5 jednostavnih načina da pomognete vašem djetetu da vas bolje razume | BA.centerar.org

5 jednostavnih načina da pomognete vašem djetetu da vas bolje razume

5 jednostavnih načina da pomognete vašem djetetu da vas bolje razume

Da li još neko osjećati kao da joj je djecu ignorirati, oh, 97 posto vremena?

Kao kad, samo hipotetički primjer, zahtjevi da počisti Magna-Pločice se isključio, monologe o dnevnom redu tog dana izmamiti zbunjen "Šta?" I nastojanja da se razgovara o lekcijama The Little Engine samostalno aktualizujući To Couldare sastao sa udarnim Kuc viceve o pušaka...?

U svakom slučaju, naš go-to logopeda Kelly Lelonekhas puno reći o tome zašto naša djeca ne uvijek "da" nama-uglavnom zbog toga što govorimo previše. Evo, njena najbolja Savjeti za Kako ohrabriti mališane za podešavanje i slušajte.

Twenty20

Nikad nije prerano da se razviju dobre navike u komunikaciji

Mlad kao pet mjeseci stara beba znaju njihova imena, kaže Lelonek. Oko devet mjeseci, oni razumiju osnovne riječi kao što su "Ne." Kada trošite vrijeme sa bebom, silazi da je nivo, pozovite svoje ime i čekati za nju da se uspostavi kontakt očima prije nego što traži specifičan-ne otvarati-ended -question ( "da li želite da kolica ili zeca?" protiv "Šta želiš igrati sa?").

Twenty20

Jasnoća je ključ

Govorite polako i jednostavno, u rečenice koje su što je moguće kraće, kaže Lelonek. Ona predlaže jačanje činjenica vizuelnim znacima, kao što pokazuje djetetu sliku onoga što govorimo, ili ističući objekat u sobi kao što ste to rekli. Držeći svoj jezik srezana radi i za razvoj govora i za upravljanje ponašanja kao djeca dobiti stariji. Piše Robert J. Mackenzie u Postavljanje granica sa Vaše jake volje djeteta, "jasna poruka treba obavijestiti djecu, posebno i direktno, šta je to što žele da urade. Ako je potrebno, reci im kada i kako se to radi. Što manje riječi, to bolje. "Njegov primjer? "Očistimo svoj nered na šalteru, molim te, prije nego što učiniti ništa drugo. To znači stavljanje jelo i zdjelu u sudoperu i brisanje brojača. "

Twenty20

Žive u sada

Lelonek predlaže govori o sadašnjosti, a ne ono što se dogodilo juče ili šta planiraš za sutra. Većina djecu ni ne beginto shvatiti koncept timeuntil nakon vrtića. Vi ćete imati više sreće dobiti do njih, ako se fokusirate na ovdje i sada.

Twenty20

Silence pozadinsku buku

TV da niko ne gleda, auto radio, čak i zujanje oduška pećnica može ometati sposobnost dete da obradi jezika. Optimiziranje svoju okolinu za dobru komunikaciju sredstvima "eliminaciju smetnji i pozadinske buke", kaže Lelonek.

Twenty20

Ostavite bijeli prostor u razgovoru

Kao odrasli, naučili smo da gledaju produženi tišina kao neugodno ili nelagodno. Ali kada smo skok u njima ispuniti, na kraju smo se buldožera pravo nad mogućnosti našu djecu "formulirati i izraze svoje misli. "Nakon postavljam pitanje, dati svoje dijete najmanje pet sekundi da razmišljaju i odgovori", kaže Lelonek. "Djeca trebaju vremena da naša pitanja i njihove reakcije. Mi ne treba da popuni svaki tihi jaz govori. "

Povezane vijesti


Post Porodica

6 razloga zašto bi trebali dati djecu zadužbama

Post Porodica

10 stvari Niko vam ne govori o c-sekcijama (prema ženama koje su zapravo imale)

Post Porodica

15 imena poznatih beba poznatih koje biste možda hteli ukrasti

Post Porodica

Tajne majki koje nemaju nered

Post Porodica

16 imena za bebe inspirisane putovanjem koje će vam dati Pangs of wanderlust

Post Porodica

10 najboljih pretplatničkih kutija za decu

Post Porodica

21 divna danska beba imena za dječake

Post Porodica

15 sretnih beba imena za dječake i djevojčice

Post Porodica

9 najboljih prazničnih kartica za slanje ove godine

Post Porodica

Koja je šumska škola (i kada mogu da počne moje dete)?

Post Porodica

9 neverovatnih kućica za gingerbread da biste stvorili s djecom

Post Porodica

10 ženskih atleta-inspirisanih beba imena za vašeg malog šampiona