6 načina za podizanje optimističnog deteta | BA.centerar.org

6 načina za podizanje optimističnog deteta

6 načina za podizanje optimističnog deteta

Ti si čašu do pola puna vrstu lady-većinu vremena, ali kako je dovraga to proći tako dobro za-vas karakterna off za svoju djecu? (Ozbiljno, prema istraživanjima, optimisti su mnogo češće žive prošlosti 100.) Pa, slijedite ove korake kao polazište.

PeopleImages / Getty Images

Champion svoje strasti

To je sve o nastavi svoju djecu da se osjećaju uzbuđeni i nade za budućnost. Možda je vaša kćer je apsolutno fasciniran ajkule ili vaš sin ne može dobiti dovoljno vatrogasnih vozila. Šta god oni zanima, pomoći im-i nastavi uspjeti u tome. Na primjer, uzmite svoju ćerku u akvarijum i ona toliko voli, ona odlučuje da usvoji koralni greben. Bum: Positivity u akciji.

Twenty20

Recite im Često Šta You'reGrateful Za

To je primamljiva staviti pritisak na djecu da se pokaže zahvalnost, ali ako ga ne rade previše, vaši napori može biti pranje. Onoliko često koliko možete, podsjetiti svoju djecu o malim stvarima koje čine vaš dan. (To može biti jednostavno kao "Jupi, nema prometa!", Ili veliki kao "Tako sam zahvalan za svoj zagrljaj.") Kad priznaju pozitivan, uči svoju djecu da priznaju pozitivan, previše.

Twenty20

I ublaži se žali

Shvatili smo: Traffic sranje. Ali sada kada radite tako teško priznati pozitivan, to ne boli da se izbegne ventilaciju o negativnim u prisustvu svoju djecu. Neki alternative: Navedite vaše pritužbe, umjesto da se kaže da ih naglas. (Možete koristiti Napomene aplikaciju na telefonu.) Ili, svaki put kada ćemo da se žale, pokušajte pjevanje prvih nekoliko stihova "Wannabe" (ili kako god da se sretna pjesma). Niko nije mogao da se žale u prisustvu Spice Girls, zar ne?

Twenty20

Pokaži im Bright Side

Ako imate žaliti nešto pred svoju djecu, tu je uvijek lekcija koju treba naučiti: Naučite ih šta to znači da vidi naopako. Na primjer, recimo, "Ova saobraćaj se zaista smetaju naših dana, ali to je vrsta zabave koje smo dobili provesti više vremena zajedno u automobilu sustižu."

Rawpixel / GettyImages

Ohrabrite ih da vrati u zajednici

Ovo bi moglo biti tako jednostavno kao avanturu za prikupljanje i recikliranje smeće u lokalnom parku. Ili nešto više u organizaciji kao što je volontiranje u narodnu kuhinju tokom praznika. Bez obzira na trud, podsjetiti svoju djecu da maleni akcije imaju moć da utiču na promjene.

Twenty20

Turn Off the News

Ako je 24/7 sumorne vijesti ciklus ima sposobnost da nas sve srušiti, samo zamislite danak je potrebno na svoju djecu. To ne znači da ne treba priznati aktuelnim događajima, ali isključivanje TV-znači da mogu izbjeći tuku s njim, posebno kad su premladi da shvate kontekst.

Povezane vijesti


Post Porodica

20 najpopularnijih imena beba u Los Anđelesu

Post Porodica

6 savjeta za dobijanje boljeg brava, prema laktacijskom konsultantu

Post Porodica

10 tajni mame čija su deca dobri psi

Post Porodica

15 kreativnih načina proslave godišnjice vjenčanja

Post Porodica

5 načina da se uverite da deca neće uništiti vašu vezu

Post Porodica

15 imena nebeskih beba koja su van ovog sveta

Post Porodica

5 epskih porodičnih odmora koje će vaša deca pamtiti zauvek

Post Porodica

Najpopularnija imena beba decenijama

Post Porodica

11 zabavnih i laganih obrta Sv. Patrika za decu

Post Porodica

8 savjeta za postavljanje granica sa bakama i dadovima

Post Porodica

12 savjeta za održavanje najboljeg spavanja ikada

Post Porodica

5 načina na koji možemo osnažiti naše ćerke