12 pitanja da pitate pedijatara na sastanku i pozdravite | BA.centerar.org

12 pitanja da pitate pedijatara na sastanku i pozdravite

12 pitanja da pitate pedijatara na sastanku i pozdravite

Otkako je test trudnoće izašla pozitivne (i tri ti je nakon toga samo da bi bili sigurni), da ste imali milion misli utrke kroz glavu i naizgled beskrajni spisak zaduženja a. # 1073 na dnevnom redu? Postaviti sastanak i pozdraviti sa svojim budućnost pedijatrom. Donijeti ovu listu pitanja sa vama da biste dobili najviše iz vašeg deset minuta vremena licem u lice.

GeorgeRudy / Getty Images

1. Da li uzeti moje osiguranje? Provjerite da vaš liječnik prakse prihvati vašu i pitam da li postoje bilo kakve dodatne naknade ili naknade uključene (recimo, za savjet pozive nakon radnog vremena ili za lijekove dopune). Možda želite da vidite šta druge planove sa kojima rade, kao i, u slučaju da vaš pokrivenost mijenja niz put.

2. U kojoj bolnici si povezani sa? Pobrinite se da vaše osiguranje pokriva usluge tamo. A kada je u pitanju snimke i rad u krvi, da li postoji laboratorija u prostorijama ili ćete morati ići na drugom mjestu (ako je tako, gdje)?

Koreografiju / Getty Images

3. Koja je tvoja pozadina? To je posao-intervjua 101 ( "Pričaj mi o sebi"). Stvari poput American Board of Pediatrics certifikacije i istinska strast ili interes u djece medicine su sve dobri znakovi.

4. Da li je ovo solo ili grupa praksi? Ako je solo, a onda pitati koji pokriva kada doktor nije dostupan. Ako je grupa prakse, pitajte koliko često ste očekivati ​​susrete s drugim doktorima.

5. Imate li subspecijalnostima? Ovo bi moglo biti važno ako mislite vaše dijete može imati posebne medicinske potrebe.

6. Koje su vaše radno vrijeme? Ako vikend ili večernje imenovanja su važni za vas, sada je vrijeme da saznate da li su opcija. Ali čak i ako vaš raspored je fleksibilan, definitivno pitati o tome što će se dogoditi ako je vaše dijete bolesno izvan redovnog radnog vremena.

Yacobchuk / Getty Images

7. Koja je vaša filozofija o...? Vi i vaš pedijatar ne treba da dijele iste stavove o svemu, ali u idealnom slučaju ćete naći nekoga čiji uvjerenja o velikom roditeljstva stvari (kao što je dojenje, ko-spavanje, antibiotike i obrezivanje) uskladiti sa vašim.

8. Da li ured odgovoriti na e-mailove? Da li postoji koji nisu hitni način da se stupi u kontakt sa doktorom? Na primjer, neke prakse imaju svakodnevno poziva u periodu kada su (ili sestre) odgovoriti na rutinu pitanja.

9. Hoće li vaš prvi susret sa moja beba biti u bolnici ili na prvi pregled? A ako to nije u bolnici, pobrinite se da znamo ko će biti provjera na bebu tamo. Dok smo na temu, da li pedijatra obavlja obrezivanja? (Ponekad se vrši isporukom doktor, a ponekad nije.)

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images

10. Da li oni imaju bolesno dijete hoda u politici? Ti ćeš viđati pedijatra za više nego samo redovne kontrole, pa saznati šta je protokol za hitne zaštite.

11. Kada i kako trebam postaviti moj prvi sastanak nakon što se beba rodi? Verujte nam-ako dijete rodi na vikend, onda ćete biti drago što si pitao.

12. Na kraju, nekoliko pitanja koja treba postaviti yourself.It je definitivno dobra ideja da se kviz svojim potencijalnim pedijatra o svojoj zabrinutosti, ali ne zaboravite na sebe pitati neke stvari, previše. Da li se osjećate ugodno s pedijatrom? Je sobi čeka prijatno? Bili članovi osoblje prijateljski i pomoći? Da li je doktor pozdravljaju pitanja? Drugim riječima-vjerovati onima mama-medvjed instinkte.

Povezane vijesti


Post Porodica

7 poklona za nastavnike koje će zapravo koristiti

Post Porodica

9 načina za povećanje proizvodnje majčinog mleka

Post Porodica

To su najpopularnije pasmine pasa iz 2018. godine

Post Porodica

Izazivaše dijete? Evo najboljih knjiga koje će vam pomoći u dijagnozi i rješavanju

Post Porodica

11 igara zahvalnosti kako bi se čitava porodica držala zabavnim (i bez prskanja)

Post Porodica

Kakav je dogovor sa bolnicama koje su prilagođene bebama?

Post Porodica

Koliko dodatka treba da donese vaše dijete?

Post Porodica

17 Hari Potter-Inspirisana imena beba koja su čarobna

Post Porodica

6 stvari koje bi mogle da se dese ako podignete svoje dijete dvojezično

Post Porodica

15 kreativnih načina proslave godišnjice vjenčanja

Post Porodica

Pomoć! Moje dete ubija ljude

Post Porodica

Kako obući svoju djecu kao princ George i princeza Charlotte