7 načina održavanja pasa mirno tokom vatrometa | BA.centerar.org

7 načina održavanja pasa mirno tokom vatrometa

7 načina održavanja pasa mirno tokom vatrometa

Da li je to Četvrti jul, doček Nove godine ili nevjerovatan vjenčanje svog prijatelja, vatromet ne prestaje da vas zadiviti. Ali, dok su oni Pops i Sizzles nas mogu obradovati ljude, oni mogu biti prilično stresno za pse, čija je nevjerovatan sluh može napraviti zvukove još intenzivnija. (Cue: Gwyneth Pawtrow skriva ispod kreveta.) Evo, sedam savjeta kako pomoći svojim krzneni prijatelj nosi sa vatrometom.

CBCK-Christine / Getty Images

Ostani miran

Vaš simpatični pup izgleda da ste, dobro, skoro sve. Pazi kako se tijelo jezika Pokušajte da ostanu mirni i spokojni umjesto skakanja na bilo glasne zvukove. I zapamtite: malo sigurnost (kao poslastica ili dva) može ići dug put.

Planirajte Shodno

Ako znate šta vremenu vatromet se događa, planirati vaš pas hoda i obroke unaprijed. Uzmite Buster za šetnju prije akcije počinje (čine ga lijepo i dugo da ga zamaramo) i treba da im veći obrok u popodnevnim satima da mu pomogne da zaspi. (Hej, to stranka ostatke da idem negdje.)

Twenty20

Pripremimo vašu ponudu

Neki psi vijak kada su uplašeni, kako bi bili sigurni vaš dom pravilno osiguran. I dok vi vjerojatno neće biti u mogućnosti da u potpunosti blokirati sve buke, crtanje zavjese i stavljanje TV-a ili radija na može pomoći.

Napravite Safe Den

Stvoriti ugodno mjesto za vaše pseto da se povuku u slučaju ona oseća preplavljen. To može biti kartonsku kutiju u njenoj omiljenoj sobi ili čak samo čaršav prebacila preko stolice (psa utvrđenje!). Mjesto neke od svojih omiljenih igračaka i tretira u den i ne pokušavaju da izmamiti napolje, ako je to u kojoj je ona odluči da se sakrije dok se predstava je gotova.

Zhz_akey / Getty Images

Poviti Vaš Pup

Baš kao i kako swaddlingcan se beba osjećati lijepo i udobno, vaš pas može imati koristi od neke dodatne Snuggle pritisak, previše. ThunderShirtdoes posao za vas obmotavanjem vaše pseto u toplom zagrljaju, kako bi pomogao ublažiti njihovu anksioznost. A u slučaju da se ime nije dao ga, on radi za oluje previše.

Razgovarajte sa svojim Vet

Ako vaš pas zaista ne mogu podnijeti vatromet, možda želite uzeti u obzir štene Xanax (yep, to je prava stvar). Samo ne zaboravite da prvo obratite veterinara prije nego što vaše štene lijekove.

Ne kažnjavaju Vašeg psa

Neki psi reagiraju na stres grebanje ili kopanje, ali nema svrhe da ih kažnjava zbog uništavanja svoj omiljeni jastuk-ona su jednostavno reaguje na njihov strah. Umjesto toga, fokusirajte se na izmjenu emocionalni odgovor koristeći neke od vrhova iznad i rezultat ponašanje treba promijeniti kao dobro.

Povezane vijesti


Post Porodica

14 danskih beba imena za devojke koje su suviše slatke

Post Porodica

6 crvenih zastava za traženje prilikom angažovanja dadilja

Post Porodica

6 savjeta da osvežite vazduh vašeg psa

Post Porodica

10 stvari koje trebate znati ako imate petogodišnjaka

Post Porodica

5 savjeta za razgovor sa decom o polu

Post Porodica

15 najlepših grčkih imena beba

Post Porodica

9 načina za povećanje proizvodnje majčinog mleka

Post Porodica

10 načina za dobar noćni san tokom trudnoće

Post Porodica

Pozivanje germofobusa: Ovo su najgore mesta za koja se deca družine

Post Porodica

12 najboljih poklona za 7-godišnjake

Post Porodica

Kakvu vrstu mame imate, na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Post Porodica

Koja je šumska škola (i kada mogu da počne moje dete)?