Debata o roditeljstvu: Da li je OK da poljubite svoju djecu na usne? | BA.centerar.org

Debata o roditeljstvu: Da li je OK da poljubite svoju djecu na usne?

Debata o roditeljstvu: Da li je OK da poljubite svoju djecu na usne?

Tom Brady samo pretrpio masivno karijeru uznemirio, ali na društvenim mrežama, način na koji on pokazuje ljubav za svoju porodicu izaziva nevezano komešanje.

Je Tviterverzumom je, barem na trenutak, u ruke iznad brz video clipof Brady ljubi svojih deset-godišnjeg sina, Jack (mama je Brady bivši Bridget Moynahan), na usnama.

"Ne mogu Otac pokazati neke ljubavi na svoje dete?" Tweetedthe u obzir razgovor radio voditelj Don Imus. "Ti ciničan, perverzne kopilad."

Drugi imaju drugačije mišljenje: "Volim gubi iz mog sina i da mu dam veliki smooches cijelo vrijeme!" Tweetedone sportski novinar. "To je samo, on je dva, a oni nisu dugotrajni usta poljubaca dok sam bez majice i dobiti masažu."

Ali iz roditeljstva perspektive, shouldwe postaviti ograničenja na usne ljubi našu djecu? Evo, suprotna stručnjaci usta off.

Tom vs. Vrijeme

Držati na ljubljenje na

U odbranu Victoria i David Beckham, koji je došao pod sličnim vatra za ljubljenje tada pet-godišnju kćer Harper na usnama u nekoliko jednom kontroverznih Insta-pukne, psiholog Samantha Rodman piše: "Roditelji rade hrpe stvari s djecom koja seksualnih partnera će kasnije učiniti, npr BackRub, kupanje, grljenje, polaganje sa njima u njihovom krevetu, držeći ih u neposrednoj blizini i mazi, i, da ih ljube u usta. Zašto je BackRub ili kupanje ili maženje u redu i poljubac nije? Ako nekoga voliš, ti si fizički bliski s njima. Ako je poljubac oseća stimulativno, tako da nema golicanje, backrubbing, glava grebanje, leđa grebanje i sve ostalo fizički, uključujući i dojenja.. Dijete može izvesti fizički zadovoljstvo bez ovog što neprikladno ili čudno ", dodaje TheBoston Globe Nick Osborne u odbrani Brady:" Ono što ljudski ne bi žarko želite podijeliti ljubav i naklonost sa krhka, sve-previše-posmrtnih najmilijih oko nas ?.to biti jasno: multimilioner kao Brady, izgradnja medija i fitness carstvu za njegov post-fudbalsku karijeru, zaslužuje nadzor i kritike. Ali, oca i sina naklonost? Hajde.

Post-toddlerhood, usne su van granica

"Nisam protiv usne ljubim, jer mislim da je incestuozni", piše kolumnista Ana Davies u New York Post. "Pravi razlog je, jer je to samo još jedan primjer kako moje generacije roditelja su napravili djecu centar njihovog sveta. Za mene, usne ljubljenje podrazumijeva izabran ljubavi, da li je to intimni bisou između prijatelja ili strastveni trenutak sa partnerom. A za toliko moderni roditelji, to je ono što klinci su postali: Umjesto djece, oni su gurnuti u poziciju roditelja savremene, očekuje se da će nositi složene potrebe zrelosti. Jedan od mojih prijatelja je rekao svom sinu da niko u svijetu nikada neće ga volim više nego ona. Ona misli da je slatko; Mislim da je to zastrašujući svjetonazor za svog sina da imaju. Kako ste mogli istražiti koncept ljubavi ako mislite da ste već doživljava svoj vrhunac u dobi od 2? "Većina stručnjaka se slaže da se roditeljsko poljubaca treba migriraju iz usana uz obraz ili čelo kad god dijete pokazuje nelagodu. "Da li postoji neprikladno dobi? Naravno! "Dr. Tiffany Davis Henry, seks i odnos therapisttold HLN mreže CNN-a." Ali to dob razlikuje od [djeteta do djeteta] i [roditelja na roditeljski]. Ono što je važno je da roditelji su stvorili prostor za svoju djecu da govore kad se stvari čine da se osjećaju neugodno. To je u ovom uzrastu da počnete što promjene u načinu na koji ti pokazati naklonost. "

Povezane vijesti


Post Porodica

5 stvari koje vaš pedijatar želi da prestane da radi

Post Porodica

9 čudesno napravite to sami dječji pokloni za tuširanje, čak i najmanju lukavu damu

Post Porodica

16 nezaboravnih kreativnih bebi poklona (da niko drugi neće dati mamu)

Post Porodica

20 prezimena koje prave odlična imena za bebe

Post Porodica

9 neverovatnih podkasta za decu (da, to su stvar)

Post Porodica

Ove fotografije životinja koje su smešne učinit će vam dan mnogo bolje

Post Porodica

4 stvari koje treba znati o vašim porezima ako ste imali bebu ove godine

Post Porodica

Evo zašto tvoj Todra baca bijesak

Post Porodica

Najbolji pokloni u poslednjem trenutku koje možete i dalje dobiti za svoju djecu

Post Porodica

8 znakova da je vaše dijete spremno da ostaje kod kuće

Post Porodica

7 najprodavanijih knjiga za podizanje bebi, destilirane u 50 reči ili manje

Post Porodica

6 načina da pomogne djetetu koji puni krevet