6 rad i dostava mitovi sve majke-da bi trebao stići | BA.centerar.org

6 rad i dostava mitovi sve majke-da bi trebao stići

6 rad i dostava mitovi sve majke-da bi trebao stići

Ti bebu? Čestitam! Prije nego što zapravo imaju to, ipak, preporučujemo čitanje gore na ove zajedničke zablude o čitavom rada stvar. I ne brini, to nije toliko lud kao što se čini u filmovima.

Warner Brothers

Mit: Vaša Voda se Pauza za rad na BeginTruth: Ne, mnoge žene idu u rad bez razbijanje vode, i to možda neće slomiti do samo prije nego što dostavi. Od kontrakcije često prethode vode-razbijanje, možda čak i shvatiti da ste u radu, ovisno o tome kako blage ovih početnih kontrakcije.

Mit: Postoji samo jedan "pravi" Vreme za EpiduralTruth: Suprotno uvjerenju da dobiti epiduralnu "prekasno" može produžiti rad ili "prerano" može povećati vaše šanse za što carski rez, doktori su nedavno zaključili da postoje stvarno nije loše vrijeme za tražiti epiduralnu. Po studiji Cochrane trudnoće i poroda Group, "Rano ili kasno pokretanje epiduralne analgezije za rada imaju slične efekte na svim mjeriti rezultate." Dakle, to je to: Slušajte svoje tijelo i to će srediti.

Mit: "Birthing Hips" Make rada Lakše Istina: Ima smisla da dame sa širim kukovima bi bilo lakše gura bebu, ali na žalost (ili na sreću, u zavisnosti od mjerenja), vanjski izgled ne mora nužno odgovarati širina karlicu.

Mit: Spicy Hrana može izazvati rada Istina: Žao mi je, ali ova je znanstveno nedokazano. U stvari, ne postoje ne-medicinske metode koje su se pokazale izazvati rada. Ipak, ako planirate da pokušate bilo prirodne metode (kao što je uzimanje dugim šetnjama ili seks) vodi ga svojim lekarom.

Mit: Vaša OBGYN Will Be na vašoj strani Kroz Vaš rad Istina: U većini slučajeva, to je zapravo medicinska sestra ili medicinske sestre koje će vas voditi kroz cijelu stvar. U normalnim, komplikacija-manje radne snage, RNS voditi punjenja do kraja godine, kada će tvoj doktor vratiti i, znate, uradite isporuku.

Mit: Kada imate carski rez, Naknadni Isporuke Must Be Via C-SectionTruth: Ovo je nekada bio slučaj, ali sada, VBAC, ili vaginalni rođenih nakon carskog, česta pojava. Za većinu žena to je potpuno sigurno. Kao i sa svim stvarima trudnoćom u vezi, treba da se obratite lekaru kako bi se utvrdilo da li je VBAC je održiva opcija.

Povezane vijesti


Post Porodica

15 talijanskih imena za vaš dragi bambino

Post Porodica

25 stvari koje želimo da se vratimo u vremenu i kažemo našim bez djeteta

Post Porodica

14 imena beba koja će definitivno biti trenda u 2018

Post Porodica

13 francuskih imena za dečake koje su savršene za vašeg princa

Post Porodica

6 savremenih trendova razvoda koje morate znati

Post Porodica

Kakav je dogovor sa bolnicama koje su prilagođene bebama?

Post Porodica

Pozivanje svih majki: Evo 7 načina za neprestano kuvanje

Post Porodica

Kako podići složeniju decu, sheryl sandberg

Post Porodica

6 stvari koje bi mogle da se dese ako podignete svoje dijete dvojezično

Post Porodica

7 stvari koje bi mogle da se dese ako pošaljete svoje dete u montesorsku školu

Post Porodica

6 tajni trudnica koje ga čini bez napora

Post Porodica

24 načina da se vaša porodica zabavi kada ostave s vama zauvek i jedan dan