9 načina za povećanje proizvodnje majčinog mleka | BA.centerar.org

9 načina za povećanje proizvodnje majčinog mleka

9 načina za povećanje proizvodnje majčinog mleka

Radost, bol, bradavica-bol... Dojenje je potpuno drugačije iskustvo za svaku mamu i bebu. Ali trenje o tome da li ili ne ste proizvode dovoljno mlijeka je prilično univerzalna. Evo, neke pametne savete koji će doprinijeti jačanju vaše ponude.

FamVeld / Getty Images

Medicinska sestra frequentlyYou'll čuti ovaj iznova i iznova jer to je istina: Što više medicinske sestre, više mlijeka vaše tijelo će proizvesti (naša tijela su cool na taj način). Ponude i potražnje, dušo.

Pumpe nakon feedingAfter bebinu zasiti, pokušajte odmah pumpanje. Ovo će ukloniti sve ostatke mlijeka, čime se pomaže da se proizvede više (vidi napomenu o ponudi i potražnji gore).

Ili ručno izraziti svaki put kad idem na bathroomNot za postavljanje prokletu pumpu svaka četiri sata? Samo da je navika da preda-Express u sudoperu (ili u bocu) svaki put kad si u kupatilu. Čak i da je malo više ekstrakcija može pomoći povećati proizvodnju.

RomanovaAnn / Getty Images

Uzmite vacationA starački odmor, to je. Reci ne goste i obaveze za nekoliko dana, i jednostavno leži u krevetu i fokusirati se na dojenje (često), opuštanje i vezivanje sa bebom. Ponekad samo čin pokušavaju da koristite poklopac dojenje dok je majka-in-zakon gleda na može biti dovoljno da držite telo.

Ostati hydratedGuzzling litara vode neće uticati na snabdevanje mlijeko, ali pobrinite se da pijete kada ste žedni, jer se dehidrirana definitivno može. Držite bocu vode u blizini vašeg ambulanti ili vašem stolu na poslu i pobrinite se da redovne gutljaja.

Jedite upit nije baš isto kao i udaranje u teretanu, ali dojenje je svakako težak posao, što je razlog zašto mnogi profesionalci preporučujemo da dodatni 300 do 500 kalorija dnevno. Napomena: Extra kalorija treba doći iz dobro-za-vas hranu, a ne, hm, od čipova.

Pumpa sa propsMilk razočarenje i proizvodnji izazvana svoju bebu (kako je to kul?), Tako da se stvari odvijaju, pokušajte gledajući fotografiju svog klinca ili udisanje njen miris iz deku kada počnete da pumpa.

LuminaStock / Getty Images

Snack na fennelPlenty hrane se hvalila kako je galactagogues (supstance koje povećavaju dojke snabdijevanje mlijeko), ali nisu tako mnoge studije da napravite ove tvrdnje gore. Komorač, međutim, ima neke researchto kažu da može zaista poveća proizvodnju majčinog mlijeka, pa probajte uključuje neke od lišća anisa-okusom u zdravu salatu ili pokušati ispijajući komorača čaj. Hej, ne može povrijediti, zar ne?

Pozovite expertsIf nađete bore da doji ili samo želite malo izvan pomoći, onda dopru do laktacije konsultant ili nakon poroda Doula (La Leche Leagueis fenomenalan, besplatno resursa). Stručnjak može ponuditi konstruktivna rješenja kao što su različite tehnike i položaje.

Povezane vijesti


Post Porodica

20 najpopularnijih imena beba u Los Anđelesu

Post Porodica

6 najboljih stvari koje možete nositi dok bolujete

Post Porodica

Koji je trodnevni metod treninga?

Post Porodica

Najbolja imena pasa za hranu

Post Porodica

16 back-to-school ruksaka koji su sve osim prosjeka

Post Porodica

5 stvari koje savjetnik o braku nikad neće reći njenom suprugu

Post Porodica

7 pametnih načina štednje za bebe

Post Porodica

11 potpuno jedinstvenih norveških imena beba za dečake

Post Porodica

13 časova roditeljstva koje smo naučili od Joane dobija instagram

Post Porodica

15 imena beba inspirisanih kraljicama i kraljevima bravo

Post Porodica

17 stvari koje su naši roditelji dozvolili da nikad nećemo dozvoliti našoj djeci

Post Porodica

20 stvari koje svaki prazan Nester shvata u prvoj godini (nijedna od njih nema veze sa nestalom dece)