9 savjeta za preživljavanje prve frizure vašeg djeteta | BA.centerar.org

9 savjeta za preživljavanje prve frizure vašeg djeteta

9 savjeta za preživljavanje prve frizure vašeg djeteta

Stalno četkanje kosu oči klinac? Vrijeme je za trim. Ali dok možete imati vizije divan, Instagram spreman trenutak, da vaše dijete, iskustvo može biti traumatično. Evo, neki stručnjak Savjeti za navigaciju iskustvo minus suze.

SbytovaMN / Getty Images

1. Timing je everythingSchedule trim tokom vremena koje je najbolje za svoje dijete. "Izbjegavajte zakazuje se u nap vrijeme, vrijeme snack ili kada vaše dijete je obično nervozan", savjetuje Cosy Friedman, osnivač Cosy rezova za djecu.

2. Odvratiti, odvratiti, distractLet vaše dijete dovede svoju omiljenu igračku, mirotvorac ili knjigu sa svojim da bi prstiće okupirana (i udobnost i njega). Možete imati pravilo ne-tech kod kuće, ali vremena kao što su kada video na vaš smartphone može biti od velike pomoći. "Ako je vaše dijete je Wiggle crv, da ih sjediti u krilu će sve ići puno glađe", kaže Friedman.

Stock_colors / Getty Images

3. Neka gleda dobijate cutTake dalje neke zastrašujuće faktor upoznavanja vaše dijete sa salon iskustvo unaprijed. Povedi i nju za svoje opreme ili stariji brat ili sestra je frizura-nadam se da će ovo pomoći joj dobiti uzbuđen o tome da svoje red jednog dana.

4. I kupite ih vlastite Barber kit Mi volimo ovaj one.5. Odaberite svoje riječi wiselyThe riječ "cut" može biti zastrašujuće (to zvuči kao boo-boo je dobila prošle sedmice), pa pokušajte koristiti riječi kao što su "odrezati" ili "trim" umjesto.

JTSorrell / Getty Images

6. Lice od mirrorA klinac-friendly salon će imati mnogo igračaka, iskustvo i strpljenje rezanja vašeg mališana kosu. Ali, neka djeca će i dalje dobiti prestravljen gledao stranac snip oko glave (čak i ako oni sede u super-cool mini automobil). Probaj da tvoje dijete lice od ogledala umjesto-poželjno gleda.

7. Uzmite breaksDad biti u mogućnosti da biste dobili trim u manje od 15 minuta, ali tvoj sinčić će vjerojatno trebati više vremena od toga. Izdvojila jedno popodne za prvo šišanje vaše dijete i biti spremni da se par Breathers. (Vidi napomenu gore o klinac-friendly salonima i strpljenje.) 8. Donijeti promjenu clothesThe rta možda ne odgovara vašim dijete ili ona može odbiti da ga nose (pokušati govori joj da će izgledati kao superheroj s njim o), tako da bi rezervni set odjeću promijeniti u nakon toga. Niko ne voli kosu leđa (pogotovo ne mrzovoljan dijete).

9. Dajte im treatSense čudovište slom dolazi na? Mito, dušo, mito.

Povezane vijesti


Post Porodica

17 stvari koje su naši roditelji dozvolili da nikad nećemo dozvoliti našoj djeci

Post Porodica

7 pogodnosti za rad svih SAHM-a treba da se ponudi

Post Porodica

6 stvari koje stvarno trebate prestati raditi za svoju djecu

Post Porodica

Najbolji skuter za svako doba

Post Porodica

6 znaci da ste spremni da imate drugog deteta

Post Porodica

Velika rasprava: Da li biste dijete stavili na povodac?

Post Porodica

5 razloga zašto je imaginarni prijatelj dobar za svoje dete

Post Porodica

To je zvanično: Evo šta vaš brend kolačića kaže o tebi kao o čovjeku

Post Porodica

8 smešnih - ali istinitih lekcija koje smo naučili iz naše nove omiljene knjige o materinstvu

Post Porodica

8 savjeta za postavljanje granica sa bakama i dadovima

Post Porodica

Touring predškolske ustanove? Evo šta treba tražiti

Post Porodica

7 stvari koje bi mogle da se dese ako pošaljete svoje dete u montesorsku školu