4 velike prednosti dece koja dele sobu | BA.centerar.org

4 velike prednosti dece koja dele sobu

4 velike prednosti dece koja dele sobu

Da li treba ili želi, da vaša djeca dijele sobu ima neke ozbiljno cool prednosti. Evo, neke od prednosti braće i sestara bunking zajedno.

Brauns / Getty Images

Deca će biti više empatije

Nekoliko djecu zapravo liketo dionici, ali je važna vještina koje su im potrebne da nauče. I soba-sharing je odlično mjesto za početak. Dijete i porodični terapeut i roditeljstva stručnjak Joanna Seidelsays, "Djeca koja dijeliti sobu će naučiti kako da poštuju jedni druge i razvijati strpljenje i razumijevanje. To može pomoći djeci postaju brižni i empatični. "Ali, put do empatije će vjerovatno biti popločan prepirke. Da bi se smanjila sukoba, Seidel sugerira pazeći da svaka sestra ima svoje vlastite stvari i područje (kao što je krevet ili zid) mogu pojedinačno ukrasiti.

Tatyana_tomsickova / Getty Images

Oni bi bolje Classmates i kolege

Bilo da se dijele sobu u domu na koledžu ili kreće sa svojim partnerom, velike su šanse da je vaš klinac će morati dijeliti sobu u nekom trenutku. Ali prednosti dijele sobu idu dalje od spavaonice. "Djeca koja dijele sobu će biti više opremljen da dijele prostor u budućnosti, kao što je u učionici ili uredu", kaže Seidel. Učenje kako da podijele svoje imovine i da poštuju prostor tuđe (plus, hm, bave hrkanje) su sve vrijedne lekcije koje vaša djeca mogu uzeti sa sobom u odrasloj dobi.

Koreografiju / Getty Images

Možete dobiti Sleep

Kada klinci probudi usred noći, oni žele udobnost i sigurnost. Cue vašeg mališana padding niz hodnik i u svoj krevet. Ali, ako vaša djeca dijeliti sobu, oni samo mogli naučiti da se oslanjaju jedni na druge, umjesto. Razgovarali smo sa jednom mamom koja je prijavila da bi je mlađi sin često probudi u sred noći, dok se nije preselio u sa svojim bratom, u kojem trenutku je naučio da samostalno Soothe i padne natrag na spavanje. "Samo zvuk disanja njegov stariji brat je bio dovoljno da ga smiri", kaže ona.

PeopleImages / Getty Images

Braća i sestre će dijeliti čvršću Bond

Zar svaki roditelj ne žele da njihova deca budu drugari? Braća i sestre koji dijeliti sobu će neminovno provesti više vremena zajedno, što znači više mogućnosti da se razvije bliže i jače veze. "Braća i sestre može tražiti udobnost i sigurnost jedni od drugih kada se osećaju uznemireni ili kada oni pokušavaju zaspati, što može omogućiti duboku vezu i prijateljstvo. Oni također mogu imati više mogućnosti da bude razigrana jedni sa drugima i udio u češće i dublje razgovore ", kaže Seidel. (Pokušajte se sjetiti da sljedeći put vaša deca provesti noć šapat i kikotanje ispod pokrivača.)

Povezane vijesti


Post Porodica

Na kraju je objasnila metoda treninga spavanja

Post Porodica

Ok, šta je to klaster hranjenje?

Post Porodica

5 načina na koji možemo osnažiti naše ćerke

Post Porodica

Čudne i divne činjenice o novembru

Post Porodica

15 imena nebeskih beba koja su van ovog sveta

Post Porodica

15 imena inspirisana umetnikom za vašu kreativnu obuku

Post Porodica

6 savjeta za dobijanje boljeg brava, prema laktacijskom konsultantu

Post Porodica

Rasprava o roditeljstvu: Da li treba da sačekaš do 8.?

Post Porodica

10 poklonskih poklona koje daju nazad (ali su ipak super cool)

Post Porodica

Evo šta bi se moglo desiti ako probate odbacivanje od bebe

Post Porodica

6 neočekivanih načina da vaša porodica bude zdrava

Post Porodica

6 načina da proslavite dan majke ako ne možete biti sa mamom