4 najbolja lekcija od podizanja | BA.centerar.org

4 najbolja lekcija od podizanja

4 najbolja lekcija od podizanja

Kako se naučiti da roditelj kao Francuzi? Preseli u Francuskoj i uronite u kulturi, naravno. Ili bi samo pokupiti kopiju Pamela Druckerman najprodavaniji Bringing Up Bébé: Jedan američki Majka otkriva mudrosti francuskog Parenting. Kao što naslov sugerira, Druckerman imala bebu u Parizu i dosta naučili u procesu koji je prolazi na radoznao Risnu. Evo šta smo J'adore-a od Bébé, kao i vrhove ćemo podnijeti pod je déteste. (I da, uzeli smo francuski u srednjoj školi, merci beaucoup.)

Twenty20

J'adore: Odgovor Pauza spavanja nas MethodUnlike nenaspavan Amerikanaca, Francuzi su uspjeli da dobiju bébés da odložili preko noći tri ili četiri mjeseca, zahvaljujući metodu Evo dogovora "Pause".: Od kada je njihov bebe su stari nekoliko tjedana, mame pauzirati nakon svakog krik u noći prije odlaska u udobnosti. Zašto? Prema teoriji, beba plače jer ona uči da se povežete ciklusa sna, tako da ako joj dam drugu, možda samo imaju "proboj" i vratiti se na spavanje sama. Kada bebe naučiti da to, Francuzi ga zovu "radi svoj noći."

J'adore: Ne postoje "Kid" FoodsBreaking vijesti: Francuski djeca jedu iste stvari kao i njihovi roditelji. Ali kako u svijetu će vam žaru-sir-ovisnik tri-godišnjak na okus prženih patlidžana, pitate se? Odgovor je iznenađujuće jednostavan: Ostanite mirni, razigran i ne nude zamjenski obrok. Umjesto toga, francuski roditelji služe raznovrsnu hranu. Oni ne prisiljavaju čist tanjir članstvo u klubu, ali oni prisili "probati jednom" pravilo. Imajte na umu da vaše dijete mrzi praziluk, ali voli patlidžan? Služe patlidžan opet sutra navečer na drugačiji način. Još bolje, pitajte ga da vam pomogne u kuhinji da proširi svoju radoznalost o hrani šire "poput / ne sviđa."

Twenty20

J'adore: Strpljenje Can Be LearnedWhy su francuski djecu tako dobro ponašao? Oni uče da se nosi sa frustraciju. Sa druge strane, ako helikopterenje svoju djecu, oni nikada ne treba da nauče strpljenju jer su njihovi problemi stalno riješen za njih. Druckerman ohrabruje roditelje da tretiraju svoju djecu kao da oni mogu sami nositi na par minuta-nemoj ispustiti sve druge tvoje dijete "treba" ti. Umjesto toga, daj joj autonomiju da zgrabi tanjir i služiti sebi večeru. Znajući da verujem da to mogu sama je ponekad sve motivacija joj treba.

J'adore: Četiri Magic WordsPlease, hvala, zdravo i doviđenja. Kažu da ove reči sebe. Ohrabrite svoje dijete da im kažem. Boom: Pristojan dijete!

Kamsta / Getty Images

Je déteste: Odgovor Izgubi Baby Težina RuleBringing Up Bébé pravilo # 77: Izgubi beba težina tri mjeseca nakon porođaja. [. Ubacite roll oči] Iz našeg iskustva, svaka žena je tijelo je drugačije... A pošto mi volimo izgovor za jesti drugi ručak, mi ćemo korist Emily Oster očekuje bolje da na debljanja tijekom trudnoće: Žene bi trebale biti više zabrinuti sticanja premalo težina nego previše.

Je déteste: Ne Obuci se kao MomApparently Francuzi su žene spremne da don svoje pete i svilene marame drugi odu u bolnicu. Dok smo svi da ostanem modi naprijed, mi ćemo i dalje nositi naš joga pantalone muziku zajedno nastave, hvala vam puno.

Twenty20

Je déteste: Tretirajte Muškarci kao posebna SpeciesAnd time Druckerman znači da žene trebaju dati svojih muških partnera propusnicu. Ako njihovi muževi pokupio pogrešnu vrstu žitarica ili zaboravio pelene, to je A-OK-ona su ljudi! Naša vruće trajati? Toliko smo umorni, ne zanima me šta pol si; možete pomoći. Hajde da se daju ljudima u našim životima više kredita. Mi znamo puno muških staratelja, koji su potpuno ga ubija.

Je déteste: Nemojte stavljati Teepee u dnevnoj RoomAka ne igračke odrastao prostora. Da bi se to mi odgovori: Da li su Francuzi igraju sa nekom vrstom crnu magiju? Bez obzira na to koliko je velika kuća je, klinci naći način da svoje igračke s njima. Ima i gorih problema da se bave. I budimo iskreni: Mi ne mrzimo kada fidget pauk završava na našem noćnom ormariću.

Povezane vijesti


Post Porodica

20 britanskih imena bebe za ljubitelje knjiga

Post Porodica

8 genijalnih trikova koji će vam pomoći da izbegavate jedu budu avanturistički

Post Porodica

Kako podići klinca koji voli čitati

Post Porodica

Najbolji porodični izleti za ovu jesen

Post Porodica

5 tajni parova koji su neverovatni roditelji

Post Porodica

5 savjeta za razgovor sa decom o polu

Post Porodica

Imate blizance? Evo 9 iznenađujućih stvari koje možete staviti na svoj registar

Post Porodica

9 neverovatnih kućica za gingerbread da biste stvorili s djecom

Post Porodica

6 znaci da ste spremni da imate drugog deteta

Post Porodica

5 razloga zašto je majčinstvo smešno neverovatno, prema nauci

Post Porodica

9 načina da zabavite svoje dijete u avionu

Post Porodica

Koji je trodnevni metod treninga?