5 novih maminih mita koje jednostavno nisu istinite | BA.centerar.org

5 novih maminih mita koje jednostavno nisu istinite

5 novih maminih mita koje jednostavno nisu istinite

Od trenutka kada objaviti trudnoću, ti bombardovani neželjene činjenice o majčinstvu od porodice, prijatelja, pa čak i potpunim strancima. Isprva je to sjajno (koji ne želi besplatne savjete?), Ali u nekom trenutku jednostavno nisi sigurna šta i kome da verujem. Opovrgnuta smo neke od najstrašnijih novi mama mitove kako biste sačuvali svoje vrijeme i razum-i bilo koji Google pretraga koje se odnose na jedu svoju placentu.

Twenty20

Mit: Vi ćete se zaljubiti u Your Baby ImmediatelyTruth: Može potrajati. Uprkos svim tim sretni scene u filmovima koje čine da izgleda kao da bi trebao biti over-the-moon u trenutku kada vam rođenje ljudski, puno (kao, puno) mama prijavi kašnjenje između imati bebu i emocionalno povezivanje sa bebom. To može trajati satima, danima, pa čak i nedjelje, tako da ne naglasim ako nisi BFFs od prvog dana. Držite se kontakt očima i kožom na kožu kontakt. Ćeš doći.

Mit: dobićete Iron Boost iz Eating Vaš PlacentaTruth: Kao trendi kao praksa je ovih dana (gledam u tebe, January Jones), a studypublished u Arhivu žena mentalno Healthsays nema dokazane zdravstvene koristi od pojedem posteljici. (Također... Bljak.) Dakle držati vitamine i uravnoteženu ishranu, i ostavili placenta za fetus.

Twenty20

Mit: Postporođajna depresija će uticati na vaše ChildTruth: Vjerovatno ne. Postporođajne depresije je vrlo realna, a ako sumnjate da imate to, apsolutno dobiti pomoć. Ali ne preuzimaju vaše negativne osjećaje prenijeti na svoju bebu. A studyconducted Norveške Majka i dijete Kohorta otkrili da prenatalna i postporođajne depresije majke imale vrlo malo utjecaja na psihički razvoj djeteta. Daleko više štetan? Majki depresija u predškolskom uzrastu dete a.

Mit: ćete izgubiti Baby Težina Ukoliko BreastfeedTruth: svako tijelo je drugačije, i dok neke žene ispustite funti u nekoliko mjeseci ili čak tjedna, drugi mogu imati mnogo teže da se vratimo svoje prijeratne beba tijelo. (Znamo: Mrzimo taj izraz, previše.) A studyfrom Cochrane trudnoće i poroda Grupa navodi kombinaciju dijeta i vježba je najbolji način da se pristupi nakon poroda gubitak težine. Ali definitivno ne pretjerujte na dijeti sprijeda: Tokom prvih nekoliko tjedana života vašeg novorođenčeta, morate dodatnih kalorija uspostaviti svoj dovod mlijeka.

Twenty20

Mit: Ti ćeš Want Sex odmah nakon porođaja PeriodTruth: Sa neprospavanih noći, stalne promjene pelena i, hm, drynessin puni efekat, seks je zadnja stvar na glavama mnogih novih majki. A evo i dokaz: A studyfrom časopisu International Journal of Obstetrics & Gynecology kaže da većina žena ne nastavi vaginalni seks do najkasnije u roku od šest tjedana nakon poroda, a to je čak i duže ako su imali carski rez ili perinealnom suzu. Tako biti lako na sebe, i ne očekujem da će biti potpuno Randy odmah.

Povezane vijesti


Post Porodica

Najbolji poslovi za mamu boravka u kući

Post Porodica

Najpopularnije kostime za Halloween godine

Post Porodica

15 sretnih beba imena za dječake i djevojčice

Post Porodica

Kako podići klinca koji voli čitati

Post Porodica

Ovi 9 ličnosti dojilja su totalno zlato

Post Porodica

7 proizvoda za kosu i kožu koje svakom detetu treba

Post Porodica

6 znaci da je tvoj mali spreman za mršavu obuku

Post Porodica

Najbolje audio knjige koje cela porodica može slušati na putovanju

Post Porodica

Ja sam konkurentan roditelj i dobro sam sa tim

Post Porodica

20 recepata za decu sa alergijama na hranu (da će zapravo želeti da jedu)

Post Porodica

10 stvari koje nikad ne radite kada ste na svom drugom detetu

Post Porodica

5 tajni parova koji su neverovatni roditelji