6 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da brine | BA.centerar.org

6 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da brine

6 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da brine

Kao roditelj, zabrinjavajuće je tvoj posao s punim radnim vremenom. ( "Čekaj, je li čudno da je moj klinac ima imaginarnog friendnamed Bobo?") Pa da vam malo mira uma, smo seli sa realnim pedijatara saznati šta oni misle da imaju dozvolu da se smiri oko. Duboko udahni.

Low-grade feversA groznica, po definiciji, je 100,4 stepeni Celzijusa ili više. Na dokumente kojima smo razgovarali rekli da ako je temperatura vašeg djeteta je 100 stupnjeva ili ispod, nema potrebe za panikom. Ako vaša beba je novorođenče, vaš liječnik možda žele istražiti malo više, ali to je obično nema razloga za brigu, ako je vaše dijete više od dva mjeseca, a već dobio svoju prvu rundu snimaka.

VaccinesIt je sjajno radi svoj due diligence. Ali, molim vas molim vas pleasedo ne brini vakcina izaziva autizam (ne) ili mijenjati vakcinacije zakazati svoj doktor je preporučio za svoje dijete. I zapamtite ono što smo rekli o low-grade groznica? Potpuno je normalno da se jedan odmah nakon vakcine (u stvari, to znači da radi).

A kaka-manje streakIf vaše dijete ne kaki nekoliko dana čak i do danas, za bebe dva mjeseca i starije-molim te, ne pojavi u hitnoj u 2 ujutro pedijatra smo razgovarali objasnio da ne samo klinci vare hranu na različitim stopama, ali probava može varirati u velikoj mjeri zasniva na šta i koliko su oni jeli. Držite ovaj moto u vidu: Ovo će proći.

Organske hrane Nismo odrasti jesti USDA-organske i vidi nas: Mi smo dobro. Ako se odlučite kupiti samo organske proizvode, to je super, ali nema potrebe da se manji krah ako dijete jede ne-organski jabuka u kući njene prijateljice.

GMO Ista stvar-plus, oni su nezgodno izbjeći, pogotovo ako redovito jesti u restoranima. Imate milion stvari na tanjiru (tj, djeca), pa vas molimo da pokušate da ne izgubi san preko kukuruza na klipu.

Svaku bolest u newsWhile da je pametno da preduzmu mjere opreza, većina zastrašujuće bolesti ste čuli u vijestima su rijetke i postoje samo u određenim lokacijama. Dakle, da, učiniti vaše istraživanje. Tuš se u bug sprej. Ali pokušajte da ne poludim preko Žika ili Lajmska bolest toliko da uništi svoj odmor. (Ili još gore, sprječava vas od uzimajući jedan na prvom mjestu.)

Povezane vijesti


Post Porodica

Kako objasniti seks svom djetetu bez ikakvog osećanja smrtonosnog

Post Porodica

17 porodičnih imena beba koje možete ukrasti od drugih ljudi

Post Porodica

5 knjiga koje treba da pročitate ako imate kćerku

Post Porodica

Pomoć! Moje dete ubija ljude

Post Porodica

25 najboljih priča o spavanju svih vremena

Post Porodica

8 puta je u redu da se Lezi svojoj deci

Post Porodica

12 knjiga iz detinjstva koje su stajale test vremena

Post Porodica

7 zabavnih činjenica o februarskim bebama

Post Porodica

9 stvari koje bi mogle da se dogode ako podignete svoje dete vegetarijansko

Post Porodica

8 hakova koji samo malo olakšavaju novorođenčetu

Post Porodica

4 velike prednosti dece koja dele sobu

Post Porodica

16 knjiga o deci koje su nas naučile da budu bolji roditelji