12 savjeta za održavanje najboljeg spavanja ikada | BA.centerar.org

12 savjeta za održavanje najboljeg spavanja ikada

12 savjeta za održavanje najboljeg spavanja ikada

Dakle, vaša kćerka želi imati svoje prijatelje preko za žurci. I dok kombinacija nostalgična djecu, uzrujan stomak, nervozan energija i spavanje nezgode zvuči kao recept za katastrofu, potencijalne nagrade su ogromne. Mislim: Vaša mala jačanje njene prijateljstava, sticanje vrijednih socijalnih vještina i stvaranje dugotrajne uspomene. Sve što vam treba je plan igre. Evo, 12 savjeta kako uspješno upravljati prespavaš.

PeopleImages / Getty Images

Pobrinite se da su djeca readyEven ako vaše dijete je govorio o prespavam nedeljama i već spakovala torba, check in sa drugim roditeljima i djecu kako bi bili sigurni da su svi na istoj strani. (A ako je to njihov prvi prespavati, pobrinite se da znaju da je to u redu, ako žele da budu izabrani rano.)

Držite listu gostiju smallMore klinci = više haos. Sačuvajte veće grupe za rođendane i posebne prilike, ali za redovne subotu uveče žurci, pokušati zadržati grupu da se može upravljati veličine (mislim 4-6). Savjet: Čak i brojke pomoći da se osigura da niko ne bude izostavljen.

Poštujte parentsBe unaprijed sa drugim roditeljima o detaljima prespavam (uključujući i drop-off i vremena pickup) i neka znaju kako doći do vas. Ovo je za tvoje dobro koliko njihovi-znajući o alergija ili potencijalni situacija mokrenje u krevetu znači da možete nositi bilo kakve probleme pozitivno i taktično.

Brauns / Getty Images

Pripremimo svoj homeIt nije bitno koliko godina vaša djeca su, scuffles i nesreće su neizbježne (posebno kada se radi o jastuk borba). Pobrinite se da stavite bilo lomljive ili vrijedne stvari daleko i isprazniti prostor u vašem domu za djecu da preuzmu za večeras. Obratite pažnju na noćna na u hodniku i kupatilu da pomognu gostima pronađu svoj put.

Planiraju neke activitiesTalk svom djetetu unaprijed o nekim zabavne aktivnosti zajedno kao grupa. Najbolji aktivnosti su one koje svi mogu uživati, kao što su igre na ploči ili obrt (sačuvali kompjuterskih igrica za neki drugi put). Ohrabriti ove aktivnosti, ali ih ne na silu. Extra bonus? A visoke energije poput igre nogomet u parku ili plivanje će djecu guma van, čineći spavanje mnogo lakše.

Vgajic / Getty Images

Smislio tajni codeAgree na riječ ili frazu da je vaš klinac može koristiti ako se stvari počnu da se malo izvan kontrole. (Nešto jednostavno kao što je: "Mama, koliko je sati?" Može raditi.) Ili, ako osećaju da vaše dijete bude preplavljen, pitaj ga da dođe u kuhinju za trenutak da "vam pomoći" i provjeriti u kako bi bili sigurni sve je u redu.

Držite hranu fuss-freeThis nije vrijeme za eksperimentisanje u kuhinji ili pretpostavljaju da prijatelji vaše dijete su kao fond tune lonac kao i on. Držite stvari jednostavno uz oduševljava publiku jela poput sendviča, cut-up komada voća i pizze. Pobrinite se da imate puno ukusan grickalice pri ruci i uključiti neke zdravih poput povrća i dip osim uobičajenih osumnjičenih (čips i slatkiše).

Imaju vjetar-down activityAfter večeru i igre, nešto zabavno, ali više opuštajuće (kao priča ili film) će pomoći deci ući u um-set za svetla. Ne služe slatke grickalice ili pića preblizu spavanja ili mališani će imati problema da da spavam.

PeopleImages / Getty Images

Držite dodatni pribor na handEven ako ste podsjetio djecu i roditelje ranije, netko će sigurno zaboraviti četkicu za zube ili jastuk.

Dobro razmisli o spavanje setupTo ne bi bilo boli osjećaje (niko ne želi da spava na rubu), organizirati vreće za spavanje u krug sa glave pokazao prema sredini.

Postavite bedtimeBe jasno s gostima da postoji vremenski svjetla-out (ali naravno, da spavanje nešto kasnije nego što je uobičajeno). Očekivati ​​šapat i kikoćući da se dogodi neko vrijeme nakon to je dio zabave!

Držite jutra simpleHave neke knjige ili drugim mirnim vremenu aktivnosti u pripravnosti za ranoranioce i imaju neki jednostavan opcije doručak poput muffina i žitarica na gotovs. Čine pick-up vrijeme na ranije strani, kažu, 10:00 sati. (Vjerujte nam: Djeca će biti umorni i ti ćeš.)

Povezane vijesti


Post Porodica

9 slatkih majčinih poklona za prve mame

Post Porodica

14 restorana gde djeca jedu besplatno

Post Porodica

10 stvari koje nikad ne radite kada ste na svom drugom detetu

Post Porodica

8 neverovatnih foto poklona koje će dati ove godine

Post Porodica

Dojenje? Evo 5 zakonskih prava koje morate znati

Post Porodica

Pokloni ispod 25 EUR za sve svakodnevne heroje u vašem životu

Post Porodica

10 stvari Niko vam ne govori o c-sekcijama (prema ženama koje su zapravo imale)

Post Porodica

11 padajte modne trendove za kupovinu za svoju djevojčicu (tako da možete biti kul mama)

Post Porodica

5 trendova roditeljstva koji će biti veliki u 2018. godini

Post Porodica

Kako uvesti čvrste materije do bebe (od 4 do 12 meseci)

Post Porodica

5 dečijih putnih aktivnosti kako bi svi ostali zdravi

Post Porodica

5 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da radi