Dnevnik za obuku sna | BA.centerar.org

Dnevnik za obuku sna

Dnevnik za obuku sna

Kada je naš sin rođen prije nekoliko godina, moj suprug i ja smo bili kao, "Ne zanima me da li je on jede samo Cheetos i satova 19 sati TV dnevno. Dokle god on spava. "Dakle, na sedam mjeseci, spavamo mu obučeni (koristeći Najsretnija Babyfive S metoda). I bilo je teško. I srce bolno. Ali sada, on je najbolji za spavanje u cijelom svijetu.

Smanjena na prije dvije sedmice. Naša kćer Louise je samo četiri mjeseca, ali je njen raspored spavanja (i naše) je posvuda. "Zašto čekati još dva mjeseca?", Pitali smo se. "Hajde da Sleep Train njom." Tako smo i uradili. A evo što se dogodilo u narednih sedam dana.

Noć Onei stavio Luiz u krevet u 8:15 i na prstima se kao šampion ali kada sam stigao do kuhinje, plakala je. Nakon 15 minuta cvili, zabrinuo sam se da će probuditi moj sin, pa sam krenuo natrag u i nahranio više dok nije zaspala. Znam, loša forma. Ali barem je bila mirna i nisam mogao da gledam TV u miru. Da joj dam malo kalorija, ponudio sam joj san feedat 11:00, a zatim je otišao na spavanje, bojeći se najgoreg. Na šlagvort, probudila se u 3 ujutro, plače. Moj muž je otišao u i potapšao je, što se činilo da joj više uznemirena. Nakon oko 40 minuta plakanja, pala je nazad na spavanje do 5: 45... Kad joj zombi roditelji su bili prisiljeni da se suoči sa dan.

Noć TwoI spusti na 8 (yay za držeći se za laku noć!), A ona je otišla pravo na spavanje. Pokupio sam je za san feed na 11, a ona je spavala sve do 03:45, kada se probudila plače. Ignorisao smo je za deset minuta. Vrisnula je. Moj muž pogleda na pelene. To je bilo suho. Okupljeni smo ispod pokrivača i razmišljao kako prisiljavajući svoje dijete da nariče za pola sata može biti dobro roditeljstvo. Nakon desetak minuta, ona se vratila na spavanje do 06:30. (Hej, bolje nego 05:45, zar ne?)

Noć ThreeWe dobio ovaj, imamo ovo. Osim nekako, spavanje je trajao duže nego što je uobičajeno, a ona nije išla dole do 08:20. Ali barem je ostala spava. Dream feed na 11... I-sačekajte da-je spavala do 6 sam bez prekida. Ne plače. Ona je trenirao! Smo spavali! Mi smo najbolji roditelji ikad!

Noć Četiri (Aka: Samo Kidding) Bedtime na 8. Dream feed na 11. Probudi se u 3 ujutro Screaming za 45 minuta. WTF? Ubij me sada…

Noć FiveBedtime u 8:10. Dream hrane u 11. Spavanja do... 4: 50. Nije najbolji, nije najgore. Hranio sam je na 5, a ona se vratila na spavanje do 7.

Noć SixWe izašli na večeru, tako da je cijela večeri bio je isključen i imao sam dosta niska očekivanja kad sam spusti u 8:30. Ali, šta ti znaš? Ona je spavala! Nakon 23:00 san hrane, otišla je ravno do 05:45. Ja sam oprezno optimističan.

Noć SevenAnother čvrste noć. (Down u 8, san hrane u 11, spavao do 5:50.) Osjećam se kao da smo u žlijeb ovdje. Da volim dijete koje može spavati u posljednjih 6? Da. Ću uzeti dijete koje se nije probudio u 3? Možeš se kladiti.

Konačni trening ConclusionSleep definitivno radi, i drago mi je ranije ovaj put smo to uradili. Ali nisam siguran da je to rješenje za sve naše spavanje probleme. Klinci su samo čudno, i probuditi se puno. I ne sumnjam da ćemo biti u stalnom stanju nastave Louise spavati duže vrijeme. Za sada ipak, ja sam uživajući u mojoj šest i pol sati u kontinuitetu, zatvaranje očiju.

Povezane vijesti


Post Porodica

18 imena zena djevojčice koja će donijeti sve mazele

Post Porodica

Evo kako da KonMari sve stvari svoje dece

Post Porodica

Debata o roditeljstvu: Da li je OK da poljubite svoju djecu na usne?

Post Porodica

Kako pomoći vašem djetetu da se nosi kada ljubimac umre

Post Porodica

7 ideja za tuširanje beba koje zapravo ne sisaju

Post Porodica

11 stvari koje treba uraditi sa svojom decom kada potpuno nemate ideje

Post Porodica

7 načina održavanja pasa mirno tokom vatrometa

Post Porodica

13 imena po imenu poezije

Post Porodica

12 najboljih poklona za 7-godišnjake

Post Porodica

10 stvari koje trebate znati ako imate petogodišnjaka

Post Porodica

7 zahvalnih igara koje možete igrati sa cijelom porodicom

Post Porodica

5 stvari kažu novim mamama i trebalo bi da se osjećate slobodno da se potpuno ignorišu