6 načina za oporavak od roditeljskog izgorelanja | BA.centerar.org

6 načina za oporavak od roditeljskog izgorelanja

6 načina za oporavak od roditeljskog izgorelanja

Ako izraz "roditeljskog burnout" puni osjećaj prepoznavanja, anksioznosti ili jednostavno strah, povucite stolicu. To je pravi fenomen koji, iako za razliku od postporođajne depresije ili profesionalnog stresa, dobija buzz zbog pritiska mnogi od nas osjećati da rade i bude sve za našu djecu. Dakle, dok je "ravnoteža" mogu i dalje zvuči kao nedostižan fantasy (nešto kao "san" ili "KonMari" ili "čisti kosu"), postoje koraci mame mogu poduzeti kako bi prevagnuti vratio iz stanja definiše "iscrpljenost, neefikasnost i emocionalnih distanciranje [od naša deca] "ka nešto puno više obitelj.

Dvadeset 20

Dobiti posao-bilo kakav posao

Jedan poznati studydemonstrated da mamama koje rade sa skraćenim radnim vremenom-čak i za jedan sat nedeljno-tendenciju da bude "manje depresivni, imali bolje zdravlje, bili su više osjetljivi na svoju djecu i bili bolji u mogućnosti da im se pruži prilika za učenje" nego 24/7 ostati-at-home mame.

Dvadeset 20

Zatražiti pomoć

Bilo da je od svog muža, tim staratelji ili nakon zatvaranja koordinator vaše škole, sastaviti selo je potrebno podići vaše dijete (ren). Onda mir out-u banju, u šumu, Sephora. Jašući "mi vremena" voz za vaše sretno mjesto će učiniti vaš dom sretnijim jedan kvalitet vašeg vremena sa svojom decom zaista važno više od količine;. Nauka tako kaže.

Dvadeset 20

Odreći nekih kontrola

Da, tvoja sestra-in-zakon im omogućava da gledate back-to-back vrhuške filmovi, tamaniti visoko fruktozni kukuruzni sirup, a zatim zaboravi da peru zube. Ali ako je ona spremna da to uradi jednom nedeljno, hvala nju i čuvaj razuma.

Dvadeset 20

Zabavite se kao porodica

OK, to zvuči nelogično kao pakao, ali izvor roditeljskog izgaranja mogu imati manje veze sa svojim odnosima sa svojom decom i više veze sa radom od njih podizanje: zadržati ih na rasporedu, prevozili ih do imenovanja i aktivnosti, nadzor nad njihovim zadaću, i prisustvovanje njihovim množenjem razne potrebe (OT, PT, tutori, itd). Neka nešto od toga klizi, neki od vremena. Neka jela gomilaju, guraju na spavanje, odemo na pizzu i osmijeh ponosno na strance koji zure u svoje budalaštine (Oh! Da li je to moje kćeri Hello Kitty Croc u špageti? Ona je izuzetno fleksibilni). Promjena okoline nije samo melem za nemiran bebe; to možete podsjetiti da su bebe odrastaju biti svoj omiljeni ljudi u cijelom svijetu.

Dvadeset 20

Protjerati Perfekcionizam

Da citiram Sheryl Sandbergon mitskog mama koja ima sve: "Gotovo je bolje nego savršeno." Nakon preživljavanje dana u rovovima (aka bilo kojem mjestu sa majmunom barovima), odražava na ono što je desno (ne činjenica da je vaš preschooler uzviknuo " vi niste moj najbolji prijatelj! "da savršeno lijep baka). I ne samo da pozitivno; zapisati. Jedan psiholog notesthis zapravo mogu dovesti do zaraznih sreća vaša djeca mogu uhvatiti (Bog zna da uhvate sve ostalo).

Dvadeset 20

Kada ste u nedoumici, plakati ga

Mi znači da-ne djecu. Crying tisak hormona stresa i potiče endorfine. Potrebna pomoć uzimajući suze teku? Evo citat iz dobitnik Pulitzerove nagrade Anna Quindlenlooking nazad preko desetljeća, u vrijeme kada joj je troje djece je 6, 4 i 1. "Volio bih da nije bio u takvoj žurbi da se na sljedeću stvar: večera, kupanje , knjiga, krevet. Volio bih da je dragocjen je radi malo više, a uzimajući to učinio malo manje. "

Povezane vijesti


Post Porodica

11 potpuno jedinstvenih norveških imena beba za dečake

Post Porodica

15 talijanskih imena za vaš dragi bambino

Post Porodica

Dnevnik za obuku sna

Post Porodica

Evo zašto tvoj Todra baca bijesak

Post Porodica

20 najpopularnijih imena beba u Los Anđelesu

Post Porodica

7 proizvoda za pomoć novim mamama osećaju se manje naglašenim

Post Porodica

12 jedinstvenih poklona dana majke ove godine

Post Porodica

6 savjeta da osvežite vazduh vašeg psa

Post Porodica

6 savremenih trendova razvoda koje morate znati

Post Porodica

25 laka večera koje će svako dete na planeti voleti

Post Porodica

5 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da radi

Post Porodica

7 tajni majki koji su uvek spremni