8 znakova da je vaše dijete spremno da ostaje kod kuće | BA.centerar.org

8 znakova da je vaše dijete spremno da ostaje kod kuće

8 znakova da je vaše dijete spremno da ostaje kod kuće

Ako ste nešto poput nas, planiraju da počnu napuštati svoj mali dom bez nadzora odrasle osobe kad je u savršeno razumno doba. Kao i 27. Međutim, neki roditeljstva stručnjaci predlažu tome ranije (kao NAČIN ranije. Kao 9!), Tvrdeći da nezavisnost goriva, ličnu odgovornost i povjerenje. Evo osam pokazatelja tvoj mali Kevin McCallister je dovoljno zrela da se brinu za sebe-za sat vremena barem.

Twenty20

On je udoban odlazne pozive

Vrijeme je da poništi decenije granice ekrana i zapravo mu preda svoj telefon-za praksu. Ako je navikao na biranja brojeva, on će biti bolje pripremljeni da to učine u hitnim slučajevima, da li je on zove 911, vaš mobilni da postavim pitanje ( "Koliko je sati Ninjago sam Dozvolio sam opet gledati?") Ili lokalne pizzeria. Moglo bi se također role-play: praksa kako bi trebalo da se javi na telefon bez otkrivanja odrasla osoba nije kod kuće.

Twenty20

Ona je školovan u osnovnih sigurnosnih

Crveni krst nudi online prve pomoći classesfor djecu mlad kao 11. Ako ona zna bitne zaštite od požara protokol, široke potezima CPR i da je nikada nije obučen da otvori vrata za stranca, osjećat ćete se sigurnije-a ona će osjećaju osnaženi -kada vam ponestane u radnju. PS: Zaključavanje dalje opasnih materijala (postoje li još uvijek odgovara u blizini da neverovatno francuski svijeća u kupatilu?) Nikome nikada povrijediti.

Robert Byron / Getty Images

Vaša lista kontakt za hitne slučajeve je na frižideru

Ako mu je potrebna pomoć, a ti si nedostupan, trebao je znati ko je tačno da zovem: susjed, rođak, tvoj bestie; stručnjaci preporučuju deca imaju pristup najmanje tri okolnih odrasle osobe. Pre-program na telefon sa svojim brojevima. Onda obavijestiti one backup odrasli njihovog posebnog statusa-a (zašto ne?) Vašim raspored.

Twenty20

On zna njegove vitalne statistike

Puno ime. Adresa. Telefonski broj. Deca mlad kao tri mogu zapamtiti ove informacije ako im je predstavljeno u pjesmu, tako da je nikada nije prerano za početak pevaju mu svoj broj mobilnog u iznosu od "Jingle Bells" (to potpuno radi btw). Smisli šifra on može reći da ukaže mu je potrebna pomoć. I svaka porodica treba da ima određeno "sigurno mjesto" gdje planiraju da se sastanemo u vjerovatno slučaju krize (kuću komšije, obližnji vatrogasni dom, lokalni bogomolja). Neki ga zovu paranoičan; zovemo ga pripremili.

Twenty20

Ona donosi dobre odluke

Ako je vaš klinac je impulsivan, ima tendenciju za paniku ili se jednostavno njihalo na tamnu stranu dominantni drugare, da ćete želite čekati do dospijeća počinje u (nakon 12, kažu stručnjaci) prije testiranja ovim vodama. Ako ste još uvijek na ogradi, najam hands-off dadilju za lake nadzor-a da joj pune izvještaja.

Twenty20

Ona može napraviti svoju hranu

Dionica hladnjak sa prethodno kuhane, mikrovalna-gotova jela i ostava sa sastojcima koji ne zahtijevaju korištenjem peći. Ona koja hrani sama će vladati svetom.

Twenty20

Zna-i poštuje-pravila kuće

Neka bude jasno da si još na vlasti, bez obzira da li si kod kuće ili ne. Razgovarajte o pravilima i očekivanja prije nego što ostaviti (ograničenja na ekranu-vremena, to-do liste poslova, domaće zadaće). I špijunira dalje sa digitalnim camwhile aplikacija može pristupiti te nema.

Twenty20

On vam govori da je spreman

Kao i sa svim stvarima o roditeljstvu, komunikacija je ključ. Ako je vaš klinac se kune da je spreman da ide sam, on je više nego vjerojatno je. Klinci su vjerojatno da će blefirati svoj put u situaciju da ih plaši. S druge strane, ako je uključite sva svjetla, miniranja radio ili izražavanja anksioznosti na druge načine kada odete kući, on ne može zapravo biti spremni.

Povezane vijesti


Post Porodica

21 stvari razumeju samo mame devojčica

Post Porodica

Ovi 9 ličnosti dojilja su totalno zlato

Post Porodica

10 načina kvariš svoju decu, čak ni ne shvatiš

Post Porodica

10 hilarious fathers day citati od poznate tatice

Post Porodica

Dječije knjige sa očima kao zvezde

Post Porodica

23 stvari koje svaka žena misli u svom trećem tromesečju

Post Porodica

Najbolji pokloni u poslednjem trenutku koje možete i dalje dobiti za svoju djecu

Post Porodica

Traženje posla? Kako objasniti mamu na tvojoj

Post Porodica

Najbolji porodični izleti za ovu jesen

Post Porodica

10 čarobnih zanatskih obeležja koje treba napraviti sa decom

Post Porodica

Da li podižete emocionalno jedu?

Post Porodica

5 načina pomoći deci sa razdvajanjem anksioznosti