek grada ponovo ulaže u tržni centar

Post Zabava

Najgora adaptacija svih knjiga u filmu

Post Zabava

14 filmova koje ste zaboravili bili su na Netflix-u

Post Zabava

27 stvari razumeju samo ljude koji su odrastali u Njujorku