Konačna lista za odmor: 25 stvari koje treba uraditi u Čikagu | BA.centerar.org

Konačna lista za odmor: 25 stvari koje treba uraditi u Čikagu

Konačna lista za odmor: 25 stvari koje treba uraditi u Čikagu

Mi ćemo priznati da smo se izgubila u svim gužve odmor i buke, samo da se probudi u januaru. Potrajati nekoliko minuta da se uspori i tražiti okolo, i vidjet ćete da postoje učiniti oko grada u ovo doba godine milion zabavne stvari. Mi smo izabrali 25 najboljih praznika trgovine, predstave, muzeje i restorane za početak.

Jim Prisching

Kupovina

1. Savour masivni bavarski perece, slušati na Alpine brass bend i kupovati za ručno rađene ukrase na Chriskindlmarketin Daley Plaza (do 24. Decembra).

2. Iskoristite super besplatne stvari na završnoj tržištu odmor Randolph Street Market-a: besplatan poklon pakovanje, besplatno kolica usluga od Water Tower Place i-da-free ljubimac portreta.

3. Vi nikad nisam mislio da ćeš vidjeti Marshall Field je Macy Windows posvećen Chicago Cubs "W" (do januara 17). Tako je sve uzeti u, a zatim odlaze u zatvorenom prostoru da vidi od masivnog drveta i jesti u rernu u Walnut sobi.

Renegade Obrtnički sajam

4. Glava u Bridgeport Umjetnički centar za vrhunsku ručno rađene proizvode na Renegade Obrtnički sajam (3. I 4. Decembra). Zanatski parfeme, kožne galanterije i nakit učiniti mnogo više za pamćenje poklone nego standardni mall obroke.

5. Pronađite poklon za osobu koja ima sve u Lakeview? E Foursided. Između ručne izrade karata, ilustracije i nakit, a ti? Ću postati najbolji poklon davaoca u gradu.

Liz Lauren / Goodman Theatre

Shows

6. Ažuriranje potreban za gledanje, Orašar strane je maznuo tix Tony Nagrađivani koreografa Christopher wheeldon twist na klasičan na Joffrey Ballet (do decembra 30). Napomena: Sve se odvija na 1893 Svjetskom sajmu u Chicagu.

7. Pridružite se tradicija vidi A Christmas Carol The Goodman (do 31. Prosinca). Klasičan Charles Dickens priča o gubitku odmor i otkup je sezonski proizvodnju ovdje od 1978. Godine.

8. Za nešto malo više ciničan, od glave do kazalište Wit za This Way Outta Santaland (do 23. Decembra), a hrapavo adaptacija urnebesni David Sedaris esej o vrlo vrijedni kao patuljak odmor na Macy Flagship Store na Manhattanu.

9. Belt neke melodije na dva filma White Christmasand To je Wonderful Lifeat u Music Box Theatre za svoje 33. Godišnji Božić dva filma i pevanje uz (od 10. Do 24.).

10. Zadovoljiti i na filmskom platnu nostalgiju sa Logan pozorišta postavi decembra. Od Die Hard Home Alone, ima nešto za svakoga.

Djelatnost

11. Hop na odmor Train. To je jedini "L" vožnja ćete ikada radujemo. Provjerite scheduleto uhvatiti u vašem području.

12. Pogledajte kako Šveđani slavlje na Andersonville je Sveta Lucija Festival Lightson 13. Decembra Večer počinje sa sveće, Carol punjene šetnjom Clark Street, a zatim još caroling i regionalne poslastice (nadamo se da je đumbir pukne!) U Švedske American Museum.

Maggie Daley Park / Facebook

13. Isprobajte Maggie Daley klizanje Ribbon (otvori kroz prve sedmice u martu vremenski uvjeti dopuštaju). Sa dužinom dva puta veća od kruga oko tradicionalni klizalište, ona vijuga kroz valjanje pejzaž prošaran šumom i pogledom na Čikaga.

14. Prije ili nakon krugova na Maggie Daley Klizanje Ribbon, svratite Millennium Park posjetiti sa Santa (vikendom do 18. Decembra) ili da malo caroling Cloud Gate, zvani? The Bean? (Petkom do 16. Decembra).

15. Budite turista u svom gradu na Čikaškoj Kolica Holiday Lights Tour, koji počinje u John Hancock Center, alata niz Magnificent Mile i završava u Lincoln Park Zoo za svoje ZooLights prikaz.

16. Kad smo kod ZooLights, provjerite calendarof godišnji svjetla prikazati za posebne događaje kroz svoj konačni datum 1. Januara Tu? E je samo za odrasle noći 7. Decembra, živu muziku inspirisanu A Charlie Brown Christmason decembar 15, pa čak i New godine? e doček.

JB Spector / Muzej znanosti i industrije.

17. Otkrijte kako 50 zemalja slaviti zimskih praznika u Muzeju znanosti i industrije Božić Oko Worldexhibit (do 8 januara) ili samo zaustaviti u svako doba za magičnom zatvoreni snega svakih pola sata.

18. Pobjeći grad i smanjiti svoj božićno drvce na Lee Treesin Lily Lake, Camelot božićno drvce Farmin Dekalb ili Ben božićno drvce Farmin Harvard.

The Langham, Chicago / Facebook

Restorani

19. Šef u RPM talijanski na Badnjak za tradicionalni Praznik Sedam Ribe, obilan obrok rashlađene salate morskih plodova, ručno rađene tjestenine, cijeli pečeni ribe i slastica.

20. Kick back dan nakon kupovine sa visokim čaj u Langham. Izbornika odmor uključuje začinjeno medenjaka melasa torta i ledenim pepermint punc.

21. Jedite alllllthe kolačiće na šarmantan Ferrara Bakeryin Little Italy.

22. Popijte veliku šolju Glogg (Swedish kuhano vino) u čuvenom Simona Tavern. (Čak i Anthony Bourdain morao zaustaviti na njegovom pokazati Layover.)

23. Prošetajte Lincoln Avenue u Roscoe Village, a vi ćete miris Dinkel je Bakerybefore ga vidite. Korak unutar naručiti savršen badnjaka iz pekare gotovo stoljetnu.

Club Lucky

24. Sip jedan od najboljih Martinis Chicagu ispod plafona je visila sa stotinama ručno pahulje u bivšoj speakeasy Club Lucky.

25. Sedite u blizini gore balkona u Le Colonialto gledati snijeg pada na donošenje kupci na Rush Street. Menija restorana francusko-vijetnamski fare će vam gorivo za popodnevni shopping u elegantnom susjedstvu.

Povezane vijesti


Post Zabava

10 stvari koje treba uraditi prije kraja godine koje će vas učiniti prijatnim

Post Zabava

8 kompanija koje volimo to takođe vraćaju

Post Zabava

Najbolji 25 filmova za svadbe, rangirani

Post Zabava

Apsolutno sve je zabavno raditi u Majamiju od sada do leta

Post Zabava

Da li su neki roditelji odrastali u rodnom gradu?

Post Zabava

8 tajnih Hamptonovih tačaka za koje nikada niste znali da postoje

Post Zabava

8 jeftine ideje o datumu i noći

Post Zabava

Kupujte zid-u-zid Donald robertson dobrote

Post Zabava

19 lekcija svake Chicagoanije nauči na teži način

Post Zabava

Podsećamo na: Najzanimljiviji izgled na otvorenom

Post Zabava

Dokaz da su Cindy Crawford i kći Kaia Gerber u osnovi blizanci

Post Zabava

10 milenijumskih termina za upoznavanje koje trebate znati