6 stvari koje bi mogle da se dese ako podignete svoje dijete dvojezično | BA.centerar.org

6 stvari koje bi mogle da se dese ako podignete svoje dijete dvojezično

6 stvari koje bi mogle da se dese ako podignete svoje dijete dvojezično

Ako niste engleski maternji jezik ili si podizanje decu u inostranstvu, koji ima dvojezični dijete možda neće biti izbora. Ali, kao što sa programima jezika niču u školama širom Amerike, to je sve češća pojava. Bez obzira da li s obzirom na talijanski ili arapski, evo nekoliko stvari koje ćete želite znati prije nego što na drugom jeziku.

Twenty20

Možda ćete morati da radio na tome

Ako mislite da možete samo pustiti tvoj mali gledati nekoliko epizoda Dora Explorerand ona će govoriti en espanol rapidamente, razmislite još jednom. Bilo koji izloženost jezik je dobar, ali ako želite da ona zaista ne govori jezik, ćeš morati staviti u neki napor. Učenje drugog jezika je doživotno opredjeljenje za cijelu obitelj, tako da skinem paučinu sa svog starog španski udžbenika i ronjenje u.

Olga_sweet / Getty Images

Vaši prijatelji Možda Doubt vaše napore

Čekaj, ne bi trebalo da vaša beba biti dobar u engleskom prvi? Neće ona progovore kasnije? Zar nije zbunjujuće za nju da čuju više jezika odjednom? No, nonand nein. Ne dozvolite da neuspjelog pokušaja svog najboljeg prijatelja na učenje njemačkog druge godine na fakultetu prestanu. Tiny mozgovi poput spužvi i mogu lakše apsorbuje jezika. Ako ugušiti hor sumnjivce, vaš klinac možda su savladali srpski i raditi na mandarinski od vrtića.

Twenty20

Ako ne koriste to, mogli bi Lose It

Baš kao i svaka vještina, vaše dijete će imati u praksi, praksa, praksa. Malo dijete može brzo pokupiti i zvuči kao izvorni francuski govornik u nekoliko kratkih mjeseci, ali ako ona ne svakodnevno koristite, postoji dobra šansa da neće ni moći naručiti kroasan u Parizu kao odrasla osoba bez pomoći Google Prevodilac.

Twenty20

Oni mogu imati lakše Ostanite fokusirani

Bilo da ste se odlučili da svoje dijete naučite ruski tako da će biti u stanju da razgovaram s njom djeda i bake ili zato što ste uzbuđeni zbog nove sezone Amerikanaca, kao dvojezični takođe može pomoći vašem koncentrat dijete u školi. Višestruki naučni studiesagree: Zato što se stalno prebacivanje brzina između dva jezika, dvojezična deca imaju visoko funkcionalan mozak i često se više rezultate na kognitivnim testiranja.

Twenty20

Oni mogu Mix Up Jezici

Bebe i mala djeca su teško razumjeti, ali dvojezični klinci da ga na potpuno novi nivo. "Je voudraisto idu u park, mama!" Reci šta sad? Kombinirajući jezik je čest i potpuno bezopasan, posebno u ranim fazama razvoja jezika. Biti spremni za neke čudne hibridne kazne i pobrinite se da napiše najluđe one dole u njegovu bebu knjizi.

Twenty20

Oni mogu Živite duže

Davanje vaše dijete dar drugi jezik je kulturne i obrazovne prednosti, ali može i da ga zdravije. Studija koju je proveo Univerzitet Kentucky pokazala je da govori više jezika može pomoći kašnjenja ili spriječiti posljedice Alzheimerove bolesti i demencije. U 80 godina, tvoj klinac će zahvaliti you.in francuski, talijanski i njemački.

Povezane vijesti


Post Porodica

5 stvari koje se mogu dogoditi ako dozvolite da vaša beba koristi dude

Post Porodica

8 načina da pripremite dijete za mlađeg brata ili sestre

Post Porodica

Da li vaše dijete ide u školsku godinu? Evo prednosti i slabosti

Post Porodica

5 laže o usvajanju, vreme je da prestane da veruje

Post Porodica

15 zdravih Buda čaša čak i djeca će voljeti

Post Porodica

Kako se odmoriti sa decom (a ne osećate se kao da vam treba odmor kada se vratite)

Post Porodica

19 stvari razumeju samo majke blizanaca

Post Porodica

13 imena po imenu poezije

Post Porodica

Zbogom, zlatne ribice i banane: Evo kako podići avanturista

Post Porodica

Ono što tvoja deca omiljena TV emisija kaže o svojoj ličnosti

Post Porodica

Evo stope za zubu

Post Porodica

Kako smanjiti potlačenje prazničnih poklona bez osećanja kao da se totalno nasmešite